Uređenje okoliša

Slike dizajna prednjeg vrta i primjeri privlačnih ulaznih prostora

Primjeri dizajna prednjeg vrta modernog stila potpornog zida od prirodnog kamena

Prednje dvorište predstavlja veliki izazov za sve vrtlare iz hobija. S jedne strane, smjer mu je prilično nepovoljan-graditelji više vole sunčano unutarnje dvorište okrenuto prema jugu, zbog čega je većina ulaznih prostora okrenuta prema sjeveru. To znači – prednje dvorište gotovo je cijeli dan u sjeni i izloženo je jakom vjetru u proljeće i jesen. Čak štoviše – bilje i cvijeće moraju podijeliti oskudnu parcelu ispred kuće s vrtnom stazom i prilazom. To zadatak čini još težim – ali uz malo kreativnosti i dobrog planiranja, prednje dvorište može se pretvoriti u zelenu oazu. Kao dokaz ćemo vam pokazati 15 uspješnih Slike i primjeri dizajna prednjeg dvorišta. / Na gornjoj slici – projekt Secretgardens /

Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – gredice daju strukturu vrtu

Primjeri dizajna prednjeg vrta slike podignuti kreveti betonski jastuci za travu

Ako prednji vrt nije samo u sjeni, već je i na brežuljku, preostaje samo jedno – dati vrtu strukturiran izgled s podignutim krevetima. Djelomično zasjenjene biljke, niske skupine grmlja, terasasto grmlje i niski četinjači / ovdje prikazani – čempresi / pravi su izbor. Betonsko stubište dodaje koncept japanskog vrta. Projekt Olivebranchoutdoor.

Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – stvorite vrt iz snova na padini

Prednji dizajn vrta slike primjeri modernih vrtnih ležaljki

Prednji vrt na padini moderan je, jednostavan za njegu i praktičan. Pažnju privlače terasaste trajnice, skupine grmlja i listopadno drveće. Pustinjske biljke dodaju egzotičan dodir i donose raznolikost. Graditelji su namjerno odlučili ne koristiti cvijeće – jer prekrasna zelena vegetacija bolje ističe modernu arhitekturu. A ako je vrtni dizajn tako uspješan, onda mu se mora biti moguće diviti. Udoban prostor za sjedenje to omogućuje. Projekt Secretgardens.

18 modernih ideja za dvorišnu kuću u španjolskom stilu

Moderan dizajn interijera u minimalističkom stilu – 50 ideja iz Tamizo Archa.

108 slika i ideja za moderno uređenje okoliša i vrtlarstvo

Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – vrtno jezerce koje privlači pažnju

Primjeri dizajna prednjeg vrta vrtno jezerce vodene biljke ukrasna trava šljunčana staza kvarcno kamenje

Niski kameni zid stvara vizualnu vezu s kamenim stupovima na ulazu u kuću, a ograda omogućuje pogled na vrt. Vrtna staza od šljunka i biljke i cvijeće izrezani u oblik stvaraju dobru strukturu. Jezerce u sredini automatski privlači svačiju pažnju i privlači leptire i ptice u vrt. Projekt Stuartwebsterdesign.

Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – klasični vrt u mediteranskom stilu

Dizajn prednjeg vrta slike primjeri dotjeranih biljnih gredica kamenih blokova

 Ako prednji vrt vodi do stare zgrade, tada je prikladan dizajn vrta u seoskom stilu. S maslinama i cvijećem vanjsko područje dobiva mediteranski izgled. Šljunčana staza izgleda šarmantno i dodaje koncept. Projekt Inspiredgardendesign.

Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – udoban prostor za sjedenje s kaminom

Primjeri dizajna prednjeg vrta popločavanje kamena terasa betonski kamin grupe grmlja

A ako kuća uopće nema stražnje dvorište, preostaje samo jedno – učiniti prednje dvorište što udobnijim i praktičnijim. Iznad je uspješan primjer uspješne implementacije minimalističkog koncepta – s lijeve strane travnjak nudi ugodne sate pod sunčevim zrakama, s desne strane nalazi se udoban prostor za sjedenje s vrtnom klupom i kaminom. Drvena ograda i visoki grmovi zaklanjaju kut od znatiželjnih očiju. Projekt Bestall.

Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – visoke ukrasne trave dodaju mrlju boje vanjskom području

Prednji vrt dizajn slike ukrasne trave Indijanci ljeto crvena ljubavna trava

Čak i ako obližnje kuće bacaju sjene na prednje dvorište, vlasnici kuća mogu dodati mrlje boje u ulazni prostor s visokim ukrasnim travama poput Indijskog ljeta. Zasjenjene biljke poput Günsela, alpskog srebrnog plašta, pa čak i mahovine idealne su za upotrebu u sjevernom vrtu. Projekt – Digyourgarden.

 Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – Srednje visoke biljke za ulazni prostor na padini

Prednji dizajn vrta slike niske grupe grmlja cvijeće stepenice šljunčani pod keramički vrtni ukrasi

A ako je kuća na brežuljku, tada se mogu kombinirati biljke različite visine – na primjer, niska trava i sukulenti sprijeda, srednje visoke grupe grmlja u sredini i kućna stabla straga. Projekt Inspiredgardendesign.

Drveće daje hlad u prednjem dvorištu

Primjeri dizajna prednjeg vrta betonske vanjske stepenice za zaštitu od sunca od stijene kruške

A što ako je prednje dvorište cijeli dan na suncu? Tada se u ulazni prostor mogu posaditi visoka listopadna stabla. Ovo štiti terasu od jakih sunčevih zraka. Projekt Sharin Cayrns.

 Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – klasični vrtni dizajn

Prednji dizajn vrta slike primjeri fontana listopadnog drveća oko mramornog popločenja

Klasično dizajnirano prednje dvorište može postati prava atrakcija. Listopadno drveće i trajnice koje su ošišane u obliku donose dobru strukturu, dok vrtna fontana privlači svijet ptica. Vlasnici kuća namjerno su izbjegavali cvijeće i umjesto toga zasadili biljke živice. Ovako lijepa fasada bijele kuće dolazi na svoje. Projekt Secretgardens.

Slike i primjeri dizajna prednjeg dvorišta – biljke mogu zamijeniti drvenu ogradu?

Prednji dizajn vrta slike primjeri visokih grmova trave

Visoke višegodišnje biljke mogu uspješno zamijeniti vrtnu ogradu. U svakom slučaju morate biti oprezni s bambusom, osobito ako je vaše vlasništvo u blizini susjednih kuća. Umjesto toga, visoka trava i srednje visoke grmlje mogu obaviti posao i zakloniti prvi kat od znatiželjnih očiju. Projekt Secretgardens.

Slike i primjeri dizajna prednjeg vrta – ako je ulazni prostor zaklonjen visokim kamenim zidom

Dizajn prednjeg vrta slike primjeri ideja dizajn terase za sjedenje

 A ako je prednji vrt zaklonjen visokim kamenim zidom, terasa se može postaviti i ispred. Tako ništa ne stoji na putu ugodnom vanjskom prostoru za sjedenje. Projekt Secretgardens.

Dizajn prednjeg vrta-slike-betonske ploče-iver-pokrov tla

prednji vrt-dizajn-slike-cvjetanje-vrste cvijeća-trska-trava-šetnica

prednji vrt-dizajn-slike-korten čelik podignut krevet-bijelo-šljunak-crnogorično drveće

prednji vrt-dizajn-slike-padina-grm-stijene-stepenice

Slike dizajna prednjeg vrta zeirgras-štapić