zdrava prehrana

Upute o terapijskom postu – ovako je post zdrav

Upute za post Tjedni obiteljski plan zdrave prehrane

Više od 60 posto Nijemaca posti prije Uskrsa. Jer ako odaberete odgovarajući plan posta, doista ćete učiniti nešto dobro za svoje tijelo. Međutim, post se ne smije miješati s gladovanjem. Dajemo vam terapijske upute za post kojih se možete lako pridržavati.

Upute o terapijskom postu – odredite razdoblje

Upute za terapijski post planiraju sedam dana voća Buchinger

U osnovi, tijelu je potrebno barem tjedan dana, idealno dva tjedna, da se detoksicira i opusti. U svakom slučaju, toplo preporučujemo da o programu razgovarate sa svojim liječnikom – jer osobe s određenim bolestima ili osobe s manjom tjelesnom težinom možda neće moći izdržati terapijski post toliko dugo.

Ako se post kombinira sa svakodnevnom šetnjom, tijelo se može detoksicirati i oporaviti. Usput, post navodno pomaže u smanjenju stresa.

Upute o terapijskom postu – Post doista pomaže detoksikaciji tijela i zapravo čini post vitkim?

Upute za terapijski post doručak zdrav voćni voćni čaj od kvarka

Danas se znanstvenici ne slažu oko toga je li post doista detoksificira tijelo. Naravno, ako neko vrijeme ostanete bez alkohola i mesa, tijelo se oporavi. U svakom slučaju, svaki dan smo izloženi onečišćenjima u zraku koji sprječavaju potpunu detoksikaciju tijela.

Hoće li vas terapijski post doista mršaviti i možete li s njim smršavjeti, više ovisi o načinu pripreme hrane. Ovdje stručnjaci preporučuju kuhanje proizvoda umjesto prženja. No, ne morate umirati od gladi jer bi to moglo dovesti do yo-yo efekta.

Terapeutske upute za post – planer posta za 8 dana

Upute za post Obitelj Jedite zdravo povrće Vrt

Dan. 1 – Upute o terapijskom postu započinju s danom kada se tijelo može polako naviknuti na novi režim. Ujutro se pije biljni čaj ili sok, a voće se jede s jogurtom. Za vrijeme ručka priprema se smeđa riža s povrćem / najbolje je pripremiti sva jela kuhana ili na pari /. Možete grickati orahe / ali ne više od 100 grama / i suho voće između obroka. Pijte najmanje 1,5 l vode dnevno. Navečer možete pripremiti biljni čaj i jesti hrskavi kruh.

Dan 2,3,4 – Jutro započnite s dvije šalice biljnog čaja i voća. Pijte 2 litre vode dnevno. Možete grickati orahe / najviše 50 grama / i voće između obroka. Za ručak pripremite juhu od pijetla ili juhu od riže ili povrća. Navečer možete jesti kremu od skute i hrskavi kruh ili jednostavno popiti biljni čaj s limunom.

Upute o terapijskom postu – koristite dane od 5-8 za detoksikaciju

Terapeutske upute o postu kaša od povrća za pripremu ideja o hrani

Dan 5,6 – Držite se obroka od 2,3 i 4 dana. Počnite s laganim vježbama kod kuće. Izmjerite krvni tlak, a kad se osjećate opušteno i u formi, šetajte pola sata do sat vremena.

7. dan – Držite se obroka i trčite pola sata. Ali budite oprezni – samo ako se osjećate dobro i dobro!

8. dan – jutro započnite voćnom salatom i dvije šalice čaja. U vrijeme ručka možete ponovo jesti pire od povrća, a navečer možete i pire od povrća.

Naš savjet – čim korizma završi, to ne znači potpuno preoblikovanje režima prehrane i ponovno jedenje mesa i slatkiša. To se mora dogoditi polako, unutar 3-4 dana. I trebali biste izbjegavati alkohol još barem tjedan dana.

Upute o terapijskom postu – i djeca?

Upute o terapijskom postu zdrava prehrana što jesti

Ne smijete postiti. Umjesto toga, jednostavno možete poslužiti više povrća i voća tijekom tjedna, ali djeci su potrebna jaja i meso i ne moraju ići bez njih.

Naš savjet – pitajte svog liječnika prije posta. Čak i ako im se to sviđa, a vi se osjećate neugodno kasnije tijekom tjedna, potražite dodatni savjet. Post može imati negativne učinke na neke ljude, stoga uvijek unaprijed potražite savjet!

Zdrava prehrana za cijelu obitelj – voće i povrće

Upute za post Zdrava dijeta Tijelo se detoksificira Jedite voće