tehnologija

Amazonova nadzorna kamera – autonomni leteći dron za vaš dom

Mrežni trgovac nedavno je predstavio novi proizvod, Amazonovu nadzornu kameru pod nazivom Ring Always Home Cam. Riječ je o sigurnosnoj kameri koja leti poput bespilotne letjelice i može zabilježiti sumnjive aktivnosti kad nikoga nema kod kuće. Ring se također povezuje s vašom WiFi mrežom i odmah vam šalje obavijesti kada vam netko zazvoni ili spotakne ugrađene senzore pokreta. Ako odgovorite na upozorenje, možete vidjeti, čuti i razgovarati sa svima u svom posjedu sa svog iPhonea, iPada ili Maca.

Inovativna Amazonova nadzorna kamera u malom formatu

inovativna amazonska nadzorna kamera s priključnom stanicom minimalističkog dizajna

Leteća nadzorna kamera povezana je s brojnim senzorima u kućanstvu i automatski leti u određena područja. To se može učiniti u svakom stanu ako se jedan od senzora aktivira mogućom provalom. Kad se senzori aktiviraju, vlasnik prima upozorenje pametnog telefona koje im omogućuje gledanje snimke uživo.

Snimite leteću amazonsku nadzornu kameru kao dron u kući

Kamera pričvršćena na ravni element poput ventilatora na vrhu uređaja ugrađena je u donji dio središnjeg stupa. Osim toga, omogućuje letenje. Kada se ne koristi, uređaj se točno uklapa u kubičnu priključnu stanicu sa središnjim otvorom. Nakon što se aktivira, ustat će s pristaništa i letjeti svojom unaprijed zadanom putanjom.

gledajte video zapis snimke sigurnosnom kamerom uživo pomoću mobilnog telefona

To oslobađa vlasnika Amazonove nadzorne kamere od potrebe postavljanja više kamera izvan ili u cijeloj kući. To je zato što oni nude samo ograničene kutove gledanja u jednoj mobilnoj kameri. Ring Always Home Cam ne može se ručno kontrolirati i leti samo tamo gdje ga je korisnik programirao. Osim toga, dron snima video zapise u odgovarajućem području kao odgovor na okidače alarma.

zvono na vratima s integriranom kamerom koje se zove prsten uvijek kod kuće

Umjesto da jednostavno potaknu kupce da kupe više kamera i postave ih na više mjesta u kući, programeri su uspjeli riješiti ovaj problem s jednim uređajem. Željeli su razviti kameru koja će korisnicima omogućiti fleksibilnost bilo kojeg kuta u njihovom domu. Istodobno ispunjava i osnovna načela zaštite i sigurnosti podataka.

Funkcionalnost i dizajn u jednom uređaju

bespilotne letvice zaštićene kućištima

Tako je Ring Always Home Cam dizajniran s obzirom na privatnost. Uređaj snima samo kada se senzori pokreta aktiviraju i dok je u letu. To se osigurava postavljanjem kamere na dno postolja uređaja u obliku štapića tako da je fizički blokirana u podnožju. Također proizvodi tihi, pjevušeći zvuk dok je u pokretu, tako da korisnici znaju kada snima. Programer, Jamie Siminoff, misli da je ovo privatnost koju možete čuti. Kako bi se izbjegle nesreće, uređaj ima tehnologiju otkrivanja prepreka i kućište oko propelera.

Cam Always Home Cam je trenutno u razvoju i još nije odobren za prodaju. Međutim, očekuje se da će novi uređaj koštati 250 USD kad postane dostupan. Ovo nije prvi put da Amazon koristi nadzorne kamere u obliku takvog drona. Tvrtka je prethodno lansirala svoj potpuno električni i autonomni dron Prime Air.

amazonski prsten dron kamera pri polasku

Time su kupci mogli isporučiti pakete težine do 2,2 kilograma u manje od 30 minuta. Nedavno su vlasti htjele koristiti takve dronove za suzbijanje pandemije koronavirusa na početku izbijanja. Virusni snimci prikazuju dronove s zvučnicima koji govore ljudima u ruralnoj Kini da se ponovo uđu. Bilo je i izvješća o uređajima koji koriste toplinsko snimanje za otkrivanje ljudi s temperaturom iz zraka.