Terase

Tako veliku terasu možete učiniti ugodnom i lijepom!

Svatko tko ima veliko dvorište također bi ga trebao koristiti i oblikovati ga u skladu s tim. Vanjski dnevni boravak ne samo da mora biti optički u skladu s kućom i okolinom, već mora stvoriti i ugodnu atmosferu. Dobro planiranje i odabir namještaja i biljaka od presudne su važnosti za to. U svom dizajnu, pejzažni arhitekti usredotočuju se, na primjer, na stil života kupaca, a zatim zadovoljavaju njihove potrebe na najbolji, najfleksibilniji i najljepši način. Kako bismo vam pomogli, sastavili smo nekoliko savjeta kako veliku terasu učiniti ugodnom.

Podijelite se poput velike terase?

Velika terasa dijeli dnevni boravak i blagovaonicu

Prvo, veliku terasu treba podijeliti na manje prostore, npr. Za zabavu, kuhanje, blagovanje i opuštanje. Pojedine zone pokretačka su snaga dizajna terase i trebaju se prilagoditi različitim interesima i potrebama vlasnika kuće. Ta se područja ne bi smjela činiti previše odvojena, već ih treba individualizirati kroz njihovu posebnu uporabu. Vanjska kuhinja, šank, TV, kamin, hidromasažni bazen, bazen, sjenica – može biti teško odrediti kako sve to staviti na veliku terasu, kako rasporediti vrtni namještaj i kako ta područja izgledaju u cjelini.

Mjesto za sjedenje zasađeno biljkama bambusa

velika terasa s biljkama čini bambus između bazena i prostora za sjedenje

Velika terasa također se može prostorno strukturirati pomoću zasađenih površina. Visoke biljke u loncima idealne su kao zaslone za privatnost. S druge strane, podignuti kreveti nude dobru priliku za stvaranje udobnih prostora za sjedenje.

Različite varijante, ujednačen izgled

Učinite veliku terasu ugodnom i postignite ujednačen izgled

Funkcija, oblik i veličina svakog područja određuju izbor namještaja. Viseće stolice, ležaljke i ležaljke idealne su za miran provod i opuštanje. Stol za stolni tenis nudi zabavu za cijelu obitelj. Od ključne je važnosti znati koliko je prostora potrebno za svaku zonu kako bi se objekt mogao prilagoditi tim posebnim zahtjevima. Na primjer, broj mjesta izravno je povezan s brojem četvornih metara dodijeljenim za blagovaonicu. U svim slučajevima važno je držati otvorene staze i postaviti namještaj tako da se može nesmetano kretati kroz jedno područje u drugo.

Tepih na otvorenom čini svaki dizajn ugodnijim

velika terasa lijepo dizajnira različite zone

Odabir vrtnog namještaja igra važnu ulogu u uređenju terase. Bez obzira na to kako namještate namještaj na velikoj terasi, dizajn bi trebao izgledati ujednačeno. To se može postići korištenjem komplementarnih materijala i tkanina za namještaj. Ako uzmete u obzir svoj dizajn interijera pri odabiru vrtnog namještaja, možete osigurati i kontinuitet između dva životna prostora. Trajnost, udobnost i stil neki su od najvažnijih čimbenika pri odabiru vrtnog namještaja i ukrasa. Najbolji vanjski materijali uključuju polirattan, tikovinu, aluminij i nehrđajući čelik.

Ugodan vanjski salon

velika terasa udoban kauč i stol za blagovanje za nekoliko osoba

Natkrivene terase popularna su mjesta za opuštanje. Iako je ovdje potrebno dovoljno udobno sjedenje, ne želite pretrpati prostor namještajem. Kauč ​​i dvije fotelje, stolić između njih – ovaj raspored funkcionira posvuda. Za smještaj više ljudi, kutni kauč u kombinaciji s naslonjačima i pomoćnim stolovima stvara privlačan pejzaž za sjedenje. Veliku terasu također možete učiniti ugodnom stvaranjem nekoliko zasebnih prostora za sjedenje, od kojih se svaki može dodatno naglasiti tepihom. Možete se opustiti u visećoj stolici ili čitati knjigu. Kameni kamin, televizor, zvučni sustav i meko osvjetljenje mogu vaš vanjski prostor pretvoriti u oazu mira tijekom cijele godine.

Vanjska kuhinja i blagovaonica

Učinite veliku terasu ugodnom, vanjskom kuhinjom i prostorom za sjedenje

Vanjska kuhinja popularan je dodatak svakom vrtu. Ako imate dovoljno prostora, veliki otok s puno barskih stolica idealan je za doručak na otvorenom. Prilikom planiranja vanjske kuhinje pobrinite se da ima dovoljno prostora za pohranu. Frižideri za hranu i vino, ledomat i pun bar također su zgodne ideje, pogotovo ako želite razgovarati. Dopunite svoje područje za kuhanje plinskim roštiljem i inovativnim aparatima, uključujući električnu pećnicu za pizzu.

Vanjski blagovaonica s velikim stolom za blagovanje i baldahinom

Uz redovito kuhanje i jelo na otvorenom, blagovaonski stol je neophodan. Blagovaonica bi trebala biti u blizini kuhinje. Blagovaonski stol od tikovine najbolji je za vrt. Ovo tvrdo drvo prirodno je robusno, vodoodbojno i također lijepo izgleda. Korištenje podstavljenih stolica također potiče vaše goste da nakon jela jedu duže za stolom. Paviljon ili pergola nudi zaštitu od sunca i kiše. Vilinska svjetla iznad terase stvaraju prekrasan ambijent u kojem će uživati ​​i djeca i odrasli. Također možete objesiti svjetiljke ili čak luster za luksuzan osjećaj.

Kamin u večernjim satima osigurava više udobnosti

okrugla vatrostalna zdjela od kortenovog čelika i polirattanske sofe

Vanjski kamini, ložišta i vatrogasne zdjele čine da velika terasa izgleda ugodnije. Alternativno, možete izgraditi kamin od prirodnog kamena. Raspored sjedenja trebao bi oponašati oblik jame. Okrugle sofe savršene su za okrugle vatre ili možete ravnomjerno postaviti stolice po cijelom području. Ako je vatra četvrtasta, umjesto toga stavite stolicu na svaki ugao. Pravokutna ognjišta čine ga ugodnim postavljanjem sofe s 2 ili 3 sjedala na svaku dužu stranu i jednog ili dva stolca na kraćim stranama.

Terasa u tribal chic stilu 

okrugli viseći stolac drveni namještaj i ukrasna ognjišta

Naravno, vrtlog ne bi trebao nedostajati na velikoj terasi

učinite veliku terasu lijepom i modernom

Namještaj od tikovine i sivi jastuci za sjedenje dobro se slažu

velika terasa s namještajem od tikovine i sivim jastucima

Viseće fotelje pozivaju vas da se zadržite

Učinite veliku terasu ugodnom. Umjetna trava koja se koristi kao podnica vilinim svjetlima rastegnuta iznad visećih stolica i blagovaonice

Namještaj i ukrasi u taupe i ružičastoj boji

Učinite veliku terasu ugodnom. Klupa s podignutim krevetom i visećom stolicom

Biljke osiguravaju više dobrobiti

Viseća stolica s okvirom savršena za veliku terasu

Klupa od opeke nudi prostor za nekoliko osoba

Terasa u mediteranskom stilu, kutna garnitura izgrađena od opeke s puno jastuka i velikim stolom za blagovanje sa tendom

Terasa postaje prošireni vanjski dnevni boravak

Vrtni namještaj od ratana i vintage ukrasi

Vješto kombinirajte različite materijale

Stil Mallorca kombinira rustikalni i mediteranski stil

Viseće lampe iznad blagovaonskog stola za društvene večeri

Stol za blagovanje od tikovine i pletene stolice

Zaštita privatnosti s biljkama i drvenom ogradom

učinite veliku terasu ugodnom s drvenim namještajem i biljem

Vilinska svjetla stvaraju više raspoloženja

velika terasa s mnogo različitih zona - za jelo, kuhanje, opuštanje, zabavu

Kamin i voda u jednom

crna terasa od aluminija za moderne terase

Nogometni stol i televizija u vrtu

velika natkrivena terasa s kuhinjom, bazenom i igralištem

veliko dvorište u talijanskom stilu

veliko stražnje dvorište s prostorom za sjedenje, bazenom i plinskim roštiljem s mokrim šankom