Uradi sam

Najnoviji DIY trend naziva se upcycling

DIY trend upcycling sofa stari auto dijelovi

DIY trend (Uradi sam) više nije samo zabavan hobi za sve ljubitelje, već je sada postao pravi način života za mnoge ljude. Stoga, ako se želite učiniti što neovisnijim od velikih korporacija i uštedjeti novac, radije čeprkajte po buvljaku ili u rabljenim trgovinama za namještaj, ukrasne ideje i odjeću koja se može reciklirati u potpuno novom i neobičnom obliku put. Tetrapack tada više nije smeće, već se pomoću male boje u spreju može pretvoriti u elegantnu vazu. No, recikliranje nije samo trend koji zahvaća sve veći broj ljudi iz financijskih razloga. Uostalom, svaki DIY komad također je nešto jedinstveno i izražava vlastitu osobnost. “Napravi novo od starog” tako postaje moto koji se poput crvene niti provlači kroz različita područja života.

DIY trend – stvorite prostor ili kupite rabljeno

DIY trend kožni kauč stari auto dijelovi

U konačnici, recikliranje također znači da stare stvari moraju popustiti i dopušteno je ostati samo onim objektima koji ispunjavaju funkcionalnu ili sentimentalnu vrijednost. Daleko od mentaliteta “pohlepa je cool” i prema svjesnijem korištenju ograničenih resursa ove zemlje. Otpad se ne samo reciklira, već nadograđuje i daje mu drugi život. Ako želite sami isprobati ovaj trend, prva stvar koju trebate učiniti je izbacivanje van. Važno je riješiti ono što mora ostati, a od čega se može odvojiti. Sljedeće je pitanje mogu li se stare i nevoljene stvari ipak koristiti na drugi način. Jesu li prikladni kao osnova za sljedeći DIY projekt? Može li se stari stolić samo prefarbati kako bi opet izgledao dobro? Bi li netko iz vašeg kruga poznanika ili prijatelja još mogao biti zainteresiran za razvrstane stavke? Neka se stvari pretvore u novac?

DIY trend – upcycling je praktična alternativa

DIY trend ideje o recikliranju stol izrada starih kofera

Posebno oni koji žele dosljedno smanjivati ​​svoje kućanske potrepštine bez stvaranja ogromnih količina smeća prirodno trebaju način da se što lakše riješe svog starog posjeda, čak i u velikim količinama, i da ih koriste u prikladne svrhe. Momox nudi se kao opcija. Budući da se rabljeni predmeti ovdje mogu prodati brzo i sigurno, a zatim ih Momox preprodaje. Dakle, ništa od starih stvari koje su razvrstane ne završi u smeću. Osim toga, i drugi se potrošači mogu radovati ovim povoljnim ponudama, a manje imućne obitelji također si mogu priuštiti jedan ili drugi luksuz u obliku knjiga, CD -a, elektronike i drugih zabavnih medija. U mnogim slučajevima postoji i idealna ideja iza recikliranja i uništavanja, koja se može vrlo dobro kombinirati s Momoxovom korporativnom filozofijom.

Prerada trenda DIY revolucionira svijet mode

Modna odjeća „učini sam“ učini da se majica preoblikuje

Preoblikovanje je također trend koji se sve više širi iz SAD -a u Njemačku. Ovaj oblik “make new from old” odnosi se isključivo na modni sektor. Preoblikovanje jednostavno može značiti da su stare poderane traperice ukrašene zakrpama ili je stara bakina odjeća ušivena u novu večernju haljinu. Stupanj poteškoće takvog projekta, naravno, također ovisi o tome što je dotični hobista sposoban učiniti. Na primjer, ovaj vodič za DIY bobble kape dobro je polazište za pažljivo testiranje vlastitih vještina. Sve što trebate je bobble i šešir, koji se zatim ručno ušivaju u moderan pribor. Čak i stari šešir koji je već dovoljno viđen može se vizualno uljepšati, pa čak može postati i novi favorit.

Naravno, potrebno je nešto više osjetljivosti za težu varijantu preoblikovanja. Budući da često korištena odjeća služi kao osnova, koja možda već ima rupe ili mrlje, previše je velika, boja jednostavno nije odgovarajuća ili je uzorak odvratan. U ovoj varijanti “napravi novo od starog” uglavnom se koriste boje tkanine, škare, krojačka lutka i dosta hrabrosti. U nekim se slučajevima izvorni odjevni predmeti drastično skraćuju ili se svi volani odsijecaju bez daljnjeg. Starčeva košulja postaje prozračna ljetna haljina kojom žene mogu privući pozornost. Ako vam i dalje nedostaju potrebne vještine za ovaj trend, možete pohađati odgovarajući tečaj kako biste naučili krojenje. U sve više njemačkih gradova sada se čak nude i posebni tečajevi šivanja “uradi sam” na kojima se posebno uči preoblikovanje.

Upcycling za vlastiti stan

DIY trend svjetiljke stare vodovodne cijevi od metala

Ali ne samo vaš vlastiti ormar, već i ostatak stambenog prostora dobiva potpuno novi izgled u procesu recikliranja DIY. Ako želite sami izgraditi stalak za cipele, možete koristiti, na primjer, stare cijevi. Klupa s dovoljno prostora za pohranu vlastitih cipela također se može izvrsno dočarati od drva za palete. Ili što kažete na stare drvene kutije s voćem koje jednostavno dobiju novi sloj boje i koje služe i kao spretno spremište za cipele i jakne? Gotovo da nema granica za vašu maštu kada je u pitanju recikliranje. Osim toga, jako lijepa stvar je što svaki komad ima svoju priču. Ako su palete od kojih ste izgradili podkonstrukciju za kauč ili stalak za cipele već proputovale pola svijeta, onda to vašem vlastitom stambenom prostoru daje neponovljivo autentičan šarm koji jednostavno nedostaje namještaju. Tako je upcycling trend koji sve više ljubitelja namještaja teško može izbjeći i zato sami posežu za četkom ili čekićem. Budući da se osobito s bojom i nekoliko noktiju, u samo nekoliko jednostavnih koraka mogu postići neki zaista veliki životni efekti koji mogu stvoriti pravi ugođaj ugodnog osjećaja u vaša četiri zida.