Moda

Maturalne haljine i tipovi tijela – koja maturalna haljina za vas?

Maturalne haljine svijetla koža-benzin-plavo-bez naramenica-duge

Savršena maturalna večer uključuje i savršenu haljinu. Prilikom odabira važno je da odgovara vašem tipu tijela i povoljno naglašava vašu figuru. Kroj, materijali i duljina igraju važnu ulogu. Danas ćemo vam dati nekoliko primjera i savjeta o stilovima i bojama haljina za maturalnu večeru koji će vam pomoći u donošenju optimalne odluke.

Prom haljine – duge ili kratke?

Maturalne haljine -dugi-kratki-uzorci-cvjetovi-krem-v-vrat-duboki

Što želite naglasiti – nogu ili dekolte? Ako želite pokazati puno nogu, na posljednju zabavu najbolje je odjenuti kratku haljinu. Kratke maturalne haljine trebaju završiti samo iznad koljena. Ne može biti kraći od ovoga. S druge strane, duge maturalne haljine uvijek izgledaju poput bajke i mogu sakriti problematična područja poput bokova ili stražnjice. Haljine do poda idealne su kada žene ne žele pokazivati ​​noge, već dekolte. Ovdje obratite pozornost na duljinu jer ni spoticanje nije šik.

Maturalne haljine dužine do koljena

maturalna haljina-haljina-do koljena-til-vintage-flair

Haljine do koljena izgledaju djevojački, ali i dalje elegantno te sa sobom donose i dašak vintage šarma. Pokrivaju dovoljno nogu, a pogodne su i za žene sa kilogramima. Također rješavaju problem klizanja tijekom hodanja i sjedenja što mini haljine mogu uzrokovati njihove nositeljice.

Asimetrične maturalne haljine – jedno rame & Cipal

maturalna haljina-duga-jedno-rame-vinsko-crveno-til-tamnocrveno

Asimetrične haljine već su dugi niz godina neizostavan dio mode i jamče veliki ulaz.

Maturalnoj haljini na jedno rame nedostaju ravne linije konvencionalnih haljina, jer ovaj model ima samo jedan remen. Kroj ne naglašava dekolte, već područje vrata i vrata. Različite tkanine i boje također mogu naglasiti asimetriju haljine.

Vokuhila maturalna haljina – kratka sprijeda, dugačka straga

maturalna haljina-cipal-zlato-bež bez naramenica

Pokažite više nogu sprijeda, dugo režite straga. Haljina od cipela kombinira eleganciju duge balske haljine s lakoćom koktel haljine. Izvrsna ideja za žene s lijepim nogama!

Maturalne haljine iz dva komada

maturalne haljine-dvodijelna-duga-krem-crvena-cvjetna-suknja

Dvodijelne maturalne haljine lijepa su promjena u odnosu na tradicionalne haljine i trenutno su posebno popularne. Želite li skrenuti pozornost na struk i vitku figuru, možete se odlučiti za dvodijelni ansambl. Dvodijelne haljine imaju mnoge prednosti: suknja i gornji dio mogu imati različite veličine, vrhovi – mogu biti različito dizajnirani, a pojedini se komadi mogu kombinirati na mnogo načina.

Maturalne haljine bez leđa

maturalna haljina-bez leđa-crveno-sjajno-dugo

Maturalne haljine bez naslona uzbudljiva su alternativa kada želite pokazati još jedan lijepi dio tijela (bez noge ili dekoltea). Takva haljina posebno je prikladna za žene s malim poprsjem.

Maturalne haljine bez naramenica

maturalna haljina-menta-cipal-prorez-bez naramenica-izrez u obliku srca

Haljine bez naramenica ističu vrat, ramena i dekolte i odišu puno glamura. Klasični izrez srca prava je atrakcija. No ako haljina ne pristaje kako treba, može brzo skliznuti tijekom plesa i uzrokovati vam mnogo problema.

Maturalne haljine uz tijelo

maturalna haljina-usko-bijelo-ogrlica-jednobojno

Haljina koja grli figuru prikladna je samo za vitke, uske žene, jer ništa ne skriva, a mali jastučići posebno su uočljivi. Pazite, međutim, da ni pod kojim okolnostima ne smije biti pretijesan i da vam ne smije ograničavati kretanje.

Ombre maturalna haljina

haljina-ombre-ružičasta-fuksija-čipka bez naramenica

Ombre maturalna haljina može privući pozornost na suknju ili gornji dio i na taj način sakriti određena problematična područja. Svjetlije odozdo nego ispod bilo bi savršeno da je suknja vrhunac u ansamblu.

Maturalne haljine s čipkom

Prom haljine-čipka-bež-krem-plava-vintage-romantična

Čipka izgleda romantično, elegantno i bezvremenski lijepo. Mrežasta tkanina ukrašena čipkom vrlo je popularna i pruža elegantnu prozirnost na leđima, dekolteu ili suknji.

Maturalne haljine s uzorcima

Prom-dress-long-pattern-flowers-black-pink-neckholder

Cvjetni dizajn savršen je za proljeće i maturu. Ovisno o prikazanom cvijeću, model može izgledati nježno i djevojački ili divlje i egzotično.

Maturske haljine sa sjajem

Maturalne haljine sjajni-asimetrični-šifon-kratki bez naramenica-dragi izrez

Ako vam se sviđa uistinu, slobodno upotrijebite sjaj. Sjajni ukrasi daju maturalnoj haljini željeni glamurni završetak. Potpuno vezene ili samo naglašavajući male detalje poput struka, izbor je na vama.

Jesu li maturalne haljine u crnoj boji dosadne?

maturalne haljine-crne-srebrne-sjajne-duge

Crna je klasična, čini vas vitkim, uvijek izgleda elegantno i prikladna je za svaku priliku. Međutim, potpuno crna haljina mogla bi izgledati pomalo dosadno i obično. Mrežasti pristup s obje strane, vez ili kameni ukrasi na vrhu mogu ga učiniti spektakularnijim.

Kombinirajte crno i crveno

maturalne haljine-duga-crno-crvena-kombinacija

Crna se također savršeno slaže s crvenom, a kombinacija izgleda zaista zavodljivo.

Boje maturalnih haljina koje pristaju uz svijetlu kožu

Maturalne haljine svijetle kože-tamne boje-tamno crvena-tamno plava

Žene svijetle kože i tamne kose koje pripadaju zimskom tipu često imaju poteškoća pri odabiru prave boje za svoju balsku haljinu. Zato vam pokazujemo nekoliko primjera boja koje naglašavaju kožu zimskih žena i ne čine da izgledaju blijedo.

Snjeguljica – svijetla koža i tamna kosa

maturalna haljina-svijetle-boje-boje-prikladna-plavo-žuto-pastel

Crno poput ebanovine, bijelo kao snijeg i … crveno kao krv? Da, zašto ne. Ali ne jarko crveni, već prigušeni crveni tonovi poput vinske crvene. Zimski tip trebao bi izbjegavati tople boje i prigušene pastelne tonove, no kraljevsko plava, benzinska i ljubičasta bi bile optimalne. Što se tiče žute boje, duhovi tvrde – to ovisi o nijansi žute.

Proljetne boje savršeno se slažu sa svijetlom kožom i plavom kosom

maturalna haljina-svijetla-koža-pastel-zelena-jedno-rame-sjaj

Proljetni tip je nježan i topao i trebao bi izbjegavati tamne boje. Ali jorgovan, losos, metvica, breskva i ruža savršeni su!