Meubels en interieurartikelen

Slaapkamer in turquoise kleuren: fotovoorbeelden, design

Ze zeggen dat een persoon nooit moe zal worden van het zien branden van het vuur en het ruisen van de zee. Turkoois zal helpen om zoete en altijd aangename herinneringen aan de zee te herstellen.

Turkoois is lange tijd de kleur geweest van geloof, mededogen, genezing, liefde, vrijgevigheid, waarheid en intuïtie. De turquoise steen werd gedragen als amuletten en bescherming. De kleur symboliseert de openheid van communicatie en de warmte van de eigenaar.

Turkoois is de kleur van de diepten van de kalme zee, de hoogte van de hemel, de tederheid van de bloemen van Crossandra. Turkoois geeft een gevoel van rust en stilte. In bijna alle tinten turkoois zijn zowel blauw als groen perfect zichtbaar. Groen komt tot leven met wilde natuur, een delicate spruit van een sneeuwklokje. Blauw brengt koelte en natuurlijk magnetisme. Turquoise kleur is de meest “warme” onder blauwe tinten, het is zeer aantrekkelijk bij het decoreren van een slaapkamerinterieur.

Een kleurenschema

Turquoise kleur speelt met een verscheidenheid aan tinten. Van koude blues en donkere aqua tot groene rust van het bos. Voor een combinatie van kleuren zijn kleuren met verschillende verzadiging perfect. De natuur heeft onafhankelijk de beste combinatie gekozen, we hoeven het alleen maar naar ons huis over te brengen.

Delicaat turkoois past perfect bij felle warme kleuren.

Ziet er heerlijk en delicaat uit in combinatie met een zandkleurig palet.

Voor degenen die een beetje zon willen toevoegen aan het interieur, is het goed om turkoois te gebruiken met geel en bruin.

Een van de klassieke en zeer aangename combinaties is groen..

In het interieurontwerp benadrukt het pastelpalet harmonieus het turquoise.

Zoals we hebben gezien, past turkoois goed bij een verscheidenheid aan kleuren. Het is niet nodig om de muren in deze kleur te schilderen om een ​​”mariene sfeer” te creëren. Het is voldoende om een ​​paar turquoise interieuritems in de slaapkamer te plaatsen of de gordijnen in verschillende turquoise tinten te gebruiken.

Turkoois, aquamarijn, cyaan en tiffany blauw – bohemien kleuren

Westerse ontwerpers gebruiken deze kleur vaak voor slaapkamerinterieurs en meer. Deze kleuren creëren een sfeer van puurheid, pretentie, elegantie en gratie. Ze zullen er nooit goedkoop, vulgair en vulgair uitzien..

Vaak zijn er in het interieur van de slaapkamer gewoon verschillende turquoise accessoires. Ze voegen frisheid en koelte toe.

In Rusland wordt turkoois zelden gebruikt in het interieur van een slaapkamer. Ze behandelen hem koeltjes. Misschien is de reden dat het klimaat in Rusland kouder is dan in Europese landen. Daarom wordt het gebruik van turkoois meer geassocieerd met een koude winterstorm dan met warm oceaanwater en een koele bries..

Turkoois kan een kameleonkleur worden genoemd, met blauw lijkt het op blauw, met groen lijkt het op groen. Het past goed bij verschillende seizoenen, het belangrijkste is om accenten correct te plaatsen.

Turkoois slaapkamerinterieur – serene rust

Een frisse windvlaag, heldere luchten en de charme van de diepe zee geven verschillende tinten turkoois.

Delicaat aquamarijn van de muren vergroot de ruimte en vergroot visueel de ruimtelijkheid van de kamer.

Het witte plafond is in goede harmonie met de draperie van de ramen en muren, geeft de hoogten van de hemel. Grote raamopeningen laten veel licht binnen, zelfs op een bewolkte dag. Gordijnen gemaakt van dicht textiel, gemaakt in een doos met toevoeging van wit, zullen helpen om de hoeveelheid licht te verminderen en een rustige sfeer te creëren. De donkere natuurhouten vloer zorgt voor een warme sfeer in de kamer. Het ontbreken van een centrale kroonluchter wordt gecompenseerd door een set spotverlichting met wandlampen en ledstrips..

Zelfs zonder turkoois als hoofdkleur in de kamer te gebruiken, past een kleine vloerlamp, raamgordijn of hoofdeinde in deze kleur harmonieus in het witte interieur van de slaapkamer..

Delicate turquoise muren dragen de diepte van de oceaan, en witte doorschijnende tule tegen deze achtergrond zoals zeeschuim en wolken.

Zwart-witte slaapkamerinterieurs kunnen ook worden verdund met een turquoise decor en gordijnen, het zal een harmonieuze aanvulling vormen op de slaapkamercompositie.

Turkoois en zijn tinten worden veel gebruikt om het slaapkamerontwerp in een oosterse stijl te versieren. De traditie van het gebruik van deze kleur heeft diepe wortels. Hoe rijker een persoon was, hoe meer hij werd omringd door turkoois, dat “verkoeling gaf” in het hete klimaat van zuidelijke landen.

Turkoois brengt frisheid in het slaapkamerontwerp, helpt je te ontspannen en tot rust te komen, stem af op het denken aan het eeuwige.