Obrtničke ideje

Napravite vlastitu pahuljastu sluz – 3 ideje za recept s umjetnim snijegom i spužvom u bojama jednoroga

Svatko tko je ikada imao sluz za igru ​​zna koliko to može biti zabavno. Iako je sluz djeci toliko zanimljiva jer se može oblikovati i razdvojiti na bilo koji način, odraslima može biti odličan pomoćnik u smanjenju stresa. U svakom slučaju, stvaranje sluzi kao alternative popularnoj glini savršena je aktivnost za slobodno poslijepodne. Pa čak i ako obično sluz smatrate gotovo prozirnom i sluzavom masom, postoji i prozračnija varijanta koja je lijepa i pahuljasta. Pokazat ćemo vam kako sami možete napraviti takvu pahuljastu sluz u bojama jednoroga, a zatim imati ideju za sluz s teksturom koja podsjeća na oblak. Čitajte dalje o receptima za pahuljastu sluz.

Napravite pahuljastu sluz sami s pjenom za brijanje – mirisnom sluzom u jednorog izgledu

Napravite vlastitu pahuljastu sluz u bojama jednoroga - recept i upute

Postoje brojni recepti za sluz, ali i za pahuljastu sluz, koji naravno zahtijevaju i različite sastojke. Objašnjavamo kako sami možete napraviti pahuljastu sluz za igru ​​od nekoliko sastojaka, uključujući kremu za brijanje. Učinak jednoroga možete postići uz pomoć boje za hranu koju možete odabrati prema vlastitim zamislima (pogledajte nekoliko ideja u nastavku). Slobodno dodajte malo sjaja u svoju sluz za još sjajniji i čarobniji izgled jednoroga.

Recept za sluz:

 • 200 g zanatskog ljepila
 • cca 50 g pjene za brijanje
 • Tekućina za kontaktne leće
 • 2 paketa sode bikarbone
 • 2 žlice kukuruznog škroba
 • Bojanje hrane
 • po izboru: približno 5 žlica gela za tuširanje za ugodan miris i 1-2 žlice biljnog ulja za sjaj, sjaj

Fluffy Slime napravite sami - sastojci i upute za petljanje

Napravite pahuljastu sluz sami – upute

Ako želite sami napraviti jednorog jedno pahuljastu sluz, prvo stavite ljepilo i pjenu za brijanje u zdjelu te dobro promiješajte oba sastojka. Zatim umiješajte kukuruzni škrob i sodu bikarbonu. Ako želite da i sluz dobro miriše, sada u masu možete dodati malo gela za tuširanje. Iznos može varirati. Po želji možete umiješati i biljno ulje. To osigurava da sluz postane malo sjajna. Mat varijante izgledaju jednako lijepo, pa je i ovaj korak stvar ukusa.

Napravite Fluffy Slime sami u pastelnim bojama s bojom za hranu za duge

Zatim postupno dodajte nekoliko prskanja tekućine za kontaktne leće uz miješanje. Time se osigurava da masa postane manje ljepljiva. U skladu s tim, pravi iznos ovisi o tome. Zato u masu dodajte dovoljno tekućine dok više ne bude ljepljiva i tekuća, već pahuljasta (okrenete li zdjelu, sluz ne smije ispasti). Zatim možete izvaditi sluz iz zdjele, po potrebi dodati još tekućine za kontaktne leće i umijesiti malo poput tijesta.

Jednorog sluz za rukotvorine na dječjoj zabavi

Sada podijelite sluz na onoliko dijelova koliko želite i malo ih izravnajte na površini. Stavite malo boje za hranu (ne previše da boja ne postane prejaka) na prvi dio sluzi i počnite je gnječiti kako bi se boja mogla dobro rasporediti. Ponovite cijelu stvar s ostalim dijelovima i bilo kojim bojama, nakon čega ih sve pokupite i pomiješajte. Gotova mješovita sluz sada podsjeća na grivu jednoroga i savršena je za zabave s temom jednoroga.

Jednorog sluz sa zlatnim sjajem i pastelnim nijansama

Savjet: Sluz jednoroga izgleda posebno lijepo ako uz boju umiješate malo svjetlucanja u jedan ili dva komada sluzi. Zatim kombinirajte svjetlucavu sluz dobivenu s drugim bojama.

Ručni radovi s pijeskom i pastom za mlade i stare – 15 savjeta o rukotvorinama

Napravite sluz sami – recept bez ljepila i boraksa

Gnječenje s djecom – kreativne i zabavne aktivnosti koje možete raditi s glinom za modeliranje

Napravite sami mutnu sluz – recept

Napravite vlastitu pahuljastu sluz s umjetnim snijegom za teksturu oblaka u bilo kojoj boji

 • 115 g ljepila za zanate
 • 120 ml vode
 • 1 žličica boraksa, otopljena u 240 ml vode
 • otprilike 1 1/2 žlice umjetnog snijega
 • po izboru: boja za hranu

Kako sami napraviti sluz s mutnom teksturom:

Ovu sluz možete jednostavno sami napraviti na sljedeći način: Stavite ljepilo u zdjelu, a zatim dodajte vodu. Čim ste to dobro promiješali, dodajte malo otopine boraksa i nastavite miješati. Masa bi se trebala polako učvršćivati ​​kako biste mogli nastaviti mijesiti rukama. Ako je potrebno, dodajte još otopine. Sluz ne smije biti ljepljiva na kraju.

Napravite vlastitu pahuljastu sluz prozračne teksture

Pomiješajte zanatsko ljepilo, vodu, boraks i umjetni snijeg

Zatim u masu umiješajte žlicu umjetnog snijega i umijesite. Nakon nekog vremena dodajte preostali umjetni snijeg i ponovno sve promiješajte. Ako sami napravite ovu zamućenu pahuljastu sluz, dobit ćete bijelu masu, koju također možete obojiti bojom za hranu. Jednako jednostavno možete dodati bilo koji miris koji želite.

Recept za sluz – ideja sa spužvicom

Ideja za mrvičastu sluz spužvom

A kako napraviti sluz s takvom teksturom? Efekt zamućenja možete dobiti i ako sami napravite Fluffy Slime, a zatim uzmete spužvu i škarama ga narežete na sitne komade, koje zatim izradite u prethodno pripremljenu sluz. Počnite s manjom količinom i po potrebi dodajte još komadića spužve dok ne dobijete teksturu koju želite. Rezultat je malo mrvljiviji od varijante s umjetnim snijegom. Samo eksperimentirajte kad sami napravite svoju pahuljastu sluz.

Napravite vlastiti Fluffy Slime u ružičastoj, ljubičastoj i plavoj boji