vjenčanje

Djeca cvijeća na vjenčanju – 22 inspiracije i savjeti

Djeca cvijeća na vjenčanju -weiss-strauss-strandhochzeit-mini-me

Sudjelovanje djece u posebnim prilikama, poput vjenčanja, uvijek donosi pozitivnu atmosferu i zasigurno je nešto vrlo posebno čak i za one najmanje. Djeca cvijeća na vjenčanju Posipanje mladenkinog i mladoženjinog puta raznobojnim laticama čini ih ponosnima i divno je romantičan prizor koji ima prekrasan učinak na cijelu svadbenu zabavu.

Djeca cvijeća na vjenčanju – poganski običaj

Djeca cvijeća na vjenčanju -strandhochzeit-strauss-girl-small-funny

Djeca s cvijećem na vjenčanju su stari poganski običaj koji je danas vrlo popularan i javlja se gotovo na svakoj svadbenoj svečanosti. U početku su djeca trebala mladencima pružati blagoslove prskanjem cvijeća – mirisne latice simboliziraju plodnost. Danas običaj ostaje sporedan, a fokus je na slatkom efektu koji slatka djeca odišu blagdanskom atmosferom.

Djeca cvijeća na vjenčanju posipaju latice cvijeća iz košara od slame

Djeca cvijeća na svadbenom-cvjetnom-korpu-bijelom-cvjetnom-lišću-cvjetnom tepihu

Djeca cvijeća posipaju latice cvijeća po putu pri useljavanju i izlasku iz crkve te ako se sklapa samo civilni brak – pri iseljavanju iz matičnog ureda. Polako hodaju ispred svatova i bacaju svoje cvijeće iz košara sa slamom u prolaz. U nekim crkvama cvijeće ne smije pasti na pod, zbog čega morate prethodno istražiti.

Djeca cvijeća na vjenčanju od bliske rodbine i prijatelja 

Djeca cvijeća na vjenčanju -suess-cute-baby-girls-toddlers

Za djecu cvijeća, mala djeca u dobi od oko 3 do 9 godina obično se biraju od bliskih prijatelja i rodbine. Za njih je prava čast tako važan zadatak koji trebaju obaviti ovom posebnom prigodom. No, neki su previše sramežljivi i ne da im se to činiti. U tom slučaju na njih ne treba vršiti pritisak niti ih prisiljavati. Naravno, na svadbenu proslavu treba pozvati i njihove roditelje.

Svoju vlastitu djecu kao Djeca cvijeća na vjenčanju

Djeca cvijeća na vjenčanju -romantična-ljetna-kočija-deko-slatka

Slatku istaknutu ulogu djece cvijeća, koja uljepšava cijelu svadbenu svečanost i daje poseban pečat, mogu odigrati vaše nećakinje ili nećaci ili djeca prijatelja. Ako mladenka i mladoženja već imaju svoju djecu, to je naravno idealno za cvjetnu djecu.Ako cvjetno dijete ima braću i sestre, također ih treba uključiti u ceremoniju kako ne bi došlo do lutalica i ljubomore.

Djevojka i dječak kao Djeca cvijeća na vjenčanju

cvijet-djeca-vjenčanje-kočija-ukras-dječak-djevojčica-slatka

Važno je napomenuti da djeca mogu biti vrlo prkosna, nestrpljiva i uzbuđena. Vrijedno je uložiti malo više vremena u generalnu probu kako biste točno objasnili što se od njih očekuje. Zapravo, ne očekujte savršenstvo od svoje cvjetne djece jer osobito male nezgode stvaraju dobro raspoloženje i opuštenu atmosferu među gostima. Uostalom, najmanji sudionici trebali bi se zabaviti sa svojim zadatkom.

Cvjetna djeca na vjenčanju – cvjetne djevojke i nosioci prstena

cvijet-djeca-vjenčanje-cvjećarka-nositelj prstena-odijelo-ljeto-stilski

Cvjetnica se još uvijek naziva anđeo koji se raspršuje i uvijek se pojavljuje s malom košarom za raspršivanje u jednoj ruci, a drugom razbacujući latice na putu do i iz crkve. Dječak također može biti uključen da prstenje donese na oltar. Tada postaje ponosni nositelj prstena. Mali dječaci i djevojčice su naravno odjeveni za veliki nastup i nose odijela sa značkama i preslatkim haljinama i vijencima od cvijeća u kosi.

Djeca cvijeća na vjenčanju na plaži

cvijet-djeca-vjenčanje-plaža-vjenčanje-most-košara-nosač bijelog prstena

Mali vjenčani prsten nosi vjenčano prstenje do oltara na jastuku posebno dizajniranom za tu priliku. Zajedno s cvjetnicom koja posipa mirisne latice iz košara od slame, njih se dvije pojavljuju kao minijatura nevjeste i mladoženja i također bi trebale biti prikladno odjevene.

Nekoliko Djeca cvijeća na vjenčanju na plaži

cvijet-djeca-vjenčanje-plaža-vjenčanje-boem-prirodno-bijelo-more

Odjeća cvjetne djece trebala bi, naravno, biti usklađena s temom cijele svadbene proslave i odjećom mladenki i mladoženja. Ako je u pitanju više djece, sve djevojčice trebaju nositi iste haljine, a svi dječaci ista odijela. Model odjeće može se razlikovati po želji, ali svi bi trebali biti iste boje.

Bijele boho chic haljine za svakoga Cvjetna djeca na vjenčanju, a također i za mladenku

cvijet-djeca-vjenčanje-plaža-vjenčanje-boho-bijela-djevojka-mladenka

Odjeća cvjetne djece naravno preuzima se uz pozivnicu, kao i frizura i cipele. Uvijek je lijepo kada se detalji iz ukrasa mogu pronaći i kao pribor u izgledu malog djeteta. U idealnom slučaju, haljine cvjetnica izgledaju vrlo slično onima djeveruša i odgovaraju bojama vjenčanog dekora.

Djeca cvijeća na vjenčanju u ružičastim haljinama 

cvijet djeca vjenčanje plaža vjenčanje mladenka ružičaste šljokice

Danas su vjenčanja na plaži osobito popularna jer su organizirana vrlo opušteno i prirodno, a dizajn ima jednostavan, nezahtjevan izgled. Iznad svega, povezujete plažu i ležernu odjeću s godišnjim odmorom te na to svakako nailazite na vrlo pozitivan, a ne naporan način.

Djeca cvijeća na vjenčanju – haljine blijedo ružičaste boje sa šljokicama

cvijet-djeca-vjenčanje-plaža-vjenčanje-roza-bijele-šljokice

Isti kôd odijevanja vrijedi za mladenke i mladoženje, kao i za sve pozvane i uključene – jednostavno ležerno i ljetno. Vjenčanja na temu: boho chic, berba ili plaža zahtijevaju ovaj izgled i izgledaju vrlo romantično i prirodno. U tom će slučaju mala cvjetna djeca nedostajati ako se ne planira.

Djeca cvijeća na vjenčanju u stilu Mini Me

cvijet-djeca-vjenčanje-plaža-vjenčanje-boho-til-cvijet-vijenac-krem-bijela

Odjeća za cvjetne djevojke s motom ‘Mini Me’ izgleda posebno slatko. Tako izgleda kao minijaturna, minijaturna kopija mladenke. Koncept boje se čuva, a cvjetni vijenci raspoređeni su vrlo slično.

Bijele haljine od čipke i cvjetni vijenci za njih Djeca cvijeća na vjenčanju – tema u vintage stilu

cvijet-djeca-vjenčanje-boho-čipka-bijeli-cvjetni vijenac

Skupite inspiraciju iz odabranih ideja za odjeću dječje cvijeće koja odgovara različitim temama – ljetno vjenčanje, vjenčanje na plaži, boemsko, orlovo vjenčanje, sve u bijeloj i ružičastoj boji.

Haljina za Djeca cvijeća na vjenčanju – tema vjenčanja orla

cvijet-djeca-vjenčanje-plemenita-bijela-čipka-plemenita-aristokrat

Mali Obucite cvjetnu djecu svu u bijelo na vjenčanju

cvijet-djeca-vjenčanje-cvijet-vijenac-bijela-fontana-mališani-tuell

Odjeća za Djeca cvijeća na vjenčanju

cvijet-djeca-vjenčanica-til-ružičasta-bijela-čipka

Djeca cvijeća na vjenčanju – tresilice i latice cvijeća

cvijet-djeca-vjenčanje-košara-bijeli-cvijet-tepih-cvijeće-lišće

Iako se posipanje cvijeća čini vrlo jednostavnim zadatkom, to bi trebala učiniti odabrana osoba. To će djeci objasniti kako se cvijeće raspoređuje, a ne izlijeva odjednom. Mnoge djevojčice radije zadržavaju lijepo lišće i igraju se s njima. Vrlo je važno da odgovorna osoba da signal na vjenčanju čim djeca cvijeća moraju poći. Trebala bi biti dobra s djecom.

Košare od slame za djecu cvijeća na vjenčanju – poput princeze

cvijet-djeca-vjenčanje-korpa-bijela-satenska-princeza

Košara za smeće jedan je od dodataka za vjenčanje i, poput njih, treba biti odabrana i ukrašena kako bi odgovarala temi. Uobičajene su pletene košare, koje su obično jednostavno obojene u bijelo i ukrašene cvijećem, naravno prikladne za tu svrhu.

Košarica ukrašena umjetnim cvijećem i kamenčićima

cvijet-djeca-vjenčanje-košara-saten-bijela-umjetno-cvijeće-ukras-kamenčići

Ovisno o motu i stilu vjenčanja, mogući su i maštoviti dizajni. Obična košara može biti prekrivena tkaninom i ukrašena cvijećem ili kamenjem.

Shaker košare s umjetnim cvijećem za cvjetnu djecu na vjenčanju

cvijet-djeca-vjenčanje-kor-bijeli-saten-luk-umjetno-cvijeće

Kad je vjenčanica snježno bijela, košare su dizajnirane ovako. Ako postoje druge boje koje odgovaraju motu, one će se pojaviti kao sekundarna boja u ukrasu pribora. Na primjer, ovdje se dodaje srebrno-bijeli luk.

Košara od pruća za Djeca cvijeća na vjenčanju u vintage stilu

cvijet-djeca-vjenčanje-košara-berba-pletena-korpa-ukras-čipka

Za ukrašavanje košare za smeće može se upotrijebiti umjetno cvijeće, mašne, čipke, kamenčići, pa čak i perje. Ako je vjenčanje modernije, mogu se ugraditi i ukrasni znakovi – imena mladenaca, ‘Evo dolazi mladenka …’ i ‘… i živjeli su sretno do kraja života’.

Djeca cvijeća na vjenčanju – izvorno tumačenje divnog običaja 

cvijet-djeca-vjenčanje-bijela-haljina-djevojka-slatki-znakovi