Moda

Nike (M): Sportska kolekcija za trudnice i mlade majke već je ovdje!

Došlo je vrijeme 17. rujna: sportski brend Nike lansira prvu svjetsku kolekciju za trudnice za buduće i novopečene majke. Nike (M) sadrži četiri bitne stavke: sportski grudnjak za dojilje, majicu bez rukava, tajice i džemper. Mnogo je prepreka koje ženama, a osobito majkama, otežavaju zadržavanje vježbe. Odjeća za vježbanje koja loše pristaje ili nedostaje ne bi trebala biti jedna od ovih.

S Nikeom (M), tvrtka reagira na promijenjenu sliku roditelja

Janeil Williams nosi sportski grudnjak i tajice Nike (M)

Nekada je postojalo uvjerenje da bi žene trebale dignuti noge i odmoriti se čitavih 9 mjeseci trudnoće. Sada se mnogo veći naglasak stavlja na tjelovježbu i sport kako bi ostali zdravi tijekom trudnoće i napunili baterije nakon poroda. Također je raspršen zastarjeli mit o “prehrani za dvoje” tijekom trudnoće. Dakle, nema razloga da se žena tijekom trudnoće odmori od fitnessa (pod uvjetom da to želi i doktor to dopusti). S druge strane, mnoge žene nakon poroda žele što prije biti u formi “tijela nakon poroda”. No, i trudnice i žene nakon poroda često se bore za pronalaženje potpornih proizvoda koji se prilagođavaju promjenjivom tijelu majke.

Nike (M) stvara vezu između majčinstva i sporta

Dizajnerski tim tvrtke Nike stvorio je novu liniju za podršku ženama u svim fazama trudnoće i nakon nje. Analizirali su 150.000 skeniranja tijela i testirali više od 70 materijala kako bi se uvjerili da su novi dijelovi dizajnirani sa što je moguće većom stručnošću. Fokus je također na održivosti: 78 do 88 posto dijelova izrađeno je od recikliranog poliestera.

Razvoj nove linije trajao je tri godine

Ona Carbonell nosi Nike (M) tajice i sportski grudnjak

30 profesionalnih sportaša, uključujući nogometaša Alexa Morgana i golferku Michelle Wie West, također je bilo uključeno u razvoj zbirke za trudnice. “Što smo više slušale buduće majke nakon poroda, to smo više učile, revidirale i inovirale dizajne”, rekla je Carmen Zolman, glavna dizajnerica, koja je i sama postala majka prije deset godina. Dizajn tajica, na primjer, uzeo je u obzir činjenicu da žene tijekom trudnoće moraju češće ići na toalet.

Nova sportska kolekcija za majke tvrtke NIKE

Tim je prvotno razvio hulahopke sa kompresijskim i potpornim komponentama, ali nakon što su testirali model tijekom 12 sati dnevno, promijenili su način izrade odjeće. “Uklonili smo sve elastične vrpce, promijenili rez, namjestili područje oko trbuha. To je rezultiralo svestranošću iznad i ispod trbuha, lakoćom oblačenja i presvlačenja te udobnošću i performansama ”, dodaje Zolman.

Podijeljeni prednji džemper za lako dojenje

Michelle Wie West nosi sportski grudnjak Nike (M), džemper, tajice i majicu

Sportski grudnjak savršen je primjer kako kolekcija Nike (M) prati žene od trudnoće do rođenja. Grudnjak ženama omogućuje jednostavno dojenje, a ima i podesive naramenice koje jamče dobro prianjanje. Džemper je također posebno razvijen za dojilje, a služi i kao diskretna zaštita za dojenje ili izražavanje. I najbolje je to što ima i džepove tako da možete puno “spremiti”.

Nike zbirka za trudnice za dojilje

Ako žene imaju više djece, put od trudnoće do trudnoće, tijekom trudnoće i nakon poroda može potrajati i do 10 godina. “Samo ćemo nastaviti slušati i učiti te ukloniti sve prepreke koje sprječavaju žene u vježbanju”, kaže Zolman.