Namještaj

Dizajnerski stakleni stol i ogledalo: Nova kolekcija Philippe Starcka značajka je koja definira stil interijera

Dizajnerski stakleni stol okrugli mramorni stolni stol Sajam namještaja Italija

Prije četiri godine dizajner Philippe Starck izazvao je senzaciju svojom kolekcijom “Boxinbox” koju je dizajnirao i dovršio u bliskoj suradnji s talijanskim proizvođačem kristala i stakla Glas Italia. Sada se njihova suradnja nastavlja: Još jedna serija namještaja prikazana je na sajmu namještaja “Salone del Mobile”. Zove se “Dematerialized” (na njemačkom: Dematerialized) i inspiriran je minimalističkom tendencijom. Dizajnerski stakleni stol za blagovaonicu, stolić za dnevni boravak i zidno ogledalo upotpunjuju paletu namještaja. Komadi namještaja fasciniraju preciznom proizvodnjom i arhitektonskim izgledom.

Dizajnerski stakleni stol “Mari Cristal” prava je atrakcija

dugački pravokutni dizajnerski stakleni stol arhitektonski izgled sajam namještaja

Prvi dizajnerski stakleni stol zove se “Mari Cristal” i nadahnjuje skulpturalnim izgledom. Pravokutni stol za blagovanje ima stolić debljine 12 mm, detalj izrađen od prozirnog stakla u boji i metalnih nogu. Dostupan je u nekoliko verzija: stakleni detalj koji služi kao naglasak može se naručiti u ružičastoj ili zelenoj boji. Noge stola izrađene su od aluminija visokog sjaja ili aluminija s brončanom završnom obradom, a ploča stola može biti od kaljenog prozirnog ili dimljenog stakla.

Dizajnerski stakleni stol uski dugi prozirni stolni stol s metalnim križnim nogama ružičaste boje s naglaskom

Svojom purističkom estetikom blagovaonski stol “Mari Cristal” ima odlučujući utjecaj na ambijent u prostoriji u kojoj se nalazi. Jasno je da igra glavnu ulogu u blagovaonici, ali se ipak skladno uklapa u različit namještaj i iscrtava finu figuru u eklektičnom, minimalističkom i industrijskom stilu interijera.

Dizajnerski stakleni stol arhitektonski izgled metalne noge tanke ploče Philippe Starcke

Zidno ogledalo “Marlene” futurističko je umjetničko djelo

Dizajnersko zidno ogledalo s dugim velikim priborom za dom Philippe Starck

Zidno ogledalo “Marlene” zbunjujuće je slično modernom umjetničkom djelu. Kućni pribor ima snažno savijene rubove koji stvaraju optičku iluziju. Dizajnerica je htjela pokazati koliko je lako iskriviti stvarnost. Ogledalo je dostupno u ružičastoj, srebrnoj ili bijeloj boji. Može se posebno učinkovito postaviti kao solist.

Dizajnersko zidno ogledalo male Philippe Starcke

Moderan stolić za kavu “Lady Hio” ima mramorne noge

Dizajnerski stakleni stol mramorne noge stola zlatni akcenti

Elegantna, puristička estetika stola za kavu “Lady Hio” ostavlja trajan dojam. Noge od mramora stola vrlo su impresivne, u kombinaciji s ekstra tankim staklenim stolom od mlijeka čak dolaze na svoje. Metalni detalji, dostupni u zlatu, bronci, niklu ili bakru, dodaju završnu notu dizajnu.

Dizajnerski stakleni stol sa zelenim naglaskom u dugoj blagovaonici od metalnog stakla

Dizajnerski stakleni stol zlatni mramorni stolni stol tanka staklena ploča

Dizajnerski stakleni stolni ogledalo sajam namještaja Italija Philippe Starck

Dizajnersko ogledalo Philippe Starck prikazuje detalje blago uvijenih krajeva

Zbirka je iz Philippe Starck osmišljen i u suradnji s Glas Italije je proizveden.