Uradi sam

Sami napravite krevet u potkrovlju s Ikeinim namještajem – dizajn kreveta s prostorom za pohranu

Prilikom opremanja malih soba i stanova uvijek treba nastojati maksimizirati mali prostor. Ako želite postaviti spavaću sobu radi uštede prostora, možete spojiti krevet i komodu zajedno i pretvoriti ih u jednu Sami napravite krevet u potkrovlju. Ovdje vam predstavljamo neke Ikeine hakove za namještaj pomoću kojih možete sami napraviti krevet s prostorom za odlaganje i tako imati najveću korist od ograničenog prostora.

Sami napravite krevet u potkrovlju od Ikeinih komoda

Sami napravite krevet u potkrovlju ikea-hack-nordli-komoda-bijela-dječja soba-plava

Za svaku spavaću sobu potreban je barem krevet, komoda ili ormar, a moguće i radni stol sa stolicom. Međutim, ako raspoloživi prostor nije dovoljan, postoji nekoliko trikova za uštedu prostora koji se mogu iskoristiti kako biste ga maksimalno iskoristili.

Napravite krevet od Ikeinih ormara

Kreirajte sami krevet u potkrovlju, dječje sobe-namještaj-skladišni prostor-nordli-komoda

Krevet s prostorom za pohranu dobra je ideja za opremanje manje sobe poput dječje sobe. Ako tražite jeftinu alternativu, možete uštedjeti novac i prostor u isto vrijeme s krevetom u potkrovlju izrađenom od Ikeinih komoda i madraca . Ikea Bekväm stepenica je savršena kao stubište za krevet u potkrovlju s prostorom za pohranu.

Postavite dječju sobu – sami napravite krevet u potkrovlju

Izgradite krevet u potkrovlju sami krevet-spremište-malm-komoda-plava-dječja soba-dječak

Princip za ovaj Ikein hack vrlo je jednostavan. Ako želite sami izgraditi krevet u potkrovlju, prvo što trebate je standardna Ikeina komoda, na primjer iz serije Malm. Udoban madrac i okvir kreveta ili rešetkasti okvir također su potrebni. Po želji možete ugraditi i dodatne ograde za krevete i krajeve glave radi zaštite.

Ikeini hakovi i kreativne ideje za vrtić – 20 inspiracija

Začinite i redizajnirajte stolicu Frosta iz Ikee – 18 kreativnih ideja

Pretvaranje uzglavlja Ikee Mandal – ideje za oponašanje

Ikea Malm komoda kao okvir kreveta

Sami napravite krevet u potkrovlju ikea-hack-dresser-kullen-storage-space-ladice

Funkcije prostora za odlaganje i namještaja za spavanje kombinirane su sa spremištem i ladicama ispod kreveta. Takvi kreveti u potkrovlju savršeni su ne samo za dječju sobu, već i za jednosobne stanove i studentske sobe. Komode iz serije Ikea Malm imaju ladice bez ručica i savršene su za spavaće sobe čistog dizajna.

Sami napravite krevet u potkrovlju – Ikea osnovni ormarići za kuhinju kao okvir kreveta

Izgradite krevet u potkrovlju sami krevet-spremište-kuhinjski ormari-dječja soba-ikea-hack

Ako želite sami izgraditi potkrovlje, postoje i kuhinjski ormarići dostupni kao okviri kreveta. Otvaraju se prema van i imaju dovoljno prostora za pohranu odjeće, knjiga, školskog pribora i mnogih drugih. Samo imajte na umu da su vam potrebni malo dublji kuhinjski ormarići kako bi vrh bio dovoljno širok za krevet.

Postavite kreativnu dječju sobu

Izgradite vlastiti krevet u potkrovlju-kreativne-dječje sobe-ormare-drške od dinosaura

Kuhinjski ormarići mogu se obojiti u bilo koju boju koja odgovara ostatku dekora i boje zida. Ako se radi o dječjoj sobi, dosadne ručke ormara i dalje možete zamijeniti malim igračkama poput dinosaura. Na ovaj način stvarate kreativan dizajn dječje sobe.

Krevet sa spremištem za spavaću sobu

Izgradite-svoj-vlastiti-potkrovlje-krevet-spavaću sobu-krevet-spremište-stolnjak-komoda

Kombinacija korisnosti i modernog stila postiže se elegantnim krevetom s prostorom za pohranu. Većinu namještaja Ikee karakterizira prilagođeni dizajn i stvara moderan, a opet jeftin namještaj za dom.

Sami napravite krevet u potkrovlju s dodatnim prostorom za pohranu

Izgradite svoj vlastiti krevet u potkrovlju-ikea-hack-stuva-sustav za pohranu-krevet-ideja

Ako želite sami izgraditi krevet u potkrovlju u dječjoj sobi, trebali biste nabaviti stepenišni stolac za djecu. Čak i manja djeca mogu navečer ući u krevet, a ujutro ponovno izaći. Zaštita od ispadanja također bi bila potrebna kako bi se osigurala sigurnost djece tijekom spavanja.

Kombinirajte krevet u potkrovlju i komode

Izgradite vlastiti krevet u potkrovlju-ikea-nordli-komoda-hack-krevet-stepenice

No, tabure za stepenice nije dovoljan za veće komode kao krevet u potkrovlju. U tom slučaju možete kupiti ljestve ili ih sami izgraditi i ugraditi u krevet. Ovo također pruža priliku za igru ​​najmlađima jer obično vole penjačke igre.

Praktično opremanje dječjih soba

Izgradite vlastiti krevet u potkrovlju-dječja soba-ikea-namještaj-ladica-komoda-skladišni prostor

Dječja soba za malu djecu ne bi trebala biti prevelika, ali bi svakako trebala imati igralište. Krevet u potkrovlju s prostorom za pohranu u dječjoj sobi dobra je ideja za opremanje manje sobe jer ostavlja dovoljno prostora za igru, pa čak nudi i mogućnosti za igru.

Ikea Hack – Izgradite vlastiti krevet s prostorom za pohranu

Izgradite vlastiti krevet u potkrovlju-ikea-hacks-stolmen-komoda-spavaća soba

Ako želite sami izgraditi krevet u potkrovlju u studentskoj sobi ili gostinjskoj sobi, tada biste trebali izabrati najbolje mjesto za njega kako bi zauzelo što manje prostora u prostoriji. Kreveti u potkrovlju s prostorom za skladištenje obično se postavljaju u kut sobe ili u udubljenje kako bi ostatak prostora bio slobodan.

Elegantan krevet s prostorom za pohranu

Izgradi-svoj-vlastiti-krevet u potkrovlju-ideju-krevet na kat-spremište-prostor-stepenice-elegantan-interijer

Ovaj krevet na kat savršen je za male prostore jer je izgrađen na vrhu komode s ladicama i ormarima i namijenjen je za dvije osobe istovremeno. Bilo da se radi o elegantnoj dječjoj sobi ili modernoj studentskoj sobi, krevet s prostorom za pohranu izrađen od Ikea namještaja stvara red u svakoj sobi.

Napravite krevete na kat s Ikeinim namještajem sami ili ih postavite

Izgradite vlastite ladice u potkrovlju-ladice-spremište-prostor-krevet na kat-bijele boje

Ako želite sami izgraditi jednostavan krevet u potkrovlju od Ikeinog namještaja, onda vam vjerojatno ne treba pomoć majstora. Međutim, ako se radi o krevetu na kat složenije konstrukcije, bilo bi poželjno angažirati majstora za taj posao. Na taj način možete osigurati sigurnost kreveta u potkrovlju i bezbrižno ga koristiti.

Kreirajte krevete u potkrovlju sami od kuhinjskih ormara i polica

Izgradite vlastite ideje-spavaća soba-kuhinja-ormari-stepenice

Kao što je već spomenuto, krevet u potkrovlju ne možete sami izgraditi samo iz Ikeinih komoda, već i od kuhinjskih ormara i polica. Ovdje pokazujemo dva primjera kako je to moguće. Krevet s prostorom za odlaganje iz Ikeinih kuhinjskih ormara izgrađen je zajedno sa slobodnim prostorom za noćni ormarić i stubište. Osnovni ormarići otvaraju se prema van i nude prostor za pohranu mnogih različitih predmeta. S druge strane, krevet u potkrovlju izrađen od Ikeinih polica može istodobno poslužiti kao ormar za knjige i skladišni prostor. Na besplatne police možete staviti korpe za pohranu iz Ikee, koje igraju ulogu ladica.

Remodel komode Ikea Nordli u krevetu s prostorom za pohranu

Izgradite svoj vlastiti krevet u potkrovlju-ikea-namještaj-nordli-komoda-krevet-soba za djevojčice

Komoda Ikea Nordli savršena je kao okvir kreveta ako želite sami izgraditi krevet u potkrovlju. Elegantan dizajn komada namještaja odgovara svakom interijeru i može se ukrasiti po želji. Možete staviti dvije komode jedna do druge kako bi krevet bio duži s prostorom za pohranu. Okvir kreveta također je potreban, barem s vanjske strane, kako bi madrac držao na mjestu.

Ikea Expedit police koristite kao okvire kreveta

Izgradi svoj vlastiti krevet u potkrovlju-kreativna-ideja-spavaća soba-ikea-hack-expedit-polica

Za izradu praktičnog kreveta u potkrovlju s puno prostora za pohranu možete upotrijebiti stare police Ikee Expedit i jednostavan rešetkasti okvir. Ova ideja namještaja posebno je namijenjena studentskim sobama jer dizajn štedi prostor i nudi dovoljno prostora za sve udžbenike. Osim toga, okvir kreveta izrađen od polica može se prema želji bojati, začiniti i tako individualno dizajnirati.

Ikea hackovi – sami napravite krevet na razvlačenje ili krevet u potkrovlju

Izgradite svoj vlastiti krevet u potkrovlju-ikea-namještaj-bijeli ormar-madrac-jastuci-kauč-krevet

Ako se ne radi o spavaćoj sobi već o maloj dnevnoj sobi, kauč možete zamijeniti kaučem na razvlačenje koji štedi prostor s prostorom za pohranu. Za to je prikladan različiti Ikein namještaj s prostorom za pohranu na koji se postavlja madrac. Sa nekoliko jastuka na kauču, krevet na razvlačenje savršen je za gledanje televizije ili za malo popodnevnog sna.