Uradi sam

Napravite vlastitu traku za kosu bez šivanja s različitim tehnikama i dizajnom – 4 ideje

Trake za kosu su u modi i sve češće ukrašavaju žensku kosu. Ako vam se spontano svidi novi dodatak za kosu, možete i sami napraviti traku za kosu! A za to ne morate nužno moći šivati. Postoje i druge izvrsne mogućnosti. Pokazat ćemo vam kako sami napraviti traku za kosu bez šivanja. Sigurno ćete se jako zabaviti i želite nastaviti stvarati nove!

Napravite vlastitu traku za kosu bez šivanja za djecu i odrasle

Napravite vlastitu traku za kosu bez šivanja majice

Napravite vlastitu traku za kosu bez šivanja majice

Ako oko vas još uvijek leži stara majica koju više ne nosite, ali je nekako i ne želite baciti, sada je možete reciklirati. Pomoću nje možete brzo i jednostavno sami napraviti traku za kosu bez šivanja. Ali tkanina bi trebala biti malo elastična. Radi tako jednostavno:

Napravite vlastitu traku za kosu – upute

Napravite vlastitu traku za kosu bez šivanja - čvorove i pletenice od tkanine

Izrežite uske trake iz majice, a zatim ih ispletite zajedno kako je prikazano u gornjim slikama. Ako na kraju povučete krajeve, dobit ćete lijep, čvrst čvor. Zatim izrežite drugi pravokutni komad iz košulje i zalijepite krajeve traka na dulje strane. Zatim uzmite kraće strane i zarolajte ih prema unutra. Zalijepite trake zajedno i vaša traka za kosu je spremna i možete stvoriti prekrasnu ljetnu frizuru.

Napravite vlastitu traku za kosu bez šivanja - jednostavne upute s lijepom pletenicom

Napravite sami turban traku za glavu bez šivanja

Turban trake za kosu u trendu su i uljepšavaju frizuru

Takvu turban traku za glavu možete napraviti i od elastične majice ili od suknje, košulje itd. Položite odjeću ravno ispred sebe i oštrim škarama prerežite traku tkanine vodoravno na donji rub. Širinu možete odabrati prema svom ukusu (10 do 15 cm bi trebalo biti dovoljno). Zatim odrežite rub s primljene petlje.

Traka za glavu bez ljepila i šivanja

Sada postavite petlju kao osmicu, a zatim je ponovno uvrnite. Dobivate dvije petlje koje stavljate jednu na drugu. Sada je turban traka za glavu spremna i možete je staviti oko glave. Čvor pokazuje prema gore.

Napravite sami trake za kosu od svile i žice

Napravite vlastitu retro traku za kosu bez šivanja - lijep pribor za kosu DIY

Ako želite sami napraviti ovaj remen za kosu bez šivanja, potrebno vam je ljepilo i žica. Rezultat je lijep ukras za kosu s retro izgledom, koji se također postiže kroz svilenu tkaninu. Ali možete koristiti i druge tkanine. Ovako se radi DIY traka za kosu:

  • Trake od tkanine (u primjeru 90 x 10 cm)
  • Ljepilo za tekstil
  • žica
  • Željezo
  • Rupica ili ravnalo
  • škare

Izrežite svilu na traku i preklopite je glačalom

Prvo ispeglajte traku tkanine i stavite je ispred sebe tako da je lijeva strana (ona ružna) okrenuta prema gore. Peglom preklopite kraće stranice (cca 2 cm). Zatim ponovite ovo s dugim stranama i također s 2 cm. Sada označite sredinu širine na jednoj od dvije kratke strane i preklopite kutove do ove točke tako da vrpca ima vrh. Kako biste dobro funkcionirali, ponovno upotrijebite glačalo. Ponovite i za drugu stranu.

Umetnite žicu u traku za kosu radi boljeg držanja tijekom nošenja

Sada glačalom preklopite vrpcu potpuno vodoravno. Žicu postavite na najdulju stranu trake kako biste odredili potrebnu duljinu i izrežite dodatna 2 cm. Savijte 1 cm sa svake strane jednom kako biste stvorili petlju. To će spriječiti da šiljasti krajevi žice nakon nekog vremena prodru kroz tkaninu.

Napravite vlastitu traku za kosu bez šivanja od svile žicom

Zalijepite jedan od dva kraja trake, umetnite žicu u traku kroz drugi otvor i zalijepite ovu stranu ljepilom za tekstil. Kad se ljepilo osuši, vrijeme je da isprobate traku za glavu. Ako sami napravite takvu traku za kosu sa žicom bez šivanja, pomoći će vam da je dobijete u obliku i bolje će pristajati.

Trake za kosu sa i bez cvijeća

Tinker trake za kosu od elastičnih materijala - ideja za bebe, djecu i odrasle

Izmjerite opseg glave i razmislite o tome koliko želite da traka bude široka (u primjeru nešto ispod 13 cm). Zatim udvostručite željenu širinu jer ćete tkaninu polagati dva puta. Sada izrežite komad elastične tkanine s ovim mjerenjima. Položite traku s desne strane prema dolje ispred vas i preklopite dvije dugačke strane prema unutra prema sredini. Zatim oblikujte petlju postavljajući dva kraja jedan na drugi. Trebali bi se preklapati za oko 2 cm. Zalijepite krajeve zajedno.

Lijepljenje umjesto šivanja i stvaranje prekrasnih traka za kosu

Sada vam je potrebna manja traka (u primjeru dimenzija 2 x 7,5 cm). Sklapate ovo na isti način kao što presavijate veliku traku tkanine. Zatim je postavite na prednju stranu trake za glavu oko trake i zalijepite krajeve zajedno. Ova bi petlja trebala stisnuti traku za kosu. Ako je potrebno, malu petlju možete malo skratiti. Ako želite sami napraviti traku za cvijeće bez šivanja, možete također zalijepiti nekoliko cvjetova od bilo kojeg materijala na traku (npr. Od velikih šljokica, filca ili umjetnog cvijeća).

Bilješka: Primjer je namijenjen bebi trakama za glavu i stoga je malo labaviji. Za veću djecu i odrasle, bend se također može malo stegnuti jednostavnim oduzimanjem centimetara ili dva od opsega glave.