Zidne obloge

Sivi zid i beton od prirodnog kamena za modernu kuću s prozorskim pročeljima

dizajn zidnih soba od prirodnog kamena-betonski strop-ležaljke-ležaljke-tepih

Moderne kuće mogu se projektirati na mnogo načina. Prirodni i umjetni materijali mogu se izvrsno kombinirati. Primjer također stvara mješavinu materijala koji stvara jedinstven i moderan interijer o kojem sanjaju mnogi ljudi. Posebnost je to što Zid od prirodnog kamena, koje se mogu naći posvuda u kući. Ako ste znatiželjni, možete posjetiti Cadavalovu kuću & Solà-Morales, pogledajte galeriju ispod.

Zid od prirodnog kamena iznutra i izvana

zid od prirodnog kamena dnevni boravak-prostor za sjedenje-drvo-namještaj-beton-stepenice

Zid od prirodnog kamena ima sivu boju. Iz tog razloga, kombinacija prirodnog kamenja za zidove sa sivim betonom vrlo je uspješna. Osim kamenog zida, vodeću ulogu ima i beton. Suvremeni materijal ne samo da krasi pod i stepenice, već i strop u uzorku ploče i moderni kuhinjski otok.

Fronte zidova i prozora od prirodnog kamena

zid od prirodnog kamena dnevni boravak-pogled-vrt-planina-prostor za sjedenje

Zidovi koji nisu izrađeni od prirodnog kamena zauzvrat su velike prozorske fronte koje ne samo da dopuštaju puno svjetla da prodre u jednobojni interijer kuće, već i omogućuju pogled na planine i prekrasan vrt koji oduzima dah. Mješavinu materijala ne jamče samo zidovi od prirodnog kamena, beton i staklo.

Kameni zid u dnevnoj sobi

zid od prirodnog kamena jednostavno opremanje-namještaj-tamno drvo-okrugli-stol za blagovanje

Osim toga, tu je i atraktivan namještaj od tamnog drveta koji kući daje određeni egzotični štih, dok zid od prirodnog kamena odiše rustikalnim šarmom. Izgled kamenog zida izvrsno se prilagođava prirodi koja okružuje kuću i čini ga manje kontrastom usred prirode. Usput, za zid od prirodnog kamena korišteno je kamenje nepravilnog oblika.

Moderan dizajn spavaće sobe

zidna spavaća soba od prirodnog kamena-narančasto-ružičasta-namještaj-bijeli-krevet-beton-podno-siva

Kameni zid ne može se naći samo u dnevnoj sobi. Kao što zid od prirodnog kamena stvara ugodnu atmosferu u dnevnoj sobi, isto čini i u spavaćoj sobi. Umjesto tamnog namještaja, za ovu sobu odabrana je bijela, koja je također kombinirana s prekrasnim bojama poput ružičaste, narančaste i koralja. Zid od prirodnog kamena ponovno je dopunjen betonom za zid polovice visine, pod i stepenice.

Natkrivena terasa

prirodni kamen-zid-unutrašnjost-stolić uz stol sa pletenim krovom nagnut krov

Unutrašnji zid od prirodnog kamena također se kombinira sa onima za vanjsko područje. Na ovoj natkrivenoj terasi nalazi se i zid od prirodnog kamena koji je jednostavno opremljen drvenim stolom i dvije stolice za ljuljanje. U zidu od prirodnog kamena nalaze se i vrata koja vode u unutrašnjost kuće.

Zid od prirodnog kamena i izvorna arhitektura

prirodni kamen-zid-minimalistička-kuća-dizajn-kosi zidovi

Unutrašnji kameni zid isti je kao i onaj koji čini fasadu kuće. Na ovaj način, prirodni izgled kuće već je evidentan vani. Ipak, kuća svjedoči o izvornoj i modernoj arhitekturi u kojoj nije rijetkost da zid od prirodnog kamena ide dijagonalno. Osim toga, tu je i zanimljiv kosi krov, koji je projektiran s betonskom pločom u obliku daske.

Minimalistička fasada

prirodni kamen-zid-ulazna-staklena vrata-crni-prozorski okvir-moderan

Zid od prirodnog kamena kombinira se s okvirima prozora i vrata u crnoj boji. Crnu boju možemo pronaći i u čeličnim gredama u unutrašnjosti, kao i u nekim tekstilima i presvlakama. Kombinacija crne i sive boje stvara elegantan i elegantan interijer, koji je čak naglašen jednostavnim retro namještajem.

Minimalistički vrt

prirodni kamen-zid-terasa-ideja-rustikalno-moderan-pod-beton-strop

Vrt koji okružuje cijelu kuću također je jednostavan i elegantan. Osim nekoliko stabala i grmlja, samo zeleni travnjak krasi vanjsko područje. Na taj način vrtni dizajn nepotrebno ne odvlači pažnju od prirodnog okruženja. Zid od prirodnog kamena predstavlja prekrasnu podlogu za dizajn vrta.

Otvorena terasa

prirodni kamen-zid-fasada-moderna-kuća-dizajn-pročelje

Ispred velikog prozora ispred nalazi se i velika terasa bez krova. Šljunak tvori podzemlje. Osim prostora za sjedenje sa stolom i stolicama, na terasi se nalazi i moderna vatrostalna zdjela koja bi hladne večeri u planinama trebala učiniti toplijima i ugodnijima. U pogledu boje, terasa se također prilagođava sivom zidu od prirodnog kamena.

Kameni zid za Bauhaus

prirodni kamen-zid-bauhaus-veliki-prozor-minimalistički-vrt-ravni krov

Sve u svemu, kuća sa zidovima od prirodnog kamena, betonom, staklom, drvom i metalom iznimno je uspješan dizajn koji će gotovo svima biti dojmljiv i atraktivan. Izvrsna je alternativa klasičnoj drvenoj planinarskoj kolibi bez gubitka prirodnog izgleda. Izvrstan dizajn za sve koji vole modernu arhitekturu i stil uređenja!

Dizajnirao Cadaval & Solà-Morales.