Verhaal

Wij plaatsen zelf kunststof schuttingen op bloemperken

Om de schoonheid van de bloembedden op de site te benadrukken en om alle bloembedden tot een gemeenschappelijke compositie te verbinden, zijn ze omheind. Er zijn veel materialen voor het maken van bloembedhekken. Kunststof bloembedden zijn behoorlijk populair bij het omheinen van bloembedden vanwege hun bruikbaarheid, betaalbare kosten en aantrekkelijk uiterlijk. Hoe plastic hekken voor bloembedden te installeren, zullen we verder overwegen.

Inhoudsopgave:

Kenmerken van de constructie van een hek voor een bloembed

Bepaal voor aanvang van de werkzaamheden eerst de maat en hoogte van het hekwerk. Deze indicatoren zijn afhankelijk van het functionele doel van het hek. Als de hoofdfunctie van het hek decoratief is, raden we aan om op lage hekken te blijven. Als het nodig is om het territorium te beschermen tegen indringing van buitenaf, bijvoorbeeld huisdieren, moet u stoppen bij hogere soorten omheiningen.

Als het bloembed op de grond staat, creëert het plastic hek alleen een grens tussen het en het aangrenzende territorium. Als u verhoogde bloembedden moet omheinen, moet het hek er ook voor zorgen dat de grond niet afstoot. Kunststof hekken zijn vrij moeilijk om met deze functie om te gaan..

Sommige hekken werken ook om de ontwikkeling van de wortels van vaste planten te blokkeren. Met behulp van beschermende plastic tapes kan dit probleem eenvoudig worden opgelost. Met hun hulp is het mogelijk om een ​​mooie contour voor het bloembed te krijgen..

Maak vervolgens, nadat u de hoogte en grootte van het hek hebt gekozen, een project voor de locatie van het hek op een of meer bloembedden, afhankelijk van uw behoeften. Op basis van hun project kun je eenvoudig het aantal materialen berekenen om aan een hek te werken.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van plastic hekken voor bloembedden, merken we op:

 • uitstekende sterkte voor buigen en breken;
 • niet vatbaar voor verbranding;
 • weerstand tegen zure omgeving;
 • vorstbestendigheid;
 • duur van de operatie;
 • aantrekkelijk uiterlijk.

Als u kiest voor een hoogwaardig kunststof hekwerk, kunt u er zeker van zijn dat het zijn kleur niet verliest bij langdurige blootstelling aan ultraviolette straling. Kunststof hekken zijn echter onstabiel tegen sterke mechanische schokken. Voor een hoogwaardig gebruik van het hekwerk moet het zo worden geïnstalleerd dat de volledige belasting gelijkmatig wordt verdeeld..

Bovendien zijn kunststof hekken milieuvriendelijk, ze bevatten stoffen die onschadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Deze factor is vooral belangrijk wanneer er kinderen in huis wonen..

Er zijn enorm veel plastic hekken die variëren in ontwerp, kleur, uiterlijk, grootte, enz. Daarom zal het niet moeilijk zijn om een ​​omheining te kiezen die specifiek geschikt is voor uw site..

Omdat plastic hydrofoob is, is de levensduur 10 jaar of langer. Bovendien is het bestand tegen schimmel, meeldauw en corrosie..

Binnen één dag is een kunststof bloemperkomheining geplaatst. De hoofdregel voor een succesvolle installatie van een hek is om alle instructies van de fabrikant te volgen. Een kunststof bloemperkomheining heeft geen periodiek onderhoud, schilderen of lakken nodig. Daarom is het vrij zuinig in gebruik. Een borstel en gewoon water zijn voldoende om het hek schoon te maken..

Een decoratief plastic hek kiezen en kopen voor een bloembed

Bij het kiezen van een hek voor een bloembed, moet u allereerst beslissen over het doel en de behoeften van de installatie. Als het hek alleen de site moet versieren, volstaat het om een ​​esthetisch aantrekkelijke optie te kiezen. Maar het moet in ieder geval ook praktisch zijn..

De verf waarmee het hek is geverfd, mag niet vervagen in de zon, het plastic voor de vervaardiging van het hek moet duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Bepaal daarnaast het type hek, de aanwezigheid van extra elementen, zoals een vleugel. bevestigingsmiddelen, enz..

Kunststof hekken zijn er in verschillende vormen en variaties. Sommigen van hen zijn in staat om hout, metaal en zelfs steen te imiteren. Anderen hebben de vorm van een conventioneel hek. Daarnaast zijn er een groot aantal kleuren schuttingen van kunststof.

Een uitstekende optie om het gebied tussen de bloementuin en de site te verdelen, is de installatie van een polymeerrand. Deze versie van het hekwerk is eenvoudig te plaatsen en voorkomt het ontkiemen van planten buiten het bloembed. De gebruiksduur is echter beperkt tot meerdere jaren..

Voordat u een decoratief plastic hek voor een bloembed koopt, raden we u aan om de grootte, installatieplaats en belangrijkste functies te bepalen. Alleen in dit geval is het mogelijk om de perfecte omheining voor uw bloembed te kiezen..

Voor een plastic hek voor een bloembed is de prijs redelijk betaalbaar. Daarom is het vrij populair om als omheining te gebruiken..

Neem contact op met een ijzerhandel of markt om een ​​plastic hek voor een bloembed te kopen. Vraag de verkoper echter voordat u het product koopt om een ​​certificaat dat de kwaliteit ervan bevestigt..

Decoratieve plastic bloembedden – installatiefuncties

In relatie tot het uiterlijk en het ontwerp van het hek, worden de kenmerken van de installatie bepaald. Er zijn massieve hekken of sectionele versies van hekken. Voor de installatie van een kunststof sierhek heeft u in ieder geval nodig:

 • gereedschappen voor het uitvoeren van installatiewerkzaamheden;
 • een mes of schaar voor het snijden van plastic;
 • bouwtape en niveau;
 • een nietmachine voor het bevestigen van bepaalde delen van het hek;
 • schoppen of scheppen voor het maken van een greppel;
 • pin waarmee het hek wordt vastgezet.

Volg deze stappen om plastic bloembedden te installeren:

1. Maak eerst een project voor het hek en bereken de hoeveelheid materiaal die nodig is voor het werk. Meet met een meetlint het bloembed.

2. Rust na aankoop van het materiaal een greppel uit waarin het hek zal worden geïnstalleerd. De diepte van de greppel is ongeveer 18 cm en de lengte is gelijk aan de omtrek van het hek. Probeer de greppel zo smal mogelijk uit te rusten, zodat het plastic bloembed er goed in wordt bevestigd..

3. Vervolgens wordt een plastic bloembed met tape geïnstalleerd, voor de bevestiging waarvoor een nietmachine wordt gebruikt. Voor een goede installatie van het hek, verdicht u de aarde stevig in de greppel..

4. Gebruik bij het installeren van een te breed bloembed haringen. Met hun hulp is het mogelijk om het bloembed in de gewenste positie te bevestigen. Probeer de haringen te wankelen.

5. Installatie van een plastic bloembed is vrij snel gedaan, evenals de demontage ervan..

Aanbevelingen voor het installeren van decoratieve hekken voor bloembedden

Aan de slag met de installatie van plastic hekken, markeer eerst het bloembed door er haringen op te installeren. Zo zal het mogelijk zijn om scheeftrekken van het hek of onregelmatigheden tijdens het installatieproces te voorkomen..

Als het hek op een hellend gebied wordt gemonteerd, zet u de draad eerst in een horizontale positie. Verdere werkzaamheden aan de installatie van een hek voor een bloembed met een hoogte van 40 cm zijn als volgt:

1. Maak markeringen volgens de omtrek van de installatie van het hek. Op de plaats waar de plastic steunen worden geïnstalleerd, rust u uitsparingen uit met een diepte van ongeveer een derde van de steun.

2. Als de windbelasting van het gebied vrij hoog is, wordt een stalen buis of wapening in de uitsparing geïnstalleerd, waardoor de sterkte vóór mechanische belasting wordt verhoogd.

3. Op de bodem van het gat is een steenslag- of grindkussen geïnstalleerd, dat als drainage dient. Zo zal het mogelijk zijn om overtollig vocht uit de buis te verwijderen..

4. De bevestiging van de kunststof palen gebeurt met cementmortel. Voordien wordt aanbevolen om de paal te controleren op gelijkmatigheid en horizontaalheid. Na het bevestigen van de palen, wordt het aanbevolen om een ​​​​betontape rond de omtrek van het hek uit te rusten, waardoor er geen vocht onder kan ophopen en ook wordt voorkomen dat de grond uit het bloembed valt.

5. Verder worden de draagconstructies gecontroleerd op sterkte en op juistheid van installatiewerkzaamheden. Indien nodig wordt het hek aangepast.

Nadat de oplossing volledig is opgedroogd, wordt een plastic hek geïnstalleerd. Controleer in elke fase de gelijkmatigheid van de installatie van het hek en de afzonderlijke secties. Om de beugels te bevestigen, markeert u de palen, nadat u de plaats hebt bepaald voor het boren van het gat voor de bevestigingsmiddelen. Als er extra accessoires zijn, installeer deze dan na het installeren van de afrastering.

Kunststof hekken onderscheiden zich door een verscheidenheid aan ontwerpen en kunnen oppervlakken met verschillende texturen imiteren. Een uitstekende optie is een imitatie van een houten schutting of het binden van houten planken. Dit ontwerp zal een uitstekende decoratieve decoratie zijn voor elk bloembed..

De meest populaire hekkleuren zijn wit en de tinten – beige, grijs, koffie. Hoewel ze vrij vaak hekken versieren met groene, blauwe, rode, bruine bloembedden. In elk geval moet de kleur van het hek voor het bloembed overeenkomen met de buitenkant van de site..

Een hek maken voor een bloembed van plastic flessen

Voordat we aan de slag gaan met een hek gemaakt van plastic flessen, laten we kennis maken met de voor- en nadelen ervan. Onder de voordelen van dergelijke structuren, merken we op:

 • kosten – die praktisch gelijk zijn aan nul, voor de constructie van een dergelijk bloembed volstaat het om het vereiste aantal plastic flessen te verzamelen;
 • plastic flessen verdragen perfect vorst, vocht en temperatuurdalingen;
 • het hek blijkt licht en handig in gebruik te zijn;
 • de werkingsduur van een dergelijk hek zal meer dan 20 jaar zijn.

Het hek van een bloembed gemaakt van plastic flessen is echter onstabiel tegen mechanische schade. Daarom is het niet de moeite waard om het als een volwaardige afrastering te gebruiken. Hoewel het prima is om bloembedden in zones te verdelen of om bloembedden van een ander territorium af te schermen.

Om plastic flessen zwaarder te maken, wordt er zand of aarde in gegoten. Tegelijkertijd kunt u het zand schilderen met een speciale kleurstof, in welk geval het mogelijk is om hekken voor het bloembed van de gewenste kleur te krijgen.

Om van plastic flessen een hek te maken, worden verschillende onderdelen ervan gebruikt, zowel volledige flessen als hun doppen. Naast flessen heeft u tijdens het werken aan een bloembed nodig:

 • bindend hek;
 • ondersteunt;
 • netten voor het bevestigen van plastic.

De eerste optie is de constructie van een laag hek voor het bloembed. In dit geval zal het hek alleen dienen als een verdeling van het territorium tussen de site en het bloembed of tussen meerdere bloembedden..

Om zo’n hek te maken, moet je de plastic fles afsnijden en in de grond graven. Probeer alle flessen op gelijke hoogte te plaatsen.

Door plastic flessen in één rij te stapelen, is het niet alleen mogelijk om de site te zones, maar ook om de bloembedden te scheiden. In dit geval moet je de plastic fles halverwege in de grond begraven. Om de aantrekkelijkheid van het hekwerk te verbeteren, raden we aan om de flessen in de gewenste kleur te schilderen voordat u aan de slag gaat..

Je kunt meerdere kleuren met elkaar combineren of zelfs een regenboogvormig hekwerk bouwen. Zorg ervoor dat u de flessen vult met bulkmateriaal, anders zal het hek bij de minste wind en regen vervormen.

Om een ​​hoge omheining te maken, is het noodzakelijk om de flessen eerst aan een draad te rijgen en een omheining te bouwen die uit meerdere lagen bestaat. Om de flessen steviger vast te houden, worden er na het rijgen knopen tussen aangebracht. Zo’n hek zal niet alleen het bloembed visueel van de site scheiden, maar het ook beschermen tegen externe invasie van huisdieren..

De methode om een ​​omheining van kunststofvezel te maken is vrij arbeidsintensief. In dit geval is het noodzakelijk om de middelste delen van grote plastic flessen uit te snijden en, nadat u rechthoekige elementen hebt ontvangen, deze met een constructienietmachine met elkaar te verbinden. Daarna is het mogelijk om met behulp van het canvas een volwaardige omheining te verkrijgen..

Nadat je een kleine betonnen tape hebt gemaakt, kun je deze versieren met bodems van plastic flessen of kurken ervan.

Het is mogelijk om een ​​hek te bouwen, waarin flessen als versterkende stof worden gebruikt. Om dit te doen, worden ze in één rij gestapeld en met betonmortel gegoten. Meerdere rijen flessen zijn voldoende om een ​​bloembed te omsluiten..

De bodems van de flessen moeten zich buiten het bloembed bevinden, zodat het mogelijk is om extra decoratie van het hek te bereiken. De maximale stapelhoogte van het hek is 150 cm.