Zidne obloge

Drvene ploče na zidu: 30 ideja za suvremene zidne obloge

drvene ploče na zidu dnevni boravak neutralni dekor mramorni pod ugao kauč tkani tepih

Zid obložen drvom daje svakoj prostoriji nepogrešiv karakter. Prirodni materijal trenutno je u modi i često se koristi u zidnom dizajnu. Izrezuje lijepu figuru i kao solist i kao timski igrač u kombinaciji s kamenom, staklom i metalom i automatski privlači pozornost svojim atraktivnim zrnom. Bilo da se ne tretira kao rustikalni zidni ukras ili oslikava za minimalistički stan: drvene ploče na zidu zaista privlače pažnju. Osim toga, suvremene zidne obloge jednostavnim sastavljanjem i mogu se pričvrstiti u samo nekoliko koraka pomoću jednostavnog sustava klika.

Drvene ploče na zidu stavljaju akcente

drvene ploče na zidnom hodniku visoki strop betonski pod luster staklene fronte

Drvo je svestrano i može ispuniti nekoliko funkcija. S jedne strane, drvene ploče na zidu praktični su apsorberi zvuka, a s druge strane prave su atrakcije. Mogu se postaviti na posebno atraktivan način u modernim kućama arhitekata. Kombinacija materijala između betona, prirodnog kamena, stakla, metala i drva stvara uzbudljive kontraste, osobito u minimalističkom namještaju.

drvene ploče na zidu ističu moderan betonski zid moderni stan u industrijskom stilu

Visoki stropovi nisu neuobičajeni u novim zgradama. Atraktivan drveni zid izrađen od dijagonalno brušenih ploča poprima hodnički karakter prostorije i čini je domaćinskijom.

drvene ploče na zidu geometrijski motivi plavi zid

Maštoviti dizajn može se dočarati bojom za drvo i zidove. Pogotovo ako se u dnevnom boravku nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, naglašeni zid od drveta može vizualno odvojiti pojedinačne zone jedna od druge ili iznijeti niše i uglove u njihovu najbolju prednost.

Drvene ploče na zidu 3D zidne ploče Skandinavski životni stil plavi hrast

U moderniziranom stanu u staroj zgradi drveni zid s kliznim vratima blijedi u pozadinu i omogućuje skandinavskom namještaju i tepihu u naglašenoj boji veliki ulaz.

drvene ploče na zidu dnevni boravak kuhinja opremanje kožne fotelje kutna garnitura

Mali stanovi također mogu imati koristi od drvenog zida od poda do stropa. Posebno dojmljiv zidni dizajn nastaje kada su drvene ploče uparene s ogledalnim detaljima. Ogledala reflektiraju svjetlost i čine da uske prostorije izgledaju veće i prostranije. Kombinacija površine zrcala visokog sjaja i mat površine tikovine daje sobi karakter.

Drvene ploče na zidu stvaraju ugodnu atmosferu

drvene ploče na zidnoj spavaćoj sobi 3D zidne ploče iza uzglavlja kreveta

3D ploče izrađene od hrasta donose izgled plemenitog drveta na zid spavaće sobe. Suprotni drveni zid s ugrađenim kaminom dodaje završni dodir prirodnom životnom konceptu.

drvene ploče na zidu zidne ploče spavaće sobe neizravna rasvjeta

Ekonomičan namještaj, jasne linije namještaja i puristička paleta boja ostavljaju prostora za kreativno oblikovanje zidova. Nekoliko drvenih ploča koje vise jedna na drugoj i neizravna LED rasvjeta stvaraju ugodnu atmosferu i postavljaju naglaske u isto vrijeme.

Drveni paneli zidno osvijetljeni dnevni boravak moderno uređen u dnevnom boravku

Zajedno s metalnom i neizravnom rasvjetom, drvo se može postaviti na posebno glamurozan način. Naglašeni zid nudi savršenu ideju za ukrašavanje malog stana, gdje inače gotovo da nema mjesta za kućne dodatke i ukrase.

drvene ploče na zidnoj dnevnoj sobi smeđe bijeli dizajn

Južnoameričke vrste drva unose egzotičan dodir u vaša četiri zida. Jednostavna boja zida i podne pločice od svijetlog pješčenjaka omogućuju drvenim pločama da dođu na svoje.

drvene ploče na zidu osvijetljene LED svjetiljke ton orahovog drveta u tonu boje zida

Zidne ploče također iscrtavaju finu figuru u tonu sa tonom sa zidom. Topla boja oraha dobro se slaže sa zidom tamne žbuke u čokoladnim nijansama.

drvene ploče na zidu trodimenzionalne kupaonice namještajem egzotično drvo bangkirai

Obojene drvene ploče imaju posebno dekorativni učinak. Najbrži način nanošenja geometrijskih motiva je uporaba posebne boje za drvo i matrice.

Drvene ploče u kupaonici: ovako pretvarate kupaonicu u oazu blagostanja

Drvene ploče na zidu 3D kupaonica kada za kupanje wellness moderne pločice od pješčenjaka

Prirodni materijali, prigušene boje i prikladna rasvjeta čine kupaonicu oazom mira, gdje možete pobjeći od vreve svakodnevnog života. Kadu tu igra odlučujuća uloga, jer tu večer često opušteno završavamo. Podrazumijeva se da srce vašeg vlastitog wellness odmarališta mora biti učinkovito postavljeno. Drvene ploče stvaraju atmosferski ambijent i tvore savršenu pozadinu za samostojeću kadu.

Drvene ploče na zidnoj kupaonici u kadi za samostojeću rasvjetu

Drvene šindre s integriranom LED rasvjetom pretvaraju kupaonicu u ugodnu oazu blagostanja. Dobar su izbor ako je kupaonica tamna ili uska i ako ima mnogo udubljenja.

drvene ploče na zidu naglašavaju deko ideje

Trodimenzionalne drvene zidne ploče izgledaju kao moderno umjetničko djelo. Savršen kao zidni ukras za hodnik u vlastitoj kući ili za prijemnu sobu u uredu.

drvene ploče na zidu kupaonica ispraznost zid glodane grubo piljene drvene pločice bijele keramičke pločice

Drvene pločice također dobro izgledaju na zidu. Redovito održavanje važan je preduvjet za njihovu dugovječnost. Pločice su zapečaćene posebnim vodootpornim zaštitnim lakovima.

Drvene ploče na zidu čine dnevni boravak bijelim

drvene ploče na zidu zidni dizajn ideje dnevnog boravka

Iskusni majstori također mogu sami napraviti zidnu dekoraciju od drveta. Ventilator se može u kratkom roku izraditi od nekoliko drvenih traka, a nekoliko ventilatora može stvoriti zanimljiv motiv. Tako nastaju ukrasi egzotičnog izgleda.

Drvene ploče na zidu nude praktične prednosti

Zamijenite drvene ploče na zidnom TV ormaru

Već smo spomenuli da drvene ploče nisu samo vizualni vrhunac u unutrašnjosti, već imaju i nekoliko praktičnih prednosti. Saželi smo najvažnije za vas:

1. Kablovi i vodovi mogu se lako sakriti iza drvenih ploča.

2. Zidne ploče od drveta služe kao dodatna zvučna izolacija u starim zgradama, gdje su unutarnji zidovi često tanki.

3. Zidne ploče za vanjske zidove mogu se naručiti s dodatnim slojem toplinske izolacije.

drvene ploče na zidu tv 3d akcenti zvučno izolirani dnevni boravak

Drvene ploče na zidu: način polaganja utječe na izgled doma

drvene ploče na zidnom ogledalu spavaća soba egzotični satenski jastuk zelena bež

Ovisno o tome hoćete li drvene ploče okomito, vodoravno ili dijagonalno pričvrstiti na zid, možete uvelike utjecati na učinak prostorije. U osnovi: okomito položene drvene ploče čine da soba izgleda više. Vodoravno postavljene drvene ploče čine da soba izgleda šire, a dijagonalno položene drvene ploče dodaju raznolikost interijeru kao akcenti.

drvene ploče na zidnoj spavaćoj sobi stvaraju ideje

Drvene ploče na zidu imaju dekorativni učinak i funkcionalni su dodatak interijeru. Mogu se postaviti vodoravno, okomito ili dijagonalno, ovisno o uvjetima prostorije. Atraktivni 3D uzorci i integrirano osvjetljenje čine dizajn privlačnim.

Drvene ploče na zidnoj staklenoj zrcalnoj površini potpuno neutralne boje

Drvene ploče na zidu kauča presvučenog mramornom kožom

Zidne ploče za uzglavlje kreveta drveni ormar

drvene ploče na zidu rustikalna ideja zidne dekoracije reciklirano drvo

Drvene ploče na zidu za postavljanje stana u boho stilu

drvene ploče na zidu slike drvene ideje hodnika

drvene ploče na zidu osvijetljene dnevne sobe TV zid

drvene ploče na zidnim pločama geometrijski motivi rasvjeta integriraju dnevni boravak