Obrtničke ideje

Napravite vlastiti lampion – 26 kreativnih i jednostavnih projekata rukotvorina za djecu

Napravite vlastiti fenjer je bez sumnje omiljena zabava za svako dijete. Bez obzira na to želite li sa svojom djecom pomiješati lampion za sveti Martin, Noć vještica, Nikolu ili jednostavno kao prekrasan ukras za vrt i stan, mala remek -djela mogu se lako dizajnirati s pravim priborom za ručne radove i u nekoliko jednostavnih koraka.

napravite svoj vlastiti svjetiljka-viseći abažur-cvijeće-leptir-djevojka-plastična ručka

Neka vas inspiriraju sljedeće zanatske ideje!

Svjetiljka za tinkere – kreativna i zabavna rukotvorina

Napravite vlastiti lantern žičana ručka-folija-mačka-slon-škare-olovka-puž-žaba-boje papira

Većinu vremena djeca imaju posebne želje i ideje o tome kako bi njihov svjetiljka trebao izgledati. Uostalom, svjetiljke koje su sami napravile uvijek su najljepše i trebale bi biti što jedinstvenije. Ako vam ponestane ideja, možete brzo i jednostavno oponašati jedan od sljedećih projekata rukotvorina kod kuće. Vaši mališani dobrodošli su pomoći i kreativno ispustiti paru.

Napravite vlastiti kineski fenjer i dizajnirajte simpatične figure životinja

Napravite vlastiti fenjer boje boje papira-životinja-tigar-ptica-hobotnica

Martinovi fenjeri sa životinjskim motivima nedvojbeno su pravi klasik. Koristeći zanatski papir u boji i malo mašte, možete stvoriti brojne figure životinja s kojima će vaše dijete biti presretno. Kineski fenjer lako se može pretvoriti u hobotnicu ili tigra. Trebat će vam debeli papir koji ćete prvo presaviti na pola. Zatim izrežite zrake u karton, ostavljajući rub 2 cm na otvorenoj Seni.

Učinite vlastiti snop lampiona lantern-papir-uzorak-boja-cvijeće-šareni

Zalijepite rub oko osnove fenjera tako da fenjer postane okrugao i svijeća može stajati. Ako nemate podlogu za svjetiljke, možete upotrijebiti kutiju za sir ili neki drugi čvrsti materijal. Ojačajte gornji dio svjetiljke grede trakom ili kartonskom trakom. Probušite dvije suprotne rupe i provucite zanatsku žicu ili konac kroz njih. Pustite svoju kreativnost na volju i dajte djetetu željeni lik životinje.

Napravite vlastitu spužvu za fenjere gumenu-žuto-ljubičastu-dršku za rezanje-spajalicu-malu kopču

Ako želite napraviti ukrasni fenjer koji krasi dječju sobu, također možete sami izraditi sjajne lampione jarkih boja od mahovine gumi. Za očaravajuće kontraste u boji možete postaviti cijev unutar fenjera. Varijanta se naravno može kopirati i s kartona.

Napravite vlastiti okrugli fenjer – sova kao izvrstan jesenski motiv

lantern-uradi-sam-tinker-papir-lantern-okrugla-sova-papir-krila za oči-roza-smeđa

Sove su izvrstan motiv ako želite sami napraviti lampion. Ove lijepe sove na gornjoj slici mogu se napraviti od okruglih papirnatih svjetiljki ili lampiona za kratko vrijeme. Prvo napravite predložak za velike oči, zjenice, kljun, pero i naravno uši te ih prenesite na papir i zalijepite na jednobojne svjetiljke.

lantern-uradi-sam-tinker-meduza-papir-lampion-pipci-tkanina-vrpce-vrt sa šarenim uzorkom

Na primjer, možete koristiti svjetiljke da sami napravite svjetiljku za pandu ili stvorite velika stvorenja iz podvodnog svijeta. Meduze svijetle boje s velikim klimavim očima i pipcima od krep papira ili vrpci u različitim bojama mora. Pipcima pričvrstite pipke na unutarnji rub otvora. Također možete koristiti bijele lampione i dopustiti djeci da slikaju crte lica.

lantern-uradi-sam-tinker-pokemon-čudovište-papir-lantern-boja-boja-noćni krevet

Vi i vaša djeca također možete koristiti lampione za stvaranje mnogih popularnih junaka animacije. Ninja kornjače, na primjer, izvrsna su ideja koju je lako implementirati. S maskama u bojama Ninja kornjača, očima i ustima, kreativni i jednostavni fenjer spreman je za tren. Poznati Pokémonovi likovi, poput slatkih mantirp Pokémona ili Pikachua, brzo su u potpunosti ili skupi u smislu materijala i vremena.

Izradite 3D likove životinja od papira

Lantern-uradi sam-tinker-papir-puževi-ružičasto-plavi-craft-wire-transparent-papir-vrtni stol

Još jedna velika inspiracija za rukotvorine su razne životinje od 3D papira. Sljedeći lampioni za životinje prikladni su za “uradi sam” za malo stariju djecu. Budući da je sljedeće obrtničke projekte lakše raditi s predlošcima, djeci će trebati vaša pomoć. Pripremljene šablone za tijelo životinje morate ispisati dva puta, a podnožje fenjera od foto kartona u željenoj boji jednom.

lantern-uradi-sam-konj-životinja-papir-karton-žica-bijela-crna

Pripremljene šablone za tijelo životinje morate ispisati dva puta, a bazu svjetiljke od foto kartona u željenoj boji jednom. Kako bi se svjetlo moglo jasno vidjeti, trebat će vam i prozirni papir za svaku figuru životinje.

lanterna-uradi-sam-tinker-rak životinja-papir-zanatska-žica-narančasta-boja zalijepljena

Dobrodošli ste malo zgužvati papir za prozor fenjera, a zatim ga ponovno zagladiti kako bi prozor izgledao realno. Čim izrežete sve komade po veličini, morate ih zalijepiti i prema potrebi obojiti lice. Na kraju, morate pričvrstiti žicu tako da se može pričvrstiti štapić lanterne.

lantern-uradi-sam-tinker-leptir-papir-rhinestones-craft-paper-figure-zalijepljen-na-štap-craft-žica

Za osvjetljenje fenjera možete upotrijebiti svijeću ili štapić s malim električnim svijećnjakom ili žaruljom. S papirnatim lampionima koji se sami izrađuju može se dogoditi da se svijeće često ugase, zbog čega se u ovom slučaju preferiraju LED svjetiljke za čaj.

lantern-uradi-sam-tinker-sir-miševi-žica-drška-cijev-čistač-figure-životinje

Izrada vlastitog lampiona dječja je igra ako pogledate ovu sjajnu zanatsku ideju. Sitni miševi koji jedu sir smiješna je i originalna ideja da sami napravite svjetiljke. Morate izrezati rupe za sir u dugačkom komadu žutog foto kartona i zalijepiti cijelu kartonsku traku iza sa žutim prozirnim papirom. Presavijte trokut i zalijepite preklapajuće krajeve. Pričvrstite malene, šarene miševe.

Svjetiljka čudovišno čudovište

Lantern-uradi-sam-tinker-monstrum-papir-boja-ukrašen-vrtić-stol-drška-zanatska žica

Još jedan popularan motiv za papirnati fenjer su čudovišni fenjeri. Čudovišta ne moraju nužno izgledati zastrašujuće. Ovo nasmijano čudovište spremno je bez puno truda i djeca su dobrodošla da ga ukrase.

Stvorite sluge od različitih materijala

lantern-uradi-sam-minion-papir-karton-dungare-čaše-pol-čaj svjetlo-eklektičan

Ako vaša djeca vole Minione, ova lijepa figura Minion kreativna je inspiracija za nadolazeću paradu svjetiljki. Plave haljine i velike čaše naravno ne bi trebale nedostajati kako bi malo, žuto stvorenje izgledalo baš kao u filmu.

lantern-uradi-sam-minion-figura-plastična boca-dungare-noge-kosa-drška od papira

Minione možete napraviti od praznih plastičnih boca kao na ovoj slici. Izrežite haljine od kartona i napravite čaše od pola role toaletnog papira. Da biste stvorili ruke i noge, presavijte duge kartonske trake u harmoniku.

Napravite vlastiti fenjer od balona

Lantern-uradi-sam-papir-maché-minion-štipaljke-uže-lak

Također možete napraviti sretnog Miniona od balona i papira. Papirnati mache izvrsna je aktivnost, čak i za malu djecu, a njima je jako zabavno jer se male ruke jako zaprljaju. Napuhani balon tankog kraja stavite u zdjelu i temeljito ga premažite ljepljivom tapetom.

Lantern-uradi sam-rukotvorine-papir-mache-novinski papir-paste-djeca-balon-šalica-škotska traka

Zatim umočite plave i žute novine ili prozirni papir u pastu i zalijepite ih na balon. Ostavite domaći fenjer da se osuši nekoliko dana. Obojite ili zalijepite lice, pričvrstite ruke i noge, pažljivo otvorite i uklonite balon i vaš pojedinačni, lijepi lampion Minion je spreman.

Napravite vlastiti četvrtasti fenjer

Lantern-uradi-sam-djeca-vrtić-lantern-parada-pravokutni-šareni-kartonski stolci

Svjetiljku možete i sami izraditi od praznog fenjera iz zanatskih potrepština. Ako se stvari brzo dogode, ova se varijanta može brzo kopirati. Izrežite prozirni papir, obojite i zalijepite prozor.

Napravite sjajan fenjer od papirnatih tanjura

lantern-uradi-sam-tinker-papir-ploče-ribe-drveni-štapići-djevojka-konop-velike-zvijezde-točkice

Lijepi fenjer možete napraviti i sami od papirnatih tanjura. Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, papirnate ploče jednostavno se lijepe i ukrašavaju po želji. Podnožje ploče izrezano je za otvaranje svjetiljke.

Napravite vlastiti lampion od plastike

lantern-uradi-sam-tinker-plastična-boca-žlica-lakirana-dječak u pokretu-plavo-bijela-narančasta

Izvorna ideja za izradu lampiona sami je ovaj kreativni model koji mali dječak drži na gornjoj slici. Donji dio prazne, odsječene plastične boce za vodu prekriven je plastičnim žlicama koje su obojene u različite boje. Sjajna i jeftina ideja da sami napravite lampion.

Lantern-uradi-sam-tinker-plastična-staklenka-poklopac-rukotvorina-perle-ukras-papir-salvete-jesen-lišće-zvijezde

Svoj fenjer možete napraviti ne samo za jesensku paradu fenjera. Lampioni su izvrstan dodatak za kampiranje, noćnu šetnju ili duge ljetne večeri na otvorenom. Kao materijal za ovaj model korištena je plastična posuda s poklopcem.

Napravite vlastiti fenjer za slonove

lantern-uradi-sam-tinker-životinja-slon-plastična-boca-decoupage-papir-isječci-vrt-vrckave oči

Ove slatke figure slonova mogu se napraviti od prazne plastične boce s ručkom, kojom će djeca privući svačiju pozornost tijekom parade svjetiljki. Pogodni su i za lijep vrtni ukras. Izrežite polovicu boce i dopustite svojoj djeci da ukrase figuru životinje tehnikom salvete. Električna svjetiljka za čaj pričvršćena je na poklopac.

Lantern-uradi-sam-tinker-papir-resice-cut-drvo-ring-colour-balloons-rope-pink-yellow-orange

Prazne plastične boce svestrane su i služe kao savršeno tijelo svjetiljke. Za lampione u boji na gornjoj slici donji dio boce prekriven je redovima papirom u boji.

lantern-uradi-sam-djevojka-plastične-salvete-salvete-decoupage-drška-čistač cijevi-cvijeće-šareno

Neka djeca naprave male papiriće od salveta i upotrijebite ih za ukrašavanje boce. Ako se komadići papira zalijepe tako da se preklapaju, stvaraju se lijepi uzorci boja. Komadić sredstva za čišćenje cijevi ukrašen različitim biserima služi kao ručka i čini šareni, domaći fenjer još ljepšim.

lantern-uradi-sam-tinker-papir-lanterna-ukrašeno-cvijeće-šareno-narančasto-zeleno-bijela-okrugla

Tražite li ideju za fenjer za nešto stariju djecu koju želite aktivno sudjelovati u dizajnu, ovaj lijepi fenjer sa šarenim ružama mogao bi biti prikladan model. Cvijeće možete napraviti ili od papira ili od komadića tkanine, koje zatim zalijepite i oblikujete. Ovaj prilično jednokratni komad može se koristiti i kao luster, što stvara veselu, proljetnu atmosferu u prostoriji.

Lantern-uradi-sam-svjetlo-pauk-pauci-vrti-oči-srca-drška-zanatska žica

Ova jednostavna verzija svjetiljki pogodna je za najmlađe ili kada stvari moraju ići brzo. Neka vaša djeca naslikaju i ukrase papir. Jesenje lišće od prozirnog papira, malih srca ili simpatičnih pauka s paučinom lijepi su ukrasi za papirnati fenjer. Zalijepite dno i papir zajedno sa strane. Pričvrstite žicu svjetiljke i mali je lampion spreman.

Domaći lampioni napravljeni od vrećica za sendviče

lantern-uradi-sam-tinker-maslac-kruh-vrećice-štapići-zvijezda-zec-tealight-leptir-vilin konjic

Izvrsna zanatska ideja za domaće lampione od papira su ovi sjajni lampioni s različitim motivima, koje možete lako imitirati sa svojom djecom iz vrećica za sendviče. Izrežite željene motive iz papirnatih vrećica, ukrasite ih po želji i mali lampioni su spremni.

Napravite vlastiti lampion za Noć vještica od masonske posude

DIY-lantern-uradi-sam-halloween-staklo-u boji-folija-paučina-pauk-uže-tealight-ljubičasta-zelena

Lampioni su također popularan dodatak za Noć vještica. Lampioni u boji s motivima pauka i paučine izrađeni su od praznih zidanih staklenki i obojeni u željenu boju.

lantern-uradi-sam-teglu-plavo-uže-vrt-djevojka-ljeto-čajnik

Možete koristiti svjetiljke za čaj kao izvor svjetla za staklene svjetiljke, jer su bolje zaštićene od vjetra nego u papirnatom fenjeru. Mala djeca također mogu sudjelovati u ovom jednostavnom projektu rukotvorina i dizajnirati fenjere od zidarskih staklenki.