Plafonds

Doe-het-zelf garagedak repareren

De garage is het tweede huis. Voor een man tenminste. En als de vrouw de orde in het appartement handhaaft, zorgt de man voor herschikkingen, schoonmaak en reparaties in de garage. Toegegeven, vaak is de zaak niet beperkt tot het gebruikelijke wassen van vloeren, je moet de vloer en de poorten repareren en zelfs het dak van de garage zelf repareren. Nou, hoe anders! Er moet in alles orde zijn! Het gaat over het dak en hoe u er met uw eigen handen gaten in kunt patchen die in dit artikel zullen worden besproken..

Inhoud:

Reparatiemethoden voor garagedaken

In feite hangt een of andere methode voor het repareren van een garagedak af van het gebouw zelf, het type dak en de mate van verslechtering van de constructie. In de regel worden in particuliere huishoudens, waar de garage gescheiden is van het huis zelf, goedkope dakbedekkingsmaterialen met een lange levensduur gebruikt. Dit zijn golfkarton, metalen tegels, flexibele tegels en ondulin. Het is onwaarschijnlijk dat collectieve garages bedekt zijn met golfkarton of tegels, zachte materialen op bitumenbasis zijn hier meer geschikt..

In dit opzicht zijn er drie manieren om een ​​dak in een garage te repareren:

Dakvoorbereiding voor renovatiewerkzaamheden

Allereerst is het noodzakelijk om de mate van slijtage van het dak te bepalen en de elementen te identificeren die moeten worden vervangen. Bovendien moet u speciale apparatuur en wat vrije tijd inslaan. De snelste reparatie van het garagedak wordt uitgevoerd met plaat- en rolmaterialen, maar met stuk (bijvoorbeeld tegels) moet u sleutelen. Overtuig uzelf: een vel golfkarton kan tot 9 vierkante meter oppervlak bedekken en een vel flexibele tegels – 0,14 vierkante meter. Het blijkt dat om allemaal dezelfde 9 m² te bedekken. u zult 63 shingles op het dakoppervlak moeten bevestigen, en dit zal veel tijd en moeite kosten.

Dus voordat u met reparatiewerkzaamheden begint, verwijdert u al het vuil van het dak en maakt u vooral de meest problematische gebieden grondig schoon. Onderzoek het dak goed, misschien valt alles mee en kun je je beperken tot alleen patches, en niet een volledige vervanging van het dak. Als de oude materialen nog steeds geschikt zijn, knip dan eenvoudig de gaten uit met een bijl op die plaatsen waarvan u denkt dat ze problematisch zijn – in de toekomst zult u ze oplappen en zo het dak terugbrengen naar zijn vroegere betrouwbaarheid.

Als het dak van uw garage was bedekt met zachte dakbedekkingsmaterialen zoals dakleer, dan kunt u scheuren of uitstulpingen op het oppervlak opmerken. Dergelijke defecten moeten zelfs vóór reparatie worden verholpen. Neem hiervoor een scherp mes en snijd de vlek kruislings door. Buig de resulterende driehoeken zodat ze niet opzwellen en u niet hinderen om vrij over het dak te bewegen en al hun “binnenkant” grondig te reinigen van stof en puin. Later vult u deze gaten met bitumen, waardoor lekkage wordt voorkomen.

Een garagedak repareren met heet bitumen

Nadat u hebt besloten om het garagedak met uw eigen handen te repareren met heet bitumen, moet u een voorraad inslaan:

  • bitumen – ½ tas
  • een emmer – wat niet jammer is
  • touw – om de emmer naar het dak te tillen
  • trappen – hoe ga je anders naar de garage?
  • metalen haak – voor het gemakkelijk optillen van de emmer
  • brandhout en benzine – om vuur te maken
  • bakstenen – voor de constructie van “barbecue”
  • met een borstel – voor het reinigen van probleemgebieden van vuil
  • handschoenen.

Nadat u het dak van de garage van puin en vuil hebt vrijgemaakt, begint u het bitumen te verwarmen. Om dit te doen, moet je een open haard aansteken en iets bouwen dat op een barbecue lijkt – je legt er een emmer bitumen op. Wanneer het materiaal opwarmt en plastic wordt, kun je het gaan gieten.

Til de emmer op het dak en vul de probleemgebieden met heet bitumen, waarbij u het materiaal geleidt met een houten plank. Je kunt op deze manier het hele oppervlak “patchen”, maar je kunt alleen die gebreken oplossen die een bron van lekkage zijn tijdens regen. Mors de gaten waar u doorheen snijdt bijzonder voorzichtig. Zorg ervoor dat de bitumen ze tot de top vult, zodat er geen kans is op water.

Reparatie van een garagedak met zachte dakbedekking

Dakbedekkingsmateriaal en bikrost behoren tot zachte dakbedekkingsmaterialen. De eerste wordt op de bitumenmastiek gelegd, de tweede wordt versmolten met een gasbrander. We kunnen dan ook concluderen dat bikrost veel makkelijker te plaatsen is, omdat je niet met mastiek hoeft te prutsen..

Dakbedekkingsmateriaal

Het dak van de garage repareren met dakleer is ook niet moeilijk. Als u besluit dat u geen groot onderhoud nodig heeft met een volledige vervanging van het dak, knip dan gewoon een paar stukken dakbedekking uit en bedek de uitgesneden gaten ermee. De snede moet volledig overeenkomen met de grootte van de gaten, anders komt al het werk in de afvoer.

Eerst wordt hars of bitumenmastiek in het gat aangebracht. Vervolgens wordt een stuk dakbedekkingsmateriaal gelegd en daarop nog een laag bitumen. U hoeft niet te wachten op het drogen, maar u moet de gebogen driehoeken onmiddellijk op hun plaats terugbrengen. Nu rest alleen nog om de resulterende bezuinigingen op te lappen met nog een patch. Het belangrijkste is dat de grootte van het stuk enkele centimeters groter is dan het beschadigde gebied. Breng een extra laag mastiek aan op de pleister – op deze manier bereikt u met een grotere kans het gewenste resultaat..

De volgende stap (als je er natuurlijk voor kiest om het dak volledig af te dekken) is om het dak volledig waterdicht te maken met dakleer. De panelen worden op de teerlaag gelegd, die in delen moet worden aangebracht naarmate het werk vordert. De stroken dakbedekking overlappen elkaar met 10-15 centimeter. Als er tijdens de installatie luchtbellen verschijnen, worden deze met een mes gesneden en worden de sneden stevig tegen het dakoppervlak gedrukt en bovendien bedekt met teer.

Let vooral op waar uw garagedak aansluit op aangrenzende daken. Bij deze voegen ontstaan ​​in de regel scheuren en delaminatie van oude materialen..

Met behulp van dakbedekking ontstaat één, bijna solide canvas dat voorkomt dat vocht de ruimte binnendringt. In de meeste gevallen is één laag materiaal voldoende, terwijl een dubbel tapijt wordt aangebracht in gevallen waarin de bedrijfsomstandigheden behoorlijk moeilijk zijn of de weersomstandigheden te wensen overlaten..

De kosten voor het repareren van een garagedak met dakbedekkingsmateriaal bedragen ongeveer 500-600 roebel. Dit bedrag omvat het dakbedekkingsmateriaal zelf (210-300 roebel per rol van 10-15 meter), hars of bitumen – 100 roebel per zak en geïmproviseerde materialen (als er geen in uw arsenaal zijn).

Bikrost

Met bikrost is alles veel gemakkelijker, omdat voor dit materiaal geen bitumenmastiek of teer nodig is. Voor de installatie wordt een gasbrander gebruikt en deze wordt op het dakoppervlak bevestigd met een speciale laag geoxideerd bitumen, die snel en gemakkelijk aan de basis hecht..

Rol de rol voorzichtig 50-60 centimeter uit. Verwarm de zelfkant met een gasbrander en druk dit stuk met een T-stick tegen het dakoppervlak. Staande met je voeten op een fris dak, rol je de rol nog een halve meter uit en warm je de binnenstebuiten op met een brander. De tweede strook moet overlapt zijn van de eerste centimeter tot 7-8.

Dus om een ​​standaard dak van een stadsgarage te repareren, heb je maar anderhalf uur nodig, terwijl het met dakleer of bitumen veel langer duurt. Toegegeven, in het geval van het gebruik van bikrost om het garagedak te repareren, zal de prijs van deze reparatie zelf stijgen van 500 roebel tot 1500 roebel, omdat het te lassen materiaal veel duurder is dan dakbedekking.

Reparatie van een garagedak met golfkarton en metalen tegels

In particuliere huishoudens is de garage meestal een apart gebouw. Het dak van een dergelijke constructie is meestal gemaakt van stijve dakbedekkingsmaterialen zoals golfkarton, flexibele tegels of metalen tegels. Het vervangen van een beschadigd vel golfkarton zal niet moeilijk zijn, maar soms zijn er situaties waarin u het dak volledig moet vervangen.

Golfkarton

Hiervoor heb je een cirkelzaag, meetlint en schroevendraaier nodig. Het talud van een vrijstaande garage bestaat uit massieve golfkartonplaten, die niet in lengte groeien, zoals bijvoorbeeld bij metalen tegels. De overlap is in dit geval lateraal, dus één golf is voldoende. Aangezien de breedte van één vel iets meer dan een meter is, zijn er voor een standaardgarage van 5 meter lang vijf vellen golfkarton nodig.

Installeer het eerste vel in een van de bovenhoeken met een schroevendraaier, maar maak het niet meteen “strak” vast. Bevestig vervolgens nog twee platen en controleer de uitlijning van de noklijn van het dak met de randen van de platen. Nadat alle vellen zijn uitgelijnd, zet u ze volledig vast. De bovenste en onderste delen van het golfkarton zijn bevestigd door de golf en het midden ervan – in een dambordpatroon.

Metalen tegel

De metalen tegel wordt van onder naar boven bevestigd. De bevestiging wordt uitgevoerd met zelftappende schroeven die zijn uitgerust met een rubberen pakking (u kunt ze kopen of u kunt het zelf doen). De tegelvellen overlappen elkaar en voor hun betrouwbare bevestiging zijn er speciale vergrendelingen in de bovenste en onderste delen van het vel. In principe is alles snel en eenvoudig, echter de kosten van de tegels zijn vrij hoog, waardoor u een aanzienlijk bedrag moet betalen om het dak van uw garage te repareren. Maar wat zal ze mooi zijn!

Samenvattend wil ik opmerken dat, ongeacht welke methode voor het repareren van het dak je ook kiest, je nog steeds gevaarlijk werk hebt – de hoogte van de garage is ongeveer 2 meter en als je daar uitbreekt, kun je al je botten breken. Wees voorzichtig en voorzichtig – voorzichtigheid heeft nog niemand pijn gedaan.