Moda

Odlično odijelo za muškarce – na što treba pripaziti?

Odijelo za muškarce moderno pristaje-tamno-plavo-poslovno-vjenčanje gost-crvena-kravata-svijetlo-plava-košulja

Bilo na kazališnoj premijeri, poslovnom sastanku ili poslovnom putu, odijelo za muškarce osnova je dobro njegovane garderobe i ne bi trebalo nedostajati u ormaru svakog muškarca. No, postoje odijela u mnogo različitih stilova, krojeva i krojeva koji stvaraju vrlo različit izgled. No, što je ključno da odijelo zaista dobro pristane? Danas bismo htjeli dati pregled različitih uklapanja muških odijela i nekoliko savjeta kako napraviti pravi izbor. Saznajte što karakterizira svaki kroj i odlučite koji vam kroj zapravo odgovara.

Visoka kvaliteta Muška odijela Carl Gross Na primjer, idealne su kao osnovna oprema za poslovnu garderobu i uvijek dobro izgledaju. Nakon što ste utvrdili da vam savršeno pristaje, možete označiti odgovarajuću opciju filtra u internetskoj trgovini Carl Gross. Bez obzira na to jesu li udobne, moderne ili uske, proizvodi su u potpunosti ograničeni na vaš osobni odabir, tako da možete brzo pronaći savršeno odijelo. No, pogledajmo prvo nekoliko stilova i krojeva u muškim odijelima!

Comfort fit – odijelo za muškarce labavog kroja

odijelo-muškarci-pristaje-razlika-slim-fit-comfort-fit-casual-fit

Muška odijela Comfort Fit odlikuju se visokim stupnjem slobode kretanja i posebnom udobnošću. To uključuje, na primjer, jaknu bez struka i hlače s udobnom nogom. Ovo pristajanje prikladno je za muškarce s veličanstvenom figurom, širokim križem ili općenito velike veličine.

Moderno odijelo po mjeri za muškarce

odijelo-muškarci-antracit-moderno-pristaje-bijela-košulja-posao

Modern Fit se još uvijek naziva Regular Fit i stoji između Slim Fit i Comfort Fit. Jakne su blago krojene.

Slim fit – muško usko odijelo koje grli figuru

Odijelo-muškarci-slim-fit-fit-black-business

Slim fit kroj snažno naglašava oblik tijela i posebno je pogodan za vitke muškarce. Moderno pristajanje odijela odlikuje krojena jakna i uske hlače. Vrhovi su također malo kraći od modela Regular i Comfort Fit.

Zlatno pravilo da odijelo dobro pristaje

odijelo-muškarci-ležerno-moderno-pristaje-tamno-plava-jakna-bež-sive-hlače-bijele-tenisice

Možete stvoriti savršeno pristajuće odijelo u smislu različitih detalja, poput duljine rukava i jakne, ramena i prsa.

  • Rukavi jakne trebaju sezati barem do baze palca. Nemojte sjediti niti preusko niti preširoko. Pazite na manšetu košulje oko 1 cm ispod rukava.
  • Ovisno o pristajanju, postoje razlike u duljini jakne. U pravilu, jakne trebaju završiti 5 cm ispod rukava. Ako ne možete uhvatiti rub, jakna je preduga.
  • Područje ramena ključno je za izgled. Šav se ne smije rastezati i treba lagano pasti preko ramena kako odijelo ne bi izgubilo oblik i ne preklopilo se straga.
  • Kad stojite sa zatvorenom jaknom, ništa se ne smije rastezati ili lepršati oko prsa.
  • Hlače ne smiju biti ni prekratke ni preduge. U idealnom slučaju, trebao bi završiti na peti cipele i imati mali nabor sprijeda. Hlače savršenog odijela također se ne smiju rastezati u međunožju ili stražnjici i uvijek sjediti na struku, a ne na bokovima.

Jakne

Odijelo za muškarce casual-modern-fit-jakna s dva dugmeta-plavi pulover

U osnovi se koriste jednoredne i dvoredne jakne. Odijela s dvostrukim kopčanjem imaju dva paralelna niza gumba i najozbiljniji su oblik jakne. Svi gumbi trebaju ostati zatvoreni dok nosite, a također i dok sjedite.

Jednodijelna odijela mogu se zatvoriti s jednim ili više gumba i omiljena su moderne gospode. Mogu se kombinirati sa svečanim i sportskim odijelima. Kod jakne s dva gumba, donji gumb uvijek ostaje otvoren.

Kombinirajte jaknu i hlače

Odijelo-muška-ležerna-jakna-moderno pristaje-sivo-bijele-hlače-plava košulja

Prema modularnom principu, muškarci mogu kombinirati različite pojedinačne dijelove prema vlastitom ukusu i tako sastaviti vrlo individualan izgled. Na primjer, možete naručiti dvije hlače od Carla Grossa uz jaknu ili ih možete odabrati u različitim veličinama. Važno je da jakna, hlače i košulja budu usklađeni u boji. Ovdje možete pogledati nekoliko primjera iz kataloga proljeće / ljeto 2016. koji prikazuju savršeno složenu odjeću.

Ležerno s trapericama

odijelo-muškarci-poslovno-smeđa-jakna-traperice-hlače-pleteni prsluk

Ležerno s trapericama za neobavezni petak ili poslovno putovanje, elegantno s hlačama u odijelu za vjenčanje – jakna se može nositi u raznim prilikama i s različitim vrstama hlača.

odijelo-muškarci-jakna-smeđa-tamno-plava-hlače

Ako vam se traperice čine previše ležerno, a hlače odijelu previše formalne, krenite u chinos. Također se smatra prikladnim za posao i udobna je alternativa hlačama, posebno ljeti.

Izvor slike: Carl Gross Online Shop