Putovanja i odmor, ekološki prihvatljivo

Nulti otpad na putovanjima – savjeti za održiv odmor!

Savjeti za putovanje za nula otpada Sunčane naočale za prtljagu

Danas je sve što je zdravo, ekološki prihvatljivo i prirodno postalo moderno. Ovaj trend uopće nije loš, naprotiv, jer postajemo svjesniji svojih odluka. Kako bismo smanjili štetu koju nanosimo na zemlji, stalno pokušavamo integrirati nove održive alternative u svoj svakodnevni život. Ali što ako je vrijeme za putovanje? Jeste li ikada razmišljali o tome što ostavljate iza sebe i kako to utječe na prirodu? Prema statistikama, turizam je odgovoran za 8% svjetskog zagađenja. Jesmo li pobudili vaše zanimanje i želite li saznati više o novom trendu Zero Waste na putovanjima? Zatim pročitajte naše savjete za odmor bez otpada!

Pametno zaključite – Putni pribor Zero Waste

Pravilno pripremite putnu prtljagu bez otpada

Ponesite sa sobom svoju bocu za piće – bilo da se radi o boci od nehrđajućeg čelika ili staklu s okretnim vrhom. U redu, to nije posebno – sve se više ljudi navikava imati svoju bocu vode sa sobom. U zemljama u kojima je voda lako dostupna i sigurna za piće, trebali biste moći bez problema napuniti bocu. To se može učiniti gotovo bilo gdje – ujutro u hotelu prije nego što odete, na toalet u bilo koji kafić ili restoran itd. Ako putujete s grupom ili prijateljima, također biste se mogli podsjetiti da napunite boce.

Putovanje bez otpadaka uvijek imajte sa sobom bocu vode

Ali što radite u zemljama u kojima voda iz slavine nije pitka? Imamo nekoliko ideja za vas kako biste i tamo ostali bez otpada. Svaki hotel ili restoran ima pitku vodu za restoran, a uz pomoć fotografija, ili još bolje – mrežnog prevoditelja, mogli biste ljudima ponuditi novac da vam napune bocu. No ako vam se ovo čini previše dosadnim i oduzima puno vremena, jednostavno biste mogli kupiti bocu vode s integriranim filtrom za vodu. Druga mogućnost bile bi tablete za pročišćavanje vode, koje su jeftine i prilično ih je lako pronaći. Jednostavno dodajte tabletu u vodu i dobit ćete čistu vodu pola sata kasnije! Vakuumska boca mogla bi dobro doći onima koji vole piti čaj ili kavu. Prije nego što ostavite doručak u hotelu, mogli biste napuniti bocu i moći ćete cijeli dan uživati ​​u toploj kavi, a da pritom ostanete bez otpada.

Pribor za jelo za višekratnu uporabu od numb Waste Travel napravljen od bambusa

Osnovna oprema Zero Waste prirodno uključuje i pribor za jelo za višekratnu uporabu. U redu, većina hotela i restorana koristi pribor za jelo od nehrđajućeg čelika, ali što je s avionima ili svim lancima brze hrane? S takvim setom pribora za jelo mogli ste uživati ​​u obroku za van bez stvaranja nepotrebnog otpada.

Volite li ići u kupovinu, ali želite izbjeći upotrebu plastičnih vrećica koje se koriste za zamatanje hrane ili darova? Tada vam definitivno trebaju vrećica za kupnju za višekratnu upotrebu i mrežasta vrećica za vaše putovanje bez otpada. Potonji su idealni za kupovinu grickalica, voća i povrća. Ove su vrećice lagane, praktične i mogu se pronaći u gotovo svakom supermarketu. Neki od njih čak imaju vrlo lijep dizajn i izgledaju stvarno sjajno!

Nulti otpad za putovanja za odmor bez otpada

 Putovanje i higijena bez otpada

Bez obzira radi li se o šamponu ili sapunu – najbolje je kupiti proizvode u čvrstom obliku. Oni štede prostor, malo su teški, dobro mirišu i mogu se pronaći s vrlo malo ili potpuno bez pakiranja. Sapun za ruke također je izvrstan za pranje gotovo svega.

Četkice od bambusa preporučujemo za pranje zubi. Za razliku od plastične varijante, koja ostaje na odlagalištu nekoliko stoljeća, bambus je potpuno biorazgradiv. A ako želite putovati potpuno bez otpada, spakirajte paket sode u prahu u svoju prtljagu – možete oprati zube ovom svestranom.

A sada nešto samo za žene – menstrualna čašica! Drage dame, ovo je sjajan izum – nema više tampona za jednokratnu upotrebu niti sanitarnih ubrusa! Menstrualne čašice savršene su za putovanje bez otpada jer se mogu isprati u bilo kojem trenutku i jednostavno ponovno upotrijebiti.

Nulti otpad higijena aur sapun za ruke sapun za kosu i četkica za zube od bambusa

Planiranje putovanja bez otpada

Prije nego što odete, možete početi izbjegavati otpad od papira. Sve više zračnih prijevoznika nudi mogućnost prijave putem interneta i spremanja online karte na vaš pametni telefon. Nemojte štititi kovčeg plastičnom folijom s aerodroma – budući da se baca odmah nakon što stignete na odredište, to je ogroman i nepotreban otpad. Ako želite putovati bez otpada, mogli biste napraviti zaštitni omot za svoj kovčeg ili ga kupiti.

Jelo u avionu nije vaša stvar? Ako želite uštedjeti nešto novca i putovati bez smeća, ponesite svoje grickalice sa sobom u avion. Da biste to učinili, potrebna vam je sklopiva super staklenka ili staklenka od nehrđajućeg čelika u koju se hrana može uzeti na brod.

Putovanje bez otpada Ekološki prihvatljivi hoteli i smještaj

Nula otpada tijekom vašeg odmora

Srećom, raspon organskih i održivih hotela i odmarališta raste. Pronađite ekološki prihvatljiv smještaj kao što su hosteli, održivi hoteli ili hosteli ili potražite privatnu kuću putem platformi kao što je airbnb.com. Na web stranici bookitgreen.com svi su smještajni objekti detaljno kvalificirani prema stopama recikliranja, izbjegavanju otpada i drugim važnim čimbenicima za vaše putovanje bez otpada..

Nažalost, ToGo-Food stvara ogromne količine plastičnog otpada. Jedan od najvećih užitaka na odmoru je kušanje lokalnih specijaliteta. Zato odaberite nekoliko slatkih restorana i uživajte u obroku! Najbolje od svega je što čak ni ne morate ništa pakirati da biste na taj način uštedjeli smeće.

Zero Waste Travel eliminira potrebu za kupnjom suvenira

Ne kupujte siraste i nepotrebne suvenire, većina ih je napravljena u drugoj zemlji i nakon samo nekoliko tjedana završit će u ladici. Ili, ako želite nekome nešto pokloniti – idite u kupovinu u lokalnim zanatskim radnjama. Bolje je potrošiti svoj novac na iskustva, jer nas iskustva čine sretnima.

Nula otpada u pokretu biciklom umjesto automobilom

Šetnja plažom, jutarnji trčanje ili jednostavno raspitivanje o lokaciji? Ako želite putovati bez otpada, možete pomoći u zaštiti okoliša ovim sportskim aktivnostima. Nulta emisija i održavanje tjelesne forme u isto vrijeme – to zvuči sjajno, ali nažalost nije uvijek moguće. Ako je tako – koristite javni prijevoz kako biste smanjili svoj ugljični otisak.

I na kraju, ali ne najmanje važno, preporučujemo vam da živite s ovom filozofijom:

“Samo ostavi tragove, samo uzmi uspomene.”