Obrtničke ideje

Različita upotreba lonaca za cvijeće od terakote: 20 ideja za dom i vrt

Saksija za cvijeće izrađena od staklenke od terakote kuhinja-bombon-spremište-poklopac-pluto

Sviđa li vam se koliko i nama kad se određeni predmeti koriste za druge svrhe osim za koje su zapravo namijenjeni? Nije ni čudo, jer na ovaj način dobivate zanimljiv i koristan ukras koji se brzo pretvara u pravo oko. Posebno bismo u ovom članku željeli pokazati za što se mogu koristiti posude za cvijeće i biljke od terakote mediteranskog izgleda. Začudit ​​ćete se koliko se mogu pokazati praktičnim ne samo na terasi i vrtu, već i u zatvorenom prostoru. Pogledajte sljedeće ideje za korištenje lonca za cvijeće od terakote i upotrijebite ih tamo gdje vam trebaju.

Stari lonci za biljke također se mogu koristiti za neke projekte. Međutim, tada biste trebali temeljito očistiti posudu za cvijeće od terakote. Ali ako u nju želite spremiti hranu ili higijenske potrepštine, samo upotrijebite nove lonce koje možete dezinficirati kao mjeru opreza.

Dizajnirajte interijer s loncem za cvijeće od terakote

Terakota lonac za cvijeće kuhinjski pribor-držač-držač-pribor za jelo-pribor za kuhanje

Svakako je na raspolaganju mnogo različitih vrsta posuda za pribor za jelo i kuhinjsko posuđe. No, tko bi došao na ovu ideju i na ovaj način u kuhinji stvorio neki mediteranski štih. Kuhinjski kontejneri nisu samo korisni, već su i lijepi na pogled i stoga savršeni ukras. Možete koristiti različite vrste i veličine lonaca, ovisno o tome što želite spremiti u njih i koliko prostora imate na radnoj ploči.

Napravite kolač od slatkiša sami – 9 ideja sa i bez pečenja

Rocher Torte – Ukusni recepti sa i bez pečenja za svaku priliku

Pripremite Raffaello tortu i Snickers tortu uz ove ukusne recepte

Također imate slobodan izbor što se tiče dizajna. Možete slikati bilo koji lonac za cvijeće od terakote ili koristiti razne ukrasne elemente poput niti, užeta, umjetnog cvijeća, pa čak i začina. Mediteranski štih možete poboljšati, na primjer, s nekoliko grančica lavande. Napisi se također mogu koristiti jednako dobro. Ako planirate zabavu, pribor za jelo možete staviti i u zasebne posude na desert ili švedski stol na ovaj način kako bi si gosti sami pomogli.

olovke u boji sa olovkom u boji od terakote-dječji pribor za stol

Na isti način, lonac od terakote također se može koristiti za druge stvari, kao što su bojice, škare ili drugi zanatski alati. Takozvana boja za ploču, koja je dostupna u različitim bojama, pokazala se posebno praktičnom. Može se koristiti za bojanje raznih površina, uključujući terakotu. Na taj se način spremnici mogu lako označiti kredom, a ako bi ih jednoga dana upotrijebili za nešto drugo, kredu možete jednostavno obrisati i na nju napisati nešto drugo.

Držači za bojice i flomaster posebno su korisni na stolu u dječjoj sobi. Tamnih boja ne bi smjelo nedostajati. Kombinirajte boju ploče s nekim šarenim akcentima ili dizajnirajte vrlo šareni držač za olovke. Ovaj pribor možete jednako lako uskladiti s ostalim glavnim bojama prostorije tako da se sve izvrsno uklapa.

Saksija za cvijeće-terakota-zidna-kupaonica-ideje-štapići za uši-jastučići od pamuka-držač za sapun

Ono što je praktično u kuhinji i dječjoj sobi može biti vrlo korisno i u kupaonici. Zidna posuda za cvijeće od terakote. Način na koji ćete ovdje koristiti posude od terakote ovisi o vama. S jedne strane, mogu se pričvrstiti na zid uz pomoć daske. Bilo koji lonac za cvijeće od terakote može se objesiti u dasku s rupama, na primjer. No spremnici također izgledaju jako dobro na drugim površinama. Ploče su prikladne za sapune, dok u same posude možete spremiti vatu, briseve za uši, četkice za zube i ostalo te kupaonicu održavati urednom.

saksija-terakota-praktična-igla-jastuk-napravi-sama-sašij-ljepilo

Za sve koji vole puno šivati, jastučić s iglama vrijedi kao projekt. Ne samo da je korisno, već i krasi sobu. Opet se možete ponovno igrati s dizajnom. Ne morate nužno sašiti ni jastuk. Također je dovoljno ako lonac jednostavno napunite polifillom, a zatim ga prekrijete bilo kojim materijalom. Rub glinenih posuda može biti lijepo ukrašen vrpcama. Također možete koristiti za oblikovanje tematski prikladne stvari, poput mjerne trake, gumba i slično.

Cvjetni lonac-terakota-desert-ideja-zabava-kada-cvjetna-slama

Dođimo do jestive varijante za koju možete koristiti male lonce od terakote. U njemu možete ispeći ukusne kolače. Da, dobro ste pročitali. Umjesto klasičnog kalupa za muffine, jednostavno upotrijebite glinene posude bilo koje veličine. Zatim gotove muffine možete pretvoriti u kolače, za kremu odabrati boju smeđe čokolade. Na taj način divno imitirate lončarsko tlo. Zatim u gotove kolačiće ubacujete slamke koje su pak opremljene pravim ili umjetnim cvijećem. To je zanimljiv način posluživanja deserta, zar ne? Na našoj web stranici možete pronaći i ukusne recepte za kolače i kolače!

saksija-terakota-dar-ideja-cvijeće-biljke-foto-decoupage-kolaž

Sve ideje koje smo već pokazali i koje tek slijede, naravno, također su savršene kao ideje za darove. Takav lonac za cvijeće od terakote s fotografijama posebno je dobar za svaku priliku. To mogu biti obiteljske fotografije ako je poklon namijenjen majkama, bakama ili tetkinim rođendanima, za Božić, Uskrs ili za Majčin dan. Ako je upućeno najboljem prijatelju, sjećanja koja se snimaju mogu se prema tome odabrati.

saksija-staklenke-staklenke-ukusan-pas-bombon-žvakaća guma-stroj-optika

Možete čak i napraviti limenke. Konzerve trebaju poklopce i možete ih nabaviti uz pomoć tanjurića. Ručicu možete dizajnirati od čepova od pluta ili od vrata ormara, koje možete jednostavno zalijepiti na poklopac. Opet, ne zaboravite da se s bojama može igrati. Koristite limenke u kuhinji ili dnevnoj sobi za slatkiše, poslastice za pse i sve ostalo.

Modeli koji podsjećaju na retro strojeve za žvakanje posebno su dražesni. Najbolje je prvo nabaviti staklenu kuglu, koja bi naravno trebala biti otvorena pri vrhu. Ovisno o njihovoj veličini, tada odabirete veličinu lonca. Lonac je okrenut naopako. Zalijepite tanjurić u koji kuglica stane. Tanjurić s gumbom služi i kao poklopac. Sada možete napuniti svoj osobni “stroj” kako želite.

boce vina od saksije u terakoti-stalak za vino-ideja-štand-upute

Koji ljubitelj vina ne sanja da ima svoj stalak za vino? Naravno, postoji mnogo DIY projekata koji su prikladni za gradnju. Ali zasigurno niste vidjeli ovu ideju napravljenu od glinenih posuda. Način izrade police isti je kao i za vrtni dekor koji možda i znate. Upotrijebite metalnu šipku na koju ćete navući svaki lonac za cvijeće od terakote. Ovo bi trebalo stvoriti čudan izgled. Naravno, možete izostaviti zemlju za lonce za stalak za vino. Zatim ukrasite originalnu policu različitim bocama vina i umjetnim grožđem.

Saksija za cvijeće od terakote – ideje za vrt i terasu

posuda za cvijeće od terakote stol sa strane na terasi-samo-boja-uže-ljepilo

Veliki lonci za cvijeće lako se mogu pretvoriti u pomoćne stolove za terasu i vrt. Jedna kanta je dovoljna. Ploča stola čini tanjurić koji se jednostavno postavlja na otvor. Isprobajte sve prije kupnje kako biste zaista odabrali pravu veličinu tanjura. Lonci za cvijeće za terasu ne mogu se samo dizajnirati u boji. Kako bi bilo da istaknete dno ili vrh s nekoliko redova užeta?

saksija za cvijeće-terakota-lak-spremište-kutije-ručke-stol za sadnju

Sadilica kao pomoćni stolić nema tu prednost. Unutra se stvara šupljina i ako se to ne koristi, to je zapravo previše dobro. Budući da ima dovoljno mjesta za odlaganje deke, malog jastuka, vrtnog alata i drugih stvari. Ako želite udobnije koristiti ovaj prostor za odlaganje u loncu, možete podmetnuti podmetače za saksije s terakotom s ručkama kako bi ih bilo lakše podići.

saksija-terakota-mali-veliki-stolovi-diy-svijetle boje

Ako kombinirate posude od terakote u različitim veličinama, možete i sami izgraditi veće pomoćne stolove. Lonci se jednostavno slažu jedan na drugi. Ako izmjenjujete boje, rezultat je posebno veseo izgled. Kad pogledate ovu tablicu, na što vas podsjeća? Dobro, kupka za ptice! I upravo za to možete koristiti ovaj DIY projekt. Ne samo da će se ptice zabaviti s tim. Zajamčeno ćete uživati ​​promatrajući ptice dok se kupaju u osvježavajućoj kupki.

Cvjetni lonac-terakota-cvjetni-kade-stolice-tabure-mozaik-gljive-vrt

Nakon što ste napravili stol, možda ćete poželjeti i odgovarajuće stolice ili stolice. Ili možda još uvijek tražite odgovarajuće mogućnosti sjedenja za dječje igralište u vrtu? Neka vam posuda za cvijeće od terakote opet pomogne. Hoćete li tada dizajnirati gljivu ili dizajnirati saksiju od terakote s mozaikom, možete sami odlučiti ovisno o vašim željama i upotrebi. U svakom slučaju, ova sjedala će privući pažnju u vrtu.

Saksija za cvijeće-terakota-lakiranje-vjetar zvončići-šareni-lako napraviti

Zvona za vjetar jedna su od najpopularnijih dekoracija vrta i dvorišta. A ako su i domaće, radost u njima je tim veća. Ako imate na raspolaganju nekoliko saksija za cvijeće i također različitih veličina, imate izbor između najrazličitijih varijanti. Možete upotrijebiti dva ili više lonaca, pri čemu oni postaju sve manji prema dnu, ili možete koristiti veći lonac za cvijeće izrađen od terakote, na koji zatim objesite mnogo malih lonaca na različitim visinama. Ovi se zatim međusobno udaraju u vjetar i pune vrt glazbom. Međutim, pri vrlo jakom vjetru trebate ukloniti zvuk vjetra jer bi se u protivnom lonac mogao slomiti.

Gradnja-cvjetni-lonac-terakota-fontana-jednostavna-ideja-ukrašavanje-kamenje

Što kažete na samostalno napravljenu fontanu u vrtu koja svojim opuštanjem pruža opuštanje? Izgradite ga jednostavno pomoću lonaca od terakote različitih veličina. Koliko ćete koristiti ovisi o tome koliko želite da fontana bude velika. Za ovaj model potrebno vam je 5 komada: jedan promjera 45 cm, jedan 35 cm, dva 25 cm i drugi promjera 20 cm, kao i pumpa za jezerce, fleksibilno crijevo, bilo koji kamenčić i građevinsko ljepilo. Dobivate i tanjurić promjera 30 cm i jedan promjera 20 cm. Detaljnije upute možete pronaći na poveznici na kraju članka.

1. Normalno postavite najveću kantu.

2. Začepite odvodni otvor na dnu. Za to možete koristiti sintetičku smolu ili sličan materijal. Važno je da je rupa dobro zatvorena.

3. Spojite crijevo na crpku i stavite ga u veliku kantu.

4. Zalijepite lonac od 25 mm na tanjurić od 30 mm. Ovaj lonac namijenjen je podizanju sljedećeg kako bi se pojavio slojeviti izgled.

5. Rub ovog lonca malo usitnite na jednom mjestu kako bi kabel crpke mogao proći.

6. Postavite potporni lonac s tanjurićem naopako i izbušite rupu kroz sredinu kroz koju stavljate crijevo.

Cvjetnjak-terakota-fontana-upute-crpka-voda-voda značajka-vrtni ukras

7. Ponovite postupak s drugim potpornim loncem za cvijeće od terakote. Ako je potrebno, možete malo proširiti rupe za crijevo.

8. Sada izmjenjujte ispravno postavljene saksije s potpornim. Provucite crijevo kroz sve rupe i stvorite stepenasti stožac.

9. Ako je crijevo olabavljeno u nekim rupama, učvrstite ga građevinskim ljepilom.

10. Ako postavite fontanu u vrt, upotrijebite libelu da provjerite je li na ravnoj površini.

11. Svaki sloj napunite šljunkom, a zatim cijelu jažicu napunite vodom.

12. Spojite pumpu i veselite se svom novom i vlastitom ukrasu za vrt!

saksija-terakota-svijeće-vjetrobrani-ideja-vanjska rasvjeta

Za izradu lampiona možete koristiti i saksiju za cvijeće od terakote bilo koje veličine. Naravno, sami birate pravu veličinu, ali posebno nam se sviđa ova skupina mnogih malih lonaca. Sljedeći put kad poželite uliti svijeće ili napraviti lampione, svakako razmislite o ovoj ideji. Također je sve samo ne teško. Svijeće su opet izvrsna ideja za dar, pri čemu se vanjska površina može ponovno bojati, lijepiti ili lakirati.

Lonac za cvijeće-terakota-hranilište-ptice-hrana za ptice-žičana užad-ukras za vrt-ideje

Kućica za ptice također je napravljena vrlo jednostavno. Potrebna su vam dva podmetača, koji također mogu biti različitih veličina, glineni lonac i žičano uže.

  1. Lonac postavite na sredinu jednog od tanjura. Sada možete koristiti rupu za kapanje u loncu kao predložak. Obilježite ovu točku olovkom.
  2. Izbušite rupu kroz svoju oznaku i ponovite s drugim podmetačem. Rupa bi trebala biti dovoljno velika da provuče žicu.
  3. Ako vaš glineni lonac nema rupe sa strane, morat ćete ih dodati.
  4. Provucite uže kroz tanjur i lonac kao što je prikazano, s većom pločom na dnu i objesite hranilicu za ptice.
  5. Lagano podignite poklopac kako biste posudu napunili hranom. Ovo pada kroz bočne rupe saksije. Ptice tada mogu stajati na rubu donje ploče i udobno grickati sjeme ptica.

Lonac za cvijeće-terakota-ukras-vrata-vijenac-zid-mahovina-sukulenti-ideja-ograda-dizajn

Vijenac često krasi ulazna vrata i druga područja. Ali ako želite nešto doista neobično, od lonaca za cvijeće možete napraviti vijenac za vrata. Sami odlučujete hoćete li ih oslikati jarko ili ih dizajnirati sukulentima ili mahovinom. Također možete posaditi neke od saksija s bilo kojim cvijećem i dočekati svoje goste na poseban način. Čak se i ograde i rešetke mogu ukrasiti na ovaj način za svaku priliku.

saksija-terakota-interijer-lampe-vrt-lampe-stalci-solarna rasvjeta

A budući da ne možete bez odgovarajuće rasvjete i u zatvorenom i na otvorenom, napokon imamo nekoliko ideja za lampe. Za unutarnju uporabu, visilice se lako mogu napraviti od saksije za cvijeće od terakote. Samo nabavite bilo koji broj utičnica s kabelima u trgovini željeza. Kabeli se jednostavno provlače kroz rupe za kapanje. Da biste to učinili, konektor se mora ukloniti, a zatim ponovno spojiti na kabel. Ovaj posao trebao bi obaviti netko tko je upoznat s električnom energijom.

Ostale varijante vrlo su prikladne za vrt. Ako ne želite probušiti rupe u travnjaku ili krevetu pomoću solarnih svjetiljki koje ste kupili ili jednostavno tražite originalniju ideju, ponovno upotrijebite glinene posude za cvijeće i dizajnirajte ih u jarkim bojama. Prije toga provjerite odgovaraju li svjetiljke kroz rupe. Ako ne, malo ga proširite. Zatim jednostavno stavite gotove ukrase u vrt.

Upute za fontane ovdje.