Namještaj

Krevet u potkrovlju za odrasle u drvenoj kutiji kao rješenje za uštedu prostora u malom stanu

krevet u potkrovlju za odrasle drveni kockasti prostor za spavanje

Kada je TOWOdesign primio narudžbu za mali stan od 40 m² u Šangaju u Kini, ograničeni stambeni prostor postavio je veliki izazov. Kako bi što bolje iskoristili raspoloživi prostor, dizajneri interijera odlučili su podići spavaći prostor i staviti ga u drvenoj kutiji zaobljenih rubova. Krevet u potkrovlju za odrasle sjedi u sredini spavaćeg dijela, a stepenice koje vode do njega imaju ugrađen prostor za odlaganje. Više o spavaćoj sobi koja štedi prostor u ovom stanu u Kini pročitajte u članku.

Krevet u potkrovlju za odrasle štedi prostor u malom stanu

dizajn mali stan potkrovlje krevet za odrasle koji štedi prostor

Kreveti u potkrovlju nisu samo za dječju sobu. Krevet u potkrovlju za odrasle smatra se najboljim rješenjem za male stanove jer štedi prostor i nudi obilje prostora za pohranu. Dobar primjer je prostor za spavanje ovog malog stana u Šangaju.

prostor za spavanje drvena kutija potkrovlje krevet prostor za odlaganje stepenice ormari ladice

Zbog malog stambenog prostora dizajneri su odlučili spavaću sobu dizajnirati poput male drvene kocke. “Drvena kutija” izrađena je u potpunosti od toplog drva i ima mnogo više za ponuditi nego samo mjesto za spavanje. Budući da u malom stanu nikad nema dovoljno prostora za skladištenje, dizajneri interijera pretvorili su svaku moguću nišu u skladišni prostor, na primjer područje unutar stepenica koje vode u prostor za spavanje. Ispod kreveta u potkrovlju drvena kutija ima i skladišni prostor u obliku dva odvojena ormara na izvlačenje.

krevet za potkrovlje za odrasle drvena kutija ormari na izvlačenje

Mali prostor za spavanje modernog dizajna

mali stan spavaće sobe dizajn potkrovlje krevet za odrasle štedi prostor

U drvenoj kutiji krevet u potkrovlju za odrasle nalazi se točno u sredini, a iznad je izrez s neizravnom rasvjetom. Strop ispod izreza obojen je bijelom bojom, što u kombinaciji s rasvjetom podsjeća na krovni prozor. Dva zida u spavaćoj sobi opremljena su policama, a gornje stepenice stepenica služe kao noćni ormarići.

krevet u potkrovlju za odrasle drvene kocke skladišni prostor stepenice

S druge strane kreveta nalazi se još jedno stubište koje vodi do malog otvora vrata. Umjesto krila vrata, ovaj je ulaz opremljen zavjesom. Malo stubište s ove strane također ima nešto prostora za pohranu, u obliku ladica na svakom koraku.

Projekt TOWOdesign