Namještaj

Svestrano za svako područje: Kako kauč doprinosi udobnosti

Kauč ​​na kauč središnji komad namještaja dnevni boravak

Za većinu ljudi dnevni boravak bez kauča ne dolazi u obzir. Tapacirani komad namještaja nije samo mjesto za sjedenje. Često se ovdje provode ugodne filmske večeri, opuštaju se, čitaju dobre knjige ili primaju posjetitelji. Stoga se pri planiranju dnevnog boravka mora posvetiti velika pozornost središnjem komadu namještaja. Ovo je jedini način za postizanje maksimalne udobnosti i svestranog zaobljenog izgleda prostorije.

Koordinirani objekt

Kožni kauč postavlja dnevnu sobu

Stručnjaci preporučuju da uvijek prvo odaberete kauč pri planiranju namještaja za dnevnu sobu. Sastavite sve ostale komade namještaja prema ovom središnjem aspektu. Na primjer, stolić za kavu treba odabrati tako da njegova visina savršeno odgovara namještaju za sjedenje. Možete staviti piće na stolić, pokupiti časopise i drugo u udobnom položaju.

Namještaj dnevnog boravka koordinira televizor na razvlačenje

Isto se odnosi i na izbor zidne jedinice, televizora i ostalog. Prilikom postavljanja televizora pazite da uređaj uvijek gledate iz optimalnog kuta. Na taj način možete spriječiti da televizija postane napeta zbog pogrešnog kuta sjedenja. Prije svega, postavite kauč i sjednite uspravno na njega. Televizor bi sada trebao biti obješen ispred vas pod pravim kutom. Također je dobrodošao pješačiti nekoliko centimetara prema gore. Prije nego što postavite ili postavite televizor, prvo provjerite trebate li se napeti dok ga gledate.

Ne samo što privlači poglede u dnevnoj sobi: kauč za vanjski prostor

Učinite vanjsku terasu na kauču ugodnom

Ono što se u dnevnoj sobi koristi za opuštanje i opuštanje sjedenje ili ležanje može se koristiti i na otvorenom. Kauč ​​koji se koristi samo vani mora sigurno izdržati vremenske uvjete. Za to se koristi materijal od ratana. Ova je plastika posebno otporna na vlagu i UV zračenje. Zimi ili u vlažnim mjesecima proljeća i jeseni, ne morate postavljati kauč u stan. Radije, lagana cerada pruža dovoljnu zaštitu za zimovanje.

Prednosti vanjskog kauča od ratana

Prednosti sofa od ratana:

  • Boje gotovo ne blijede čak i uz visoku razinu UV zračenja
  • Materijal ne upija vlagu od kiše ili snijega
  • Nema oteklina ili deformacija namještaja na kauču

Uvjerite se da se potporni set, koji se obično sastoji od mekanog presvlaka s tkaninom, može lako ukloniti. Na taj način možete brzo djelovati u slučaju nadolazeće oluje.

Mrlje nisu dobrodošle: ovako čistite tkanine i kožu

Savjeti za čišćenje kožne sofe protiv mrlja

Ugodnost ili opuštenost mogu se pronaći na sofi samo ako je čista. Stoga neki savjeti za čišćenje mogu vam pomoći, za brzo uklanjanje dosadnih mrlja s neopranog komada namještaja. Zlatno pravilo protiv mrlja na sofi je brzo djelovanje. Čim se mrlja pojavi, trebali biste djelovati. Ne trljajte mrlju, samo je namažite.

Savjeti za čišćenje presvlaka kauča

Tada treba koristiti visokokvalitetna sredstva za čišćenje koja se ne temelje na kemikalijama. Tako štitite zrak u kući od kemikalija koje se dižu i isparavaju. To može negativno utjecati na vaše dišne ​​putove. Čini li jednu posebno dobru uslugu Žličica sode bikarbone, koja mora djelovati preko noći.