Uradi sam

Učinite shabby chic sami – učinkovito redizajnirajte namještaj

Učinite shabby chic sami bijelom-malom-ormarom-nošenom-ormarom-orhidejom

Ako posjedujete stari ormar ili stolice koji sami po sebi ne izgledaju posebno dobro, ali su previše dobri za bacanje jer su nasljeđe, možete ih upotrijebiti nekoliko jednostavnih tehnika kako biste ih osvježili, zadržavajući njihov starinski izgled. Ali također možete učiniti da relativno novi komad namještaja izgleda istrošen i postigne veliki učinak. Ovaj izgled naziva se shabby chic. Trenutno je vrlo u trendu, zbog čega se namještaj s ovim izgledom također prodaje vrlo skupo. Ali sada ćete naučiti kako to lako možete učiniti Učinite shabby chic sami limenka. Također vam želimo puno zabave i uspjeha u isprobavanju!

Učinite shabby chic sami – tipičan shabby chic izgled

Shabby chic izradite vlastitu presvlaku komoda-siva-vintage-stolica-šarena-presvlaka

Da biste sami napravili shabby chic, prije svega morate pripremiti odabrani komad namještaja. Da biste to učinili, trebali biste dobro očistiti površinu. Lugom možete ukloniti ostatke laka i boje. Na kraju, dobar komad temeljito izbrusite kako bi se nova boja mogla dobro zalijepiti.

Sada vam je potrebna bilo koja boja. Komad namještaja također ima veliki učinak ako obojate dvije ili više boja jednu na drugu. Ovi svjetlucaju na kraju. Za romantičan izgled, na primjer, možete koristiti ružičastu i bijelu boju. Ali u načelu nema granica vašoj mašti. Nakon što ste nanijeli željeni lak, potrebno je strpljenje. Prije nego što nastavite, mora se dobro osušiti.

Učinite shabby chic sami – ideje za romantičan izgled

Shabby chic napravite vlastitu blagovaonicu-ideja-stolica-stol za ručavanje

Kao što znate, lakirani komad namještaja obično se troši samo na uglovima i rubovima. Stoga biste ovom učinku trebali težiti i sa svojim komadom namještaja. Potreban vam je fini brusni papir ili žičana četka, ovisno o tome što više volite. Ako želite, brusnim papirom možete raditi i na drugim područjima. Sada ćete primijetiti da i druge boje izlaze. Osim toga, učinak možete poboljšati i starim kvakama ili ručkama.

Savjet za to da sami napravite shabby chic: Nakon svijetle boje možete nanijeti i bijelu boju. To vam daje takozvani efekt patine. Nakon sušenja namještaj ponovno izbrusite. Uvjerite se da drvo može svjetlucati na nekim mjestima. Ponovno se stvara romantičan izgled.

Učinite shabby chic sami – ispucala boja

Shabby-chic-do-it-yourself-sideboard-floating-effect-wadn-picture-decorations

Još jedna sjajna ideja da sami napravite shabby chic jest urediti komad namještaja tako da izgleda kao da se boja ljušti. To zahtijeva ono što je poznato kao pucketanje, što pak zahtijeva poseban lak.

Prvo odaberite tamnu akrilnu boju koju želite imati kao površinu. To će biti vidljivo kasnije. Ostavite da se nakon nanošenja dobro osuše. Naravno, možete propustiti i prirodnu boju drveta, u tom slučaju vam ne treba temeljni premaz u obliku akrilne boje. Posebni lak koji je sljedeći na redu naziva se suzni lak. Ovaj lak bi se također trebao dobro osušiti nakon što ste ga nanijeli svugdje ili samo na nekim mjestima. Završna obrada je svjetlo akrilna boja. Tijekom procesa sušenja u boji se pojavljuju željene umjetne pukotine.

Vintage otrcan namještaj s daškom nostalgije

Shabby-chic-uradi-sam-spavaća soba-ormar-zelena-fotelja-svijeća-tepih

Ogledala ili okviri za slike, kao i zidne svjetiljke s ukrašenim dizajnom savršeni su za preoblikovanje i vlastiti shabby chic. Možete ih pronaći na buvljaku ili na Ebayu. Samo kreni u potragu. Želite li još nekoliko ideja i inspiracije za odabir namještaja i naravno za odabir boje, dolje možete pogledati impresivne primjere kako sami napraviti shabby chic. To možete implementirati i vlastitim komadom namještaja.

Polica za kuhinju

vintage-shabby-chic-kuhinjski namještaj-uradi sam-upute

Izradite sami zidnu policu u stilu shabby chic od okvira za slike – 14 ideja

Otrcano ogledalo s ukrašenim dizajnom

ukrasi-otrcani-šik-hodnik-bočni stol-ogledalo-okvir-procvjetaju

Bočni stolić u otrcanom izgledu

DIY-namještaj-otrcana-optika-pomoćni stol-za-terasu-lak-bijeli

Toaletni stolić s posebnim izgledom

Šminka-stol-stolica-ukrasni ukrasi-otrcani-šik-uradi sam

Dizajn terase u stilu shabby chic -a

otrcani-šik-namještaj-terasa-ugodna-gestaten-diy-ideje

Ideja za ukrašavanje vlastitim rukama

otrcani-šik-uradi-sam-ukrase-ideje-boje

vintage-shabby-chic-stražnji zid-spavaća soba-drvene letvice

neobično-ukrasi-otrcani stil-zvjezdaste-boje

otrcani-šik-stol-bijelo-zakrivljene-noge-boja-oguljen

otrcani-šik-fotelja-tapecirana-čipovana-boja-komoda-zelena

otrcani okvir za zrcalo-bijeli-lak-uradi sam-upute

otrcani-šik-uradi-sam-pribor-pribor-okviri za ogledala