Vrtlarstvo

Savjeti za kupnju kosilice – koji model kosilice preporučujete?

Kupite kosilice-što je važno-cvjetnjake

U specijaliziranim prodavaonicama ili na internetu možete nabaviti tako opsežan asortiman jeftinih kosilica da ste brzo razmaženi pri izboru. Različite vrste kosilica prirodno imaju svoje posebne značajke, prednosti i nedostatke. Ako trenutno tražite pravi model za svoj vrt, odvojite malo vremena da pronađete naš Savjeti za kupnju kosilica čitati.

Preporuke za kupnju kosilica: ovako donosite pravi izbor

Kosilica-kupite-električni-benzin-bolje

S jedne strane postoje osobne preferencije, s druge strane čimbenici koje morate uzeti u obzir pri kupnji kosilice. Naravno, i cijena ima važnu ulogu. No, što je tu doista korisno i potrebno? Postoje 3 različite vrste pogona kosilice: na baterije, na električni pogon ili na benzin. Ovisno o veličini i nagibu travnjaka, kao i pristupačnosti izvora energije, preporučuje se druga vrsta motora. Proizvodnja uz pomoć našeg Savjeti za kupnju kosilica popis zahtjeva koje optimalna kosilica treba zadovoljiti.

1 / Područje travnjaka određuje vrstu kosilice

Kosilica-kupite-dvorište-odredite-veličinu vrta

Električne kosilice i akumulatorske kosilice savršene su za male travnjake (150-200 m2). U slučaju većih površina, sloboda od kabela velika je prednost – tamo je poželjno kupiti benzinsku kosilicu ili traktor. Benzinske kosilice obično koštaju samo oko 300 eura, dok se male električne kosilice mogu kupiti od oko 100 eura u trgovinama gvožđa. Čak i jeftini modeli za kućnu uporabu obično mogu raditi svoj posao više od 10 godina bez ikakvih problema. Bez obzira na vrstu kosilice koju odaberete, važno je učiniti vaš posao što lakšim i ugodnijim.

2 / Podesiva širina rezanja i visina rezanja

Kosilica-kupite-vretenasta kosilica-bez hvatača

Mala i nagnuta područja dobro se opslužuju uskim širinama rezanja. Međutim, što je travnjak veći, veća mora biti i širina košnje. Važno je da se i visina košnje može jednostavno i udobno podesiti (npr. Pomoću poluge ili pritiskom na gumb) jer travnjak nije svugdje narastao isti. Šire kosilice također su skuplje. Podesiva kosilica također olakšava skladištenje i transport koji štedi prostor.

3 / Lakoća upotrebe držača nosača: Jednostavan za upotrebu

Lakoća uporabe kosilice-držač nosača koji ne zahtijeva održavanje

Podesiva i ergonomski oblikovana ručka koja se može prilagoditi visini korisnika također je prednost.

4 / Veliki ili mali hvatač trave?

Košenje travnjaka Električne kosilice i akumulatorske kosilice pravo mjesto za uporabu

Veliki sakupljač može biti prednost, osobito kod većih travnjaka. Ono što je važnije, međutim, je da se kolektor lako prazni i uklanja.

5 / Poduzmite mjere sigurnosti

Savjeti za kupnju kosilice Sigurnosni prekidač za jednostavnu upotrebu

Automatski sigurnosni prekidač apsolutni je uvjet – ako dignete ruku s držača, stroj bi se trebao automatski zaustaviti.

6 / Savjeti za kupnju kosilice – pravi materijal

Savjeti o kupnji značajki električne kosilice s motorom za kosilicu

Materijal kosilice idealno bi trebao biti čvrst. Kućište je najčešće izrađeno od plastike (za električne kosilice).

7 / Veličina kotača

Vrsta kosilice za njegu valjaka i bez održavanja

Drugi važan aspekt pri kupnji kosilice je veličina kotača. Što su kotači veći, lakše im je trčati po visokoj travi i puno se bolje nositi s neravninama u tlu.

8 / Savjeti pri kupnji kosilice – njega i održavanje

savjeti za dizajn vrta pri kupnji kosilica

Električne kosilice obično gotovo ne zahtijevaju održavanje, dok su, primjerice, benzinske kosilice podložne izmjeni filtra za zrak ili ulju barem jednom godišnje. Sve vrste kosilica povremeno zahtijevaju oštrenje alata za rezanje i temeljito čišćenje nakon sezone košnje prije skladištenja.

Elektromotor kosilice za male površine

Model kosilice za kosilicu kupiti odgovarajuće savjete i preporuke

Podesiva širina košnje kosilice jednostavna za održavanje, bez održavanja

vrt veličina travnjaka - kosilica model

kosilica za njegu vrta plastično kućište podesiva ručka

200338588-001