Uskrs i proljeće

Uskrsni ukrasi od drveta za prirodni dizajn – 23 inspirativne ideje

uskršnji ukras od drveta uskršnji zeko-jaja-recikliranje-pile-slike

Ukrašavanje drvom za Uskrs bez sumnje je izvrsna ideja. Drvo ima ugodan izgled koji je savršen za popularnu obiteljsku proslavu. Nadalje, drvo se može preraditi u razne stvari, tako da ništa ne priječi raznolikom ukrasu za Uskrs. Imamo nekoliko kreativnih ideja za to Uskrsni ukras od drveta sastavljen za vas u ovom članku, iz kojeg možete dobiti inspiraciju. Mnoge od njih možete sami napraviti, dok za ostalo jednostavno možete kupiti potrebne proizvode, a zatim ih redizajnirati.

Uskrsni ukrasi od drveta za vanjske i unutarnje prostore

uskršnji ukras izrađen od drvenog znaka tinkering-happy-easter-board-nadahnuće

Drveni uskrsni ukrasi mogu se izvesti na razne načine. Znak poput gornjeg, na primjer, sastoji se od jednostavnih ploča koje su svježe obojene. Prvo je primijenjena žuta boja. Kako bi mogla svjetlucati kroz bijelu boju, možete umjereno koristiti boju ili tu i tamo nakon bojenja izbrusiti bijelu boju.

Sami napravite uskršnje ukrase od drveta

uskršnji ukras od drveta DIY-idea-kućice za ptice-svijećnjaci-lakiranje-ukras

Ovaj izvorni uskrsni ukras od drveta posebno je jednostavan za implementaciju ako kupite gotove svijećnjake i kućice za ptice, a zatim ih sastavite. Ptičje zečiće možete napraviti i sami. Obojite drvo u sve proljetne boje koje volite, a zatim zalijepite kuće na stalke. Drveni uskrsni ukrasi posebno su privlačni u skupinama.

Drveni uskrsni ukras – šarena jaja, slatki zečići & druge ideje

Ručni radovi s rešetkama za Uskrs – uzbudljivi projekti rukotvorina za mlade i stare

Sami napravite proljetne ukrase od drveta – 30 prekrasnih ideja

Uskršnji podmetači

uskrsni ukras od drvenih podmetača-drveni diskovi-slikanje-uskršnja jaja-ideja

Što kažete na ukrašavanje uskrsnog stola nekim odgovarajućim i vlastitim rukama napravljenim podmetačima? Tanki drveni diskovi i akrilne boje sve su što trebate za ovaj drveni ukras za Uskrs. Jednostavno obojite stakla odgovarajućim motivima poput jaja, zečeva, pilića ili cvijeća. Po želji na kraju zabrtvite prozirnim lakom.

Ručni radovi s drvom za proljeće i Uskrs

uskrsni ukras izrađen od drveta cvijet-vaza-ideja-grane-spremište-drveni disk

Naravno, ni na Uskrs ne bi trebalo nedostajati lijepo proljetno cvijeće. Također nude razlog za bavljenje rukotvorinama. Uzmite staru vazu i prekrijte je grančicama. Na kraju ovo omotajte špagom. Zatim ovaj drveni uskrsni ukras možete prikazati zajedno s drugim ukrasima na velikom drvenom disku.

Uskršnji zečevi od brezovog drveta

uskrsni ukras-drvo-platno-dizajn-uskrsni zec-breza-drvo-smiješna-deko-ideja

Ovaj uskrsni ukras od drveta preciznije je izrađen od brezovog drveta, koje je sada dostupno u različitim oblicima za svaku priliku. No, naravno, uskršnje zečiće možete i sami rezati. Također možete slikati platno u boji koju želite, a zatim zalijepiti zečeve na ovu pozadinu. Također možete istaknuti jednog od zečeva.

Napravite uskršnje zečiće od drveta

uskrsni ukras izrađen od brezovog drva-uskrsni zeko-vijenac-bobble-tail-žičana mreža

Drveni uskršnji zečevi također se mogu izvrsno koristiti za vijence. Jednostavno ih opremite rupama kroz koje provučete kabel. Drvo breze možete dizajnirati na različite načine. Koristite boje ili samo pompon za rep. Rub drvenog uskršnjeg ukrasa može biti opremljen šavom.

Izrada štapićima od slatkiša

Uskrsni ukras-drvo-petljanje-ideja-zec-sladoled-štapići-štapić-štapić-figura

Zečiće možete i sami napraviti od drveta pomoću štapića od sladoleda ili nečeg sličnog. Odabrani motiv najbolje je nacrtati u željenoj veličini kao predložak na komadu papira. Rasporedite prvi red stabljika duž obrisa i zalijepite ih zajedno. Ponavljajte cijelu stvar dok ne dobijete željenu širinu za drveni ukras za Uskrs.

Ukrasite stol drvom

uskršnja dekoracija-drvo-vintage-style-stol-ukrasi-okviri-slike-staro drvo-šareno

Ovaj ukras za stol bez sumnje je vrlo originalan. Velika kutija s cvijećem bila je raskošno ukrašena fenjerom i zelenim biljkama, uključujući i sukulente. Vrijedni su spomena i ukrasi u pozadini na komodi. Uskrsni ukras od drveta možete jednostavno stvoriti od starih ploča i boje.

Ljestve od drveta

uskršnja dekoracija-drvene-ljestve-stimulacija-dizajn-košara-jaja-uskrsna-zečica-otrcana

Također možete napraviti ljestve u stilu shabby chic od starih dasaka. Ili možda već imate ljestve s istrošenom bojom. Zatim ih možete na bilo koji način dizajnirati uskrsnim ukrasima od drveta i drugih materijala. Koristite umjetne vitice, uskršnja jaja ili bilo što drugo što vam je pri ruci.

Uskrsni ukras starim drvom

uskršnja dekoracija-drvo-jednostavno-boje-ploče-boja-jaja-ružičasta

Ovdje možete vidjeti još jednu varijantu uskršnjeg ukrasa od drveta u obliku murala. Kao što vidite, motiv ne mora biti savršeno oslikan i lak se savršeno nanosi. Jer upravo ta nepravilnost uskrsnom ukrasu daje čar. DIY ideja koju se i početnici mogu usuditi isprobati!

Uskršnji zečevi izrađuju rukotvorine od drveta

uskršnja dekoracija-drvo-drvena figura-zečevi-šarene-boje-uzorak-žica-brkovi

Često se takve drvene figure prodaju bez boja ili drugih elemenata dizajna kako biste ih mogli sami dizajnirati. Dakle, ako pronađete neobrađene uskrsne ukrase izrađene od drveta, upotrijebite ih za provedbu vlastitih ideja. Osim u boji, drvo se može obrađivati ​​i tehnikom salvete. Također se može ukrasiti šljokicama, gumbima i drugim ukrasima.

Uskršnje jaje od pređe na drvu

Uskrsni ukras-drvena ploča-ekseri-pređa-ukrasi-uskršnja jaja-petljanje

Za ovaj drveni uskrsni ukras prvi put možete odabrati samo jednu boju. A kad se snađete, napravite uzorke od različitih boja. Nokti se jednostavno pribiju na ploču, pritom oblikujući bilo koji oblik. To može biti uskršnje jaje, zec, pilić ili cvijet. Smisli nešto!

Ideja za poklon za Uskrs

Uskrs-ukras-drveni-privjesak-čestitka-zec-osjetio-gnijezdo

Također možete razveseliti prijatelje i obitelj čestitkom koja dolazi s malim poklonom. Napravite, primjerice, uskrsni ukras od drveta, koji se kasnije može koristiti kao privjesak za uskrsni buket. Za gornji primjer, drvo breze u obliku jajeta pretvoreno je u zeca. Lemljenje uzoraka i motiva ili natpisi u drvo.

Ukrasite slamke

uskršnja dekoracija-drvena zabava-ideja-slamčice-dizajn-jaja-zečevi

Ako želite uskrsni stol učiniti posebno veselim, napravite takve smiješne ukrase za slamke. Upotrijebite uskrsne ukrase od drveta i kombinirajte ih s papirom, uskrsnom travom ili drugim stvarima tipičnim za festival. Posebno u kombinaciji s podmetačima za vlastite ruke, slamke će izgledati vrlo lijepo.

Lijep raspored stolova

uskršnja dekoracija-drvo-banket-stol-ukrašavanje-cvjetna-kutija-berba-sivo-proljetno cvijeće

To što sadilica više ne izgleda kao nova ne znači da je morate baciti. Može se izvrsno upotrijebiti za rustikalni uskrsni ukras od drveta za ukrašavanje stola. Napravite aranžman od proljetnog cvijeća, mahovine i jaja u drvenoj kutiji i stavite svoj banketni stol u središte pozornosti.

Dizajn drvenih jaja

Uskršnja dekoracija-drvo-drvena-jaja-slika-uskrsno-gnijezdo-dizajn-inspiracija-petljanje

Jednostavna uskršnja jaja izvrstan su uskršnji ukras od drveta koji možete dizajnirati pojedinačno. Možete stvoriti lijepe uzorke ili dodati natpise bojom, četkama ili markama. U načelu za dizajn možete koristiti sve što biste koristili za prava jaja. Naljepnice, cvijeće, ljuske jaja i lišće sve su stvari koje se mogu koristiti za drvena jaja.

Moderan dizajn uskršnjih jaja

Uskrs-ukras-drvo-dizajn-ideja-drveno-jaja-metal-umjetna-mahovina-rustikalno-industrijsko

Ova drvena jaja dobivaju moderan i industrijski izgled zbog činjenice da su izrađena od metala. Na primjer, žicom možete stvoriti spirale ili pričvrstiti druge ukrase poput umjetne mahovine. Jaja možete i unaprijed obojiti po želji. Uskršnji ukras od drveta koji se može brzo napraviti!

Lemljeno drvo

uskrsna dekoracija-drvo-jaja-lemljenje-uzorak-motivi-jednostavno

Čak i početnici mogu isprobati lemljenje drva. Na vama je da li ćete ga koristiti za ukrašavanje drvenih jaja ili drugih drvenih ukrasa. Smatramo da su ova uskršnja jaja kao uskršnji ukrasi od drveta izuzetno originalni. Starija se djeca također mogu usuditi koristiti ovu metodu projektiranja. No, oprez je apsolutno neophodan kako bi se izbjegle opekline.

Napravite uskršnje ukrase od drveta – lampione za svaku priliku

Uskrsni ukrasi-drveni-fenjeri-svijećnjaci-napravi-sam-grane-svijećnjak

Takvi svijećnjaci nisu prikladni samo kao uskrsni ukras od drveta, već i za druge prigode. To je zbog njihovog neutralnog izgleda. Svijećnjaci samo zrače željeno raspoloženje s dodatnim ukrasima. Prednost ovoga je što ga možete koristiti tijekom cijele godine. Deblje grane režu se ravno s jedne, a dijagonalno s druge strane. Zatim postoji rupa za svjetlo čaja na nagnutoj strani.

Uskršnji ukrasi za vrt: sami napravite drvene zečiće

Uskrsni ukrasi od drva za vani i upute za zečiće u vrtu

Drvo je prirodni materijal koji je također idealan za vanjsku upotrebu. Uskoro ćemo vam pokazati mnoge ideje kako možete napraviti lijepi drveni uskrsni ukras za sebe. Za sve upute o rukotvorini potreban vam je odgovarajući alat: pila za rezanje ili ubodna pila kako biste mogli precizno izrezati detalje iz drva. Dva se uređaja međusobno značajno razlikuju: pomična pila miruje na radnom stolu, a komad drva slobodno se vodi po njoj. S druge strane, ubodnom pilom komad drveta se pričvršćuje na radni stol i uređaj se slobodno vodi. Naravno, sami možete odlučiti koji vam odgovara. Ako koristite kliznu pilu, unaprijed napravite predložak i prenesite ga na drvo. Ako se odlučite za uporabu ubodne pile, možete je voditi i po predlošku. Pripremili smo brojne zanatske ideje s različitim razinama težine i počnimo s najjednostavnijim i najbržim. Sada ćemo vam pokazati kako sami možete napraviti drvene zečiće.

Kako ukrasiti vrt za Uskrs: upute za drvene zečiće

Uskrsni ukras za vanjske drvene zečeve učinite sami upute

Za izradu drva trebat će vam sljedeći materijali:

  • 1 komad drveta dimenzija: 50 cm X 15 cm
  • 1 komad drveta dimenzija 30 cm X 15 cm
  • Boja za drvo za zaštitu od vremenskih uvjeta (izborno)
  • Boje za drvo u obrtničkoj radnji
  • Predložak uskršnjeg zeca
  • Ukrasne vrpce u plavoj i ružičastoj boji
  • Ubodna pila (ili kružna pila)

Evo kako to funkcionira: Prvo stvorite predložak i prenesite ga na komade drveta. Zatim ih izrežite u željeni oblik i obojite. Ako želite, drvo možete prvo obraditi bojom za zaštitu od vremenskih uvjeta. Zatim drvene zečiće ukrasite šarenim ukrasnim vrpcama i izložite ih u vrtu. Posebno dobru figuru izrezali su u gredicu uz vrtnu stazu.

Uskrsne ukrase od drveta napravite sami Upute za zečiće s starinskim uzorcima

Uz malo vještine, možete izrezati i druge oblike zeca. U trgovinama možete pronaći posebne zanatske boje za drvo. Ako ne želite bojati drvene zečeve s obje strane, neobrađena područja možete prekriti posebnim lakom koji će ih zaštititi od snijega, kiše i vlage. Potom detalje možete obojiti posebnim flomasterima. Drvene figure ostavite na sobnoj temperaturi 1-2 dana. Kad se boja osuši, možete je koristiti u vrtu.

Prekrasni uskršnji ukrasi za van: Kako ukrasiti ulaz u kuću

Uskrsni ukrasi od drva za vanjske prostore sami si napravite uskršnje zečiće u loncima za cvijeće na ulazu u kuću

Ako imate natkrivenu terasu ili natkriveni ulaz u kuću, tada i tamo možete stvoriti maštoviti uskrsni ukras od drveta i svježeg cvijeća. Kupite drveno pismo, ukrasite ga sezonskim cvijećem i vrpcom te ga objesite na ulazna vrata. Prednost ovog uskršnjeg vijenca: Pojedinačno cvijeće možete zamijeniti u bilo kojem trenutku. Prekrasno izgleda i sezonsko cvijeće posađeno u vrtnu amforu. Drveni uskršnji zečići upotpunit će svečani izgled i prijateljski dočekati vaše goste na ulazu.

Napravite uskrsne ukrase od starog drveta

Uskrsni ukras od drva za vanjski prostor Ideja za zečiće da ih sami napravite

Ako ste ljubitelji vintage, shabby chic ili country stila, onda možete napraviti uskrsni ukras od starog drveta. U tim je slučajevima drvo od paleta idealno jer je otporno na vremenske uvjete i ima svijetlosivu patinu koja mu daje “stari izgled”. Samo izrežite pojedinačne elemente i zalijepite ih ljepilom za drvo. Obojite pojedinačne detalje akrilnim bojama – i uskršnji je zečić spreman!

Prekrasni uskrsni ukrasi za vani: napravite vlastitu hranilicu za ptice i zvonite s vjetra od kriški drveća 

Uskrsni ukras od drva za vani. Ideja za zvonce od vjetra izrađeno od diska s uskršnjim zekom

Zvonce za vrt možete napraviti sami od diskova drvenih grana i drvenih grana. Obojite krišku stabla bilo kojim akrilnim bojama koje želite i na nju objesite nekoliko grana drveća. Ako želite, možete probušiti rupe na granama drveća i napuniti ih sjemenkama ptica. Objesite hrt / hranilicu za ptice na drvo.

Uskrsni ukrasi za vrt: sami napravite uskršnju kućicu za zečeve

Uskrsni ukrasi za vanjski prostor čine drvene zečiće i drvena jaja kao ukras

Obradujte djecu i napravite kuću za uskršnjeg zečića u vrtu. Da bi ova ideja postala stvarnost, morate imati drvo u vrtu. Evo kako se to radi: Izrežite nekoliko detalja u obliku jaja različitih veličina s drvenih ploča. Obojite ih kako god želite i ukrasite ih siluetama uskršnjeg zečića. Napravite predložak za Uskršnjeg zeka i prenesite ga u “prozor”. Zatim obojite siluetu zeca u crno. Pričvrstite detalje na stablo čavlima.

Uskršnji ukrasi od drva za vani: šarena drvena jaja

Uskršnji ukrasi od drva za van i ideje za drvena jaja za vrt sami

Ne možete samo stvoriti sretnu atmosferu u vrtu i na ulaznom prostoru sa smiješnim uskršnjim zečićima. Šarena uskršnja jaja mogu se koristiti i kao uskršnji ukrasi. Izvrsni su čak i za neiskusne zaljubljenike u zanate, kao što je to bio čudan uvod u tu temu, jer imaju prilično jednostavan oblik. Možete napraviti čepove za biljke od malih uskršnjih jaja ili se odlučiti za upečatljiv vrtni ukras velikog formata. Drvena jaja nisu samo lijep ukras za van, već ih možete i pretvoriti u znakove. Jarko obojena jaja pokazuju način pronalaska jaja.

Uskršnji ukrasi od drva za vanjsku upotrebu: uskršnja jaja “Mickey” i “Minnie” miš 

Uskršnji ukrasi od drva za vanjske radove stvaraju ideje za drvena jaja kao Mickey i Minnie

Napravite i oslikajte svoje uskršnje ukrase uskršnjim jajima i pilićima od drveta

Prekrasni drveni uskrsni ukrasi za vani daju ideje za piliće u drvenim jajima

Šareno obojeni drveni znakovi pokazuju put do jaja

Uskrsni ukrasi od drva za vanjski prostor Znak za lov na uskršnja jaja sami napravite ideje

Sami napravite uskršnje ukrase od drveta za vanjske prostore: cvijeće

Uskršnji ukrasi za van Ideje za vrt sa starim drvom za rukotvorine

Cvijeće od drva također može dodati raznolikost uobičajeno još uvijek oblačnom vrtnom krajoliku. Pogotovo kad se još nije pojavilo prvo proljetno cvijeće, drveni ukras čini ga sjajnim. Korak po korak upute možete pronaći u galeriji fotografija ispod. Oni koji vole ukrase od prirodnog drva mogu se odlučiti za cvijeće izrađeno od kriški drveća. Oni su mnogo jednostavni, ali jednako učinkoviti uskrsni ukrasi za vrt. Ne zaboravite pokriti cvijeće izrađeno od rešetki drveća akrilnim lakom.

Uskršnji ukrasi za vani: cvijeće od drveta napravite sami

Napravite vlastite uskršnje drvene ukrase za vanjske prostore i objesite ih na drvene palete

Uskrsne ukrase za vrt napravite sami: cvijeće napravite sami od kriški drveća

Uskršnji ukrasi od drva za van i ideje za cvijeće od kriški drveća za ručne radove

Uskrsni ukrasi od drva za van: Više ideja za ukrašavanje ulaza i vrta

Uskrsni ukras od drva za vanjski uskrsni vijenac s mrkvom za ulaz

Drvena mrkva kao uskrsni vijenac na ulaznim vratima ili kao uskrsni ukras u gredici, cvjetne kutije koje tvore gusjenicu i kućice za ptice sa zasađenim krovom – na Uskrs možete pustiti svoju kreativnost na slobodu i izraditi druge šarmantne ideje za ukrase za vaš ulaz i izvan područja sebe. U galeriji fotografija ispod pronaći ćete inspiraciju i upute.

Napravite vlastiti uskršnji vijenac od mrkve od drveta

Uskrsni ukrasi od drva za van i ideja za uskrsni vijenac na ulaznim vratima od mrkve

Uskršnji ukrasi za van: drvena mrkva u gredici

Napravite sami lijepe uskršnje ukrase za vanjske ideje sa starim drvenim mrkvama

Evo kako napraviti slatku mrkvu za cvjetnjak

Napravite mrkvu od drveta sami prelijepi uskršnji ukrasi za vani

Drvene kutije s posudama za cvijeće tvore šarenu gusjenicu

Napravite proljetne ukrase od drveta izvan sebe, napravite cvjetne kutije od starih kutija za vino

Kako sastaviti gusjenicu

Drveni uskrsni ukrasi za vanjski prostor Napravite vlastite cvjetne kutije od starih drvenih kutija

Napravite uskrsne ukrase za sebe: kućice za ptice

Sami napravite kućice za ptice za vrtne ukrase za vrt

Napravite vlastitu kućicu za ptice sa zasađenim krovom

Uskrsni ukras od drva za vanjsku kućicu za ptice sa zasađenim krovom

Uskrsni ukras za van: kućica za ptice sa zasađenim krovom

Uskršnji ukrasi za vanjsku kućicu za ptice s idejama o zasađenim krovovima

Kućice za ptice sa zasađenim krovom kao proljetni ukras u vrtu

Kućica za ptice od drveta sa zasađenim krovom izradite vlastite ideje za uskršnje ukrase za van