Namještaj

Dizajnerska stolica filtrira i reflektira sunčevu svjetlost: naslonjač “duga”

dizajnerska stolica cjevasti namještaj proziran

Predstavljamo vam dizajnerski stolac s inovativnim konceptom – talentirani mladi Taehwan Kim iz Koreje izradio je cjevastu fotelju od čelika. Sjedalo takozvane “dugine” stolice presvučeno je dihroičnim filterom. Koristi učinak smetnji i filtrira sunčevu svjetlost ovisno o boji. Krajnji rezultat je uzbudljiv gradijent boje koji se stalno mijenja ovisno o kutu gledanja. Na ovaj način komad namještaja stvara fascinantnu igru ​​svjetla i sjene, a može se postaviti i u zatvorenom i na otvorenom.

Dizajnerska stolica s dikroijskim filtrom stvara uzbudljivu igru ​​svjetla i sjene

dizajnerska stolica cijevnog namještaja reflektira svjetlost

Dizajnerska stolica sastoji se od jednostavnog cjevastog čeličnog okvira i sjedala s naslonom i naslonima za ruke izrezanim od polikarbonatnih ploča, koji je pričvršćen na konstrukciju pomoću rupica. Točan proces proizvodnje možete vidjeti u videu ispod. Plastika je također posebno obložena dihroičnim filtrom. Odbija sunčevu svjetlost ovisno o valnoj duljini – određene valne duljine se prenose, druge se reflektiraju. Filtri se uglavnom koriste u video tehnologiji-tamo dijele upadno svjetlo u prostor crveno-zeleno-plave boje. Takav filter smetnji sa širokim rasponom prijenosa stvara uzbudljive svjetlosne efekte ne samo na samom sjedištu, već i na sjeni koju baca.

Dizajnerska stolica minimalističkog izgleda – naslonjač “duga”

dizajnerska stolica moderna jednostavna prozirna

Taehwan Kim odlučila je komadu namještaja dati minimalistički izgled kako bi gradijent boje naslonjača “duga” došao na svoje. Jednostavna, ali vrlo elegantna konstrukcija skladno se uklapa, osobito u puristički namještaj. No, stolica također daje lijepu figuru u interijeru u industrijskom stilu. A budući da su materijali iznimno izdržljivi i mogu bez problema podnijeti sunce i kišu, stolica također može postaviti akcente u vanjskom blagovaonici. Što se tiče udobnosti sjedenja, sjedalo i naslon prilagođeni su obliku tijela tako da se možete opustiti bez jastuka za sjedenje.

dizajnerska stolica cjevasti namještaj vrtna blagovaonica

dizajnerski naslonjač za ruke plastični cjevasti namještaj

deisgner stolica akrilna polikarbonatna ploča cjevasti namještaj

Projekt autor Taehwan Kim