Obrtničke ideje

Tinker s kutijom za cipele? – Upute za dječje igračke

Showerbox tinker kids pizza pećničke igre

Želite li od starih stvari napraviti nove stvari? Trend nadogradnje se nastavlja i nema granica mašti. Prednost je očita: dobivate nove stvari, a da ne morate trošiti novac na njih. Ako tražite nove igre i zanatske ideje za svoju djecu, onda ste na pravom mjestu. U nastavku ćemo vam pokazati što se može riješiti kutijom za cipele.

Što možete petljati s kutijom za cipele?

Kutija za cipele-djeca-pizza-pećnica-pizza-igračke

Odlične dječje igračke mogu se napraviti od jednostavnih zanatskih materijala, poput kutija za cipele. Kutije možete lijepiti, bojati i ukrašavati po želji. Pogledajte naše sjajne ideje i stvorite nešto kreativno sa svojom djecom!

Napravite pećnicu za pizzu od kutije za cipele

kutija za cipele-petljanje-djeca-pizza-pećnica-jelo

Osim šminkanja i odijevanja za lutke, kuhanje i pečenje među najpopularnijim su igrama za djevojčice. Možete napraviti jednostavnu pećnicu za pizzu od kutije za cipele za svoju malu princezu. Jednostavno napravite otvor na širokoj strani kutije kako bi se preklop mogao preklopiti prema naprijed.

Gumbi pećnice

kutije za cipele-petljanje-djeca-pizza-pećnica-gumbi-okrugle kopče za glavu

Dva kartonska kruga služe kao gumbi za štednjak. Treba koristiti okrugle stezaljke za glavu kako bi se i dalje mogle okretati. Također napravite malu crtu za označavanje temperature.

Sir, salama i masline od filca

Oprema za cipele, djeca-pizza-pripremaju se-osjete hrana

Najbolje je to što dijete može sami pripremiti pizzu. Iz filca izrežite različite sastojke: na primjer kriške salame i rajčice od crvene tkanine. Crne masline, ružičasta šunka narezana na kockice, naribani sir, crveni luk i mnogi drugi sastojci za pizzu su idealni.

Mramorni labirint izrađen od jednostavnih materijala

shoebox-tinker-kids-ball-game-skill-game

Ovdje nije samo zabavno raditi rukotvorine! Što je mramorni labirint? Ovo je malo igralište s labirintom u kojem se lopta može kotrljati. Lopta se upravlja naginjanjem igrališta. Postoji samo jedan način i ne možete se izgubiti, ali mogu postojati prepreke u koje lopta ne bi trebala pasti.

Igra vještina izrade za djecu

kutija za cipele-tinker-kids-ball-labirint-slamke

Za labirint od slame za piće potrebno vam je: puno šarenih slamki, poklopac kutije za cipele, flomaster ili olovka, par škara i pištolj za vruće ljepilo. Okvir nosila i poklopac još uvijek mogu biti prekriveni washi trakom i papirom u boji.

Olovkom nacrtajte predložak

Oprema za cipele s tinkerima za djecu-upute-loptice-labirinti-markeri

Prvo skicirajte svoj labirint. Možete obojiti gornji predložak ili dizajnirati vlastiti labirint. Pazite da loptice imaju dovoljno prostora za kotrljanje kroz prolaze.

kutija za cipele-tinker-kids-uputstva-lopta-labirint-slamke

Pomoću ovih linija izrežite slamke prema veličini, a zatim ih zalijepite pištoljem za vruće ljepilo. Izrežite dva otvora na okviru za početak i kraj.

Tinker fudbal iz kutije za cipele

Okvir za cipele tinker djeca-nogometna-upute-drveni ražnjići

Mini stolni stol za nogomet napravljen od stare kutije za cipele zabavan je i za djecu i za odrasle. Može se brzo izraditi i zahtijeva samo nekoliko jeftinih materijala i alata. Tako možete imati vlastite turnire u stolnom nogometu!

Potrebni materijali

kutija za cipele-limena-djeca-nogometna-instrukcije-drvene kopče

Potrebni su sljedeći materijali: 1 kutija za cipele, 4 štapića, washi traka, 10 drvenih kopči, zeleni ili žuti građevinski papir za lijepljenje, mreža za voće ili krumpir za cilj, bijeli marker, višenamjensko ljepilo, škare, ubadalice, rezač , ravnalo, lopta od stiropora ili loptica za stolni tenis.

Bijelim flomasterom nacrtajte oznake na terenu

kutija za cipele-limena-djeca-nogometno igralište-karton

Izrežite vrata rezačem na svakoj od dvije kratke strane kutije za cipele. Unutrašnjost kutije obložite zelenim građevinskim papirom. Bijelim flomasterom nacrtajte linije ciljnih područja. Izvana zalijepite građevinskim papirom u boji ili obojite akrilnom bojom.

Shoebox-tinker-kids-foosball-easy

Olovkom označite položaj rupa za torzijske šipke. Nabodite ih na visini od 5,5 cm. Najbolje je mjeriti od središnje linije. Drveni štapići, na koje su pričvršćene drvene kopče, kasnije će se staviti u te rupe.

Drvene kopče koriste se kao nogometaši

kutije za cipele-petljanje-djeca-drvene kopče-washi-tape-tim boje

Drveni štapići trebaju biti dugački koliko je kutija široka, plus oko četiri inča sa svake strane. Alternativno, možete koristiti štapiće za orhideje. Radi sigurnosti i boljeg prianjanja, čepovi za vino lijepe se na drvene štapiće i lijepe.

Kutija za cipele-limena-djeca-nogometna-drveni klinovi-drveni ražnjići

Obojajte štipaljke za odjeću po želji ili zalijepite washi traku na njih. Sada komadiće treba pričvrstiti na štapiće i učvrstiti vrućim ljepilom – točno onako kako možete vidjeti na slici. Između stezaljke i dna kutije mora postojati pola centimetra.

Pričvrstite torzo

shoebox-tinker-kids-foosball-net-goal

Trakom ili heftalicom pričvrstite mreže od krumpira ili voća na svaki otvor kapije. Za lakše pričvršćivanje, možete ostaviti takav poklopac – kao što je prikazano na gornjoj slici.

Zaslužite vrata

kutija za cipele petljanje djece rezultat bod

Jednostavan zaslon za vrata također se može napraviti od kartona i metalnih prstenova. Alternativa su dva komada žice s perlicama s navojem. Tako ćete uvijek imati nogometni rezultat na prvi pogled.

Kazalište tinkera u kutiji za cipele

kutije za cipele-tinker-kids-theatre-bobble-border-finger marionete

Ako ste već napravili nekoliko lutaka za prste, potrebna vam je i pozornica na kojoj djeca mogu izvesti. Za to je savršena i kutija za cipele. Jednostavnu kutiju za cipele možete dotjerati s obrubljenim rubom i papirom za omatanje.

Izrada lutaka za kazalište

kutija za cipele-limena-djeca-kazalište-životinje-drveni štapići

Zatim s djecom možete stvoriti bajku. Različite pozadinske slike za različite scene također bi bile jako lijepe. Također možete lako isprintati kazališne figure, izrezati ih i pričvrstiti na drvene štapiće.

Napravite škrinju s blagom od kutije za cipele

Kutija za cipele-tinker-djeca-škrinja s blagom-djeca-rođendani-gusari

Ako želite organizirati sjajnu zabavu za rođendan vašeg djeteta, razmislite o motu “piratska zabava” i dopustite gostima da traže blago. Normalna kutija za cipele može se koristiti kao osnova za škrinju s blagom. Zakovice i šarke te ključanica tipični su za škrinju s blagom.

Tinker gitara iz kutije za cipele

kutija za cipele-tinker-kids-gitara-zelena

Žele li vaša djeca naučiti svirati gitaru? Ili se za sljedeći karneval odjenite u rock zvijezde i doista se natječite s velikim pop zvijezdama? Zatim pokušajte napraviti gitaru od kutije za cipele i elastičnih traka. Vidjet ćete da ovaj glazbeni instrument napravljen od jednostavnih kućanskih potrepština zapravo funkcionira. Koristite elastične vrpce različite debljine – tanke zvuče mnogo više od debelih. Ako promijenite napetost gumica, doći će i do drugih tonova.

Tinker akvarij u kutiji za cipele

kutija za cipele-tinker-kids-akvarij-ribica-alga

Ako ne želite imati kućne ljubimce, sa svojom djecom možete napraviti lijepi akvarij. Prvo, unutrašnjost kutije za cipele obojana je akvarelom ili prekrivena papirom. Zatim se iz papira izrezuju obojene ribe, morske životinje i biljke.

Tinker podvodni svijet u kutiji za cipele

kutija za cipele-tinker-kids-aquarium-fish-string

Životinje i biljke zalijepljene su u kutiju za cipele. Neke su ribe tankim koncem pričvršćene na vrh kutije. Tada izgleda kao da plutaju kroz vodu.

Prozirni film umjesto zida od pleksiglasa

kutija za cipele-tinker-kids-akvarij-pješčana riba

Školjke i sitno kamenje zalijepljene su na dno kutije za cipele. Mješavina pijeska (pijesak i pasta) također bi bila izvrsna ideja. Otvor okrenut prema vama sprijeda također se može zatvoriti prozirnom folijom. Dakle, cijela stvar doista izgleda kao pravi akvarij.

Tinker house iz kutije za cipele

kutija za cipele-limena-dječja-kućica-lutke-troslojna

Gotove kućice za lutke ponekad su preskupe i zauzimaju previše prostora. S druge strane, kutije za cipele jeftin su zanatski materijal. O arhitekturi možete odlučiti i sami – kućica za lutke također može izgledati kao blok ili kuća s dvovodnim krovom.

Tinker room u kutiji za cipele

kutija za cipele-limena-dječja-kućica-lutke-sobe-različitih boja

Prava brava na tri kata može se napraviti i od nekoliko kutija za cipele. Jednostavno zalijepite kartonske kutije jednu na drugu i upotrijebite papir u boji kao tapetu i tepih. Ostaci tapeta također su idealni.

dekori prozora stvarnog izgleda

kutija za cipele-limena-dječja-kućica-lutka-prozor-slike-ljepilo

Tako možete svaku sobu u lutkinoj kući dizajnirati drugačije: ružičasta boja zida u spavaćoj sobi, žuta u kuhinji, zelena za kupaonicu itd. Završnu notu daju bijele “lajsne”. Dobra ideja je korištenje ispisanih slika prozora s pogledom.

Mini namještaj za kućicu za lutke

kutija za cipele-limena-dječja-kućica-lutke-soba-spavaća soba-ružičasta

Ne treba uvijek kupovati kućni namještaj za lutke. Ove su također vrlo jednostavne za napraviti: komoda od kutija od šibica, tepih od peškira za kolače, stol od WC školjke i čep za boce itd. Za više ideja pogledajte na internetu!

Kuća za cipele s dvorištem

kutija za cipele-tinker-dječja-kuća-soba-namještaj

Ako ne želite izgraditi veliki dvorac za lutke, možete započeti i s malim projektom – četverosobnim stanom s prednjim dvorištem. Karton se može zalijepiti papirom izgleda kamena i imitirati pravo kameno pročelje. Ovdje travnjak tvori komad filca, a pored njega nalazi se pješčanik s toboganom.

Ukrasite svoju kućicu za lutke za Božić

kutije za cipele-petljanje-upute-dječja-kućica-lutke-ukrašene za Božić

Nakon što je kućica za lutke spremna, zajedno s djetetom možete napraviti i sezonske ukrase. Bilo za Božić ili Uskrs – ideje su brojne!