Meubels en interieurartikelen

Slaapkamer in beige tinten: foto’s, ontwerptips

Het proces van het inrichten van een slaapkamer moet serieus worden genomen, omdat deze kamer bedoeld is om te slapen en daarin ontspant een persoon zoveel mogelijk. Nadat u beige als hoofdkleur van de slaapkamer hebt gekozen, moet u vertrouwd raken met de technieken die eentonigheid helpen voorkomen en het slaapkamerontwerp comfortabel en aantrekkelijk maken. Overweeg verder over de belangrijkste aanbevelingen voor het inrichten van een slaapkamer in beige tinten..

Inhoudsopgave:

Beige kleur in het interieur: kenmerken en betekenis

Het gebruik van beige in interieurdecoratie is een klassieke optie. De frequentie van het gebruik ervan wordt gelijkgesteld aan zwart, wit en grijs. Tegelijkertijd heeft de beige kleur meer dan duizend verschillende tinten..

Deze kleur kalmeert, elimineert agressieve gevoelens en ontspant zoveel mogelijk. Een andere functie van de beige kleur is de setting voor een volledige en hoogwaardige rust, daarom wordt het aanbevolen om deze te gebruiken in het ontwerp van de slaapkamer..

De beige kleur is neutraal, omdat het de warme tonen van bruin en de kou van wit combineert. Ondanks de saaie en oninteressante kleur van deze kleur, maakt het juiste gebruik het interieur evenwichtig en harmonieus. Beige is ook een uitstekende basis voor andere kleuren die er helderder uitzien tegen de achtergrond..

Beige is echt een natuurlijke kleur, omdat het heel vaak wordt aangetroffen in de vorm van zand op zee of een universele huidskleur. Tonen als wit, grijs, bruin, roze, groen of karmozijn zijn perfect in harmonie met deze kleur. Voor meer bijzondere persoonlijkheden is een combinatie van beige met blauw, paars, oranje of koraal geschikt..

Bij benadering beige kleur is:

 • ivoor;
 • Grijs;
 • lichtbruin;
 • geel bruin;
 • licht geel;
 • lichtoranje;
 • Room;
 • karamel;
 • koffie;
 • opaal.

We raden u aan vertrouwd te raken met de kenmerken van het gebruik van beige en aanbevelingen voor het verbeteren van de beige kamer:

1. Versier het interieur met felle accenten. Foto’s met kleurrijke lijsten, een kleine tafellamp of een kleed bij het bed zullen helpen om dit idee te realiseren..

2. Een prachtige toevoeging aan het beige interieur zijn items die verguld zijn, of gemaakt zijn van brons, koper.

3. Het is mogelijk om beige te combineren met een of twee andere neutrale tinten: licht mint of lavendel – maakt van de beige slaapkamer een aantrekkelijke en getextureerde plek om te ontspannen.

4. Als u van plan bent om de slaapkamer uitsluitend beige te maken, dan zullen ornamenten aan de muren, gekrulde patronen, texturen helpen om het interieur te verdunnen,

Voordelen van het gebruik van beige in interieurdecoratie:

1. Beige kleur vergroot visueel de ruimte van de kamer, geeft veel licht en verfrist de sfeer.

2. Veelzijdigheid – beige wordt gebruikt in de decoratie van elke kamer, omdat het neutraal is en bij bijna alles past.

3. Het gebruik van een delicate beige kleur in de slaapkamer helpt om volledige rust en ontspanning te krijgen..

4. Beige meubelen passen perfect in elk interieur en zijn in harmonie met bijna elke muurkleur. Daarom, als u meubels hebt gekocht, hoeft u zich geen zorgen te maken dat wanneer de kleur van de muren verandert, u nieuwe fittingen moet kopen..

5. Het gebruik van beige accessoires wordt beperkt tot het elimineren van oververzadiging van het interieur met te felle kleuren. Een beige vloerlamp in een lichte slaapkamer zal het interieur een beetje kalmeren..

6. Omdat beige een veelzijdige kleur is, is het heel gemakkelijk te vinden op de markt voor bouwmaterialen, dus er zouden geen problemen moeten zijn met de aankoop van behang, meubels of accessoires..

Slaapkamer in beige tinten: algemene aanbevelingen

Psychologen hebben bewezen dat beige een van de beste kleuren voor het inrichten van een slaapkamer is, omdat het kalmeert, kalmeert en helpt om zo comfortabel mogelijk te ontspannen. De beige kleur is geschikt voor het inrichten van een slaapkamer in elke stijl, met zijn hulp worden de meest ongerijmde dingen gecombineerd.

Als de slaapkamer uitsluitend in beige is gemaakt, wordt deze veelzijdig en multifunctioneel. In de zomer waait het koud en in de winter verwarmt deze kleur de eigenaar..

Slaapkamer in beige tinten foto:

Als je van plan bent beige te combineren met andere kleuren, dan is de fantasie eindeloos. Maar voor de slaapkamer is het natuurlijk beter om rustige tinten te kiezen, bijvoorbeeld groen – rustgevend, blauw – rustgevend, bruin en grijs – zal de sfeer helpen verdunnen. Een slaapkamer in bruinbeige is ideaal. Zo’n kamer stelt je in staat om zoveel mogelijk te ontspannen en is tegelijkertijd niet saai door de combinatie van nauwe, maar verschillende kleuren. Je moet geen interieurartikelen van dezelfde toon kiezen, omdat je een slaapkamer uit één stuk krijgt. Het is beter om de kamer in zones te verdelen en voor elke zone zijn eigen schaduw te kiezen. Voor het slaapgedeelte komt er een lichtbeige bed, een staande lamp en een vloerkleed op de vloer. De ontspanningsruimte of het boudoir zal anders zijn in verschillende tinten. Er moeten componenten worden geselecteerd die qua textuur verschillen, hoewel ze bijna dezelfde kleur hebben..

Beige past goed bij felle tinten zoals rood, fuchsia, oranje of paars. Maar in dit geval moeten vanuit deze kleuren kleine accenten in het interieur worden aangebracht om de sfeer van de slaapkamer niet te oververzadigen..

Beige en groen gaan goed, dus het is aan te raden om veel planten in de slaapkamer te plaatsen die de sfeer zullen verlevendigen..

Een slaapkamer gemaakt in een tandem van beige en zwart ziet er luxueus en comfortabel uit. Het is meer geschikt voor besluitvaardige en actieve mensen. Zwarte gordijnen helpen daglicht te vermijden, indien nodig zal een zwart bed met beige beddengoed het interieur aanvullen. Overdrijf niet met zwart, er mag niet te veel van zijn, maximaal 30% van het totale ontwerp.

Als de beige slaapkamer groot genoeg is, is het beter om er donkere gordijnen in te plaatsen, die zullen dienen als een accent dat de aandacht trekt. Lichtgordijnen gemaakt van natuurlijke stoffen zijn geschikt voor kleine slaapkamers..

De muren van een beige slaapkamer moeten beslist beige zijn, maar mogen niet opgaan in het plafond of de muren. Daarom is het aan te raden om een ​​andere textuur van de muren, het plafond en de vloer te kiezen..

Ten koste van het meubilair in de beige slaapkamer is er ruimte voor experiment. Omdat zowel omvangrijke als miniatuurmeubels er perfect uitzien. Zelfs een enorm bed dat de helft van de kamer in beslag neemt, doet geen pijn, omdat beige erg licht is en de ruimte vermindert.

Slaapkamerinterieur in beige tinten: ontwerpopties

1. Een slaapkamer in monochroom beige kan zo neutraal mogelijk zijn. Het mist een uitgesproken sfeer; in zo’n slaapkamer voelt iemand zich veilig. Om eentonigheid te voorkomen, moet je het beige met zijn verschillende tinten verdunnen. De kroonluchters zijn lichter van kleur en het meubilair is iets donkerder. Verschillende texturen in de decoratie van het plafond en de muren. De juiste verlichting helpt bij het creëren van accenten. Beddengoed moet een patroon of borduursel hebben. Het is mogelijk om patronen en ornamenten op de muren te gebruiken. Zo’n slaapkamer kan niet alleen beige zijn, maar ook met de toevoeging van tonen die dicht bij deze kleur liggen: bruin en grijs. Lichtbeige past goed bij grijze accenten en donkerbeige bij bruine. Zo’n interieur blijkt best interessant en levendig te zijn. Wanneer u uitsluitend beige combineert, moet u patronen, verschillende texturen en structuurelementen in het interieur introduceren. De grootste fout bij het ontwerp van een dergelijk interieur is de volledige samenvoeging van vloeren, muren en meubels, waardoor het effect van eentonigheid ontstaat..

2. De combinatie van beige en felle kleuren in de slaapkamer – creëert een speciale sfeer, maar met een overvloed aan helderheid lijkt de kamer depressief. Daarom is beige een geweldige optie om een ​​felle kleur te verdunnen. De maximale hoeveelheid felle kleuren in het interieur is 50%. Als er meer van is, zal de eigenaar van de slaapkamer moeite hebben met slapen en zal hij niet volledig kunnen rusten in deze kamer. Bij het kiezen van een kleine hoeveelheid van een felle kleur, wordt het een accent, in de vorm van kleurspatten. Gestructureerde elementen op de muren, frames, beddengoed, tapijt, meubels of accessoires verschijnen in de vorm van een lichtpuntje. Een andere optie voor een dergelijk interieur is een combinatie van beige, dicht bij beige, bijvoorbeeld grijs of bruin en een felle kleur. Zo’n slaapkamer zal diverser en interessanter zijn..

Bij het kiezen van een felle kleur moet u uitgaan van uw eigen voorkeuren en verlangens. Rood en beige zullen een sfeer van passie creëren en de slaapkamer er aantrekkelijk uit laten zien. Deze combinatie is niet geschikt voor energieke en opvliegende mensen. De beste keuze is een combinatie van beige met groene of blauwe accenten. Deze combinatie helpt om te kalmeren, te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Voor mensen met een neiging tot melancholie past een tandem van beige en oranje kleuren. Oranje – zal helpen om af te stemmen op het positieve en af ​​te leiden van sombere gedachten, deze kleur is ook erg energiek.

Slaapkamerontwerp in beige kleuren: meubels, verlichting, muren, accessoires

Richt u bij het kiezen van meubels op modellen die verschillen van het algemene ontwerp in textuur of textiel. In een beige slaapkamer ziet een bed in een sneeuwwitte beige kleur met vergulding er geweldig uit. Als het oppervlak van de vloer mat is, moet het textiel glanzen. Een verplicht kenmerk van elke slaapkamer is een bed. Het is raadzaam om te focussen op modellen met een orthopedisch matras. Andere meubels: kledingkast, ladekast, kaptafel, dressoirs, stoelen moeten harmonieus worden gecombineerd.

Bij het regelen van verlichting moet men uitgaan van de algemene kenmerken van de kamer. Als de slaapkamer in zones is verdeeld, moet elk van hen zijn eigen verlichtingsarmaturen hebben. Het wordt aanbevolen om één grote kroonluchter te installeren, die de centrale verlichting en extra lampen of staande lampen wordt. Een of twee lampen moeten bij het bed staan, zodat u ‘s nachts op elk moment het licht kunt aandoen. Als er een plafond met meerdere niveaus of decoratieve gipsplaatstructuren in de slaapkamer zijn, worden er kleine lampen in geïnstalleerd die helpen bij het organiseren van extra verlichting.

Bij het uitrusten van een slaapkamer in beige, is het mogelijk om een ​​breed scala aan kleurencombinaties te gebruiken, omdat beige ze hoe dan ook zal verzachten. Als wandbekleding zijn zowel gewoon behang als sierpleister geschikt. Bovendien zijn afwerkingsmaterialen van deze kleur verkrijgbaar in bijna elke ijzerhandel. Het is mogelijk om een ​​van de muren te decoreren met een groot patroon of ornament, en de andere drie muren zullen zachtbeige zijn. Het gebruik van een felle kleur is mogelijk in de volgende variaties:

 • een van de muren schilderen met een felle schaduw;
 • keuze uit lichte vloeren;
 • met behulp van heldere accessoires of textiel.

Omdat beige zelf neutraal is, moeten accessoires de sfeer verdunnen en het leuker maken. Gebruik voor dergelijke dingen lichte kussens of een deken met een ornament, dat op een van de muren is afgebeeld. Gordijnen – maken het interieur gezelliger en warmer. hun kleur hangt af van de voorkeuren van de eigenaar van de kamer. Gebruik gordijnen gemaakt van natuurlijke stoffen zoals zijde om het ontwerp van de kamer lichter te maken..

Slaapkamer in beige – stijlideeën

1. Koninklijke slaapkamer – in de eerste plaats moet zo’n slaapkamer groot en ruim zijn. Het veronderstelt de aanwezigheid van een enorm bed, dat een groot hoofdeinde of een luifel heeft. Antieke of antieke bedden hebben de voorkeur. Deze slaapkamer gaat uit van een klassieke stijl: lijsten met foto’s aan de muren, twee nachtkastjes aan de zijkanten van het bed en lampen erop. Stucwerk, timmerwerk op ramen, antieke stoelen en houten banken passen perfect in het interieur..

2. Art Nouveau-slaapkamer – het is moeilijk om zo’n slaapkamer exclusief in beige voor te stellen, omdat het gaat om het combineren met fellere kleuren. Kunstvoorwerpen van hedendaagse kunst zijn een verplicht attribuut van zo’n slaapkamer. Bedspreien in zebrastijl, schilderijen, designerartikelen zullen het interieur perfect aanvullen. Het bed hoeft niet rechthoekig te zijn, rond of ovaal is mogelijk. Glazen stoelen, ongewone tapijten en lampen komen ook goed van pas.

3. Slaapkamer in een conservatieve stijl is het meest populair en praktisch. In het midden van de kamer staat een bed met een schilderij aan het hoofdeinde van het bed. Aan de zijkanten staan ​​nachtkastjes met lampen. Om deze slaapkamer een beetje te diversifiëren, moet je spelen met kleuraccenten. Het is mogelijk om parelmoer tinten te gebruiken die de algehele beige tint zullen doen uitkomen. Ongewone fauteuil, deken, designkussens – zullen het standaard interieur versieren.

4. Jeugdslaapkamer – dit betekent niet dat het alleen geschikt is voor jongeren. Dit gaat niet over leeftijd, maar over stemming. Zo’n slaapkamer moet licht en parmantig zijn, alle experimenten zijn welkom. De jeugdkamer combineert de meest ongerijmde dingen: een klassiek bed en een modernistisch tapijt, een deken in hippiestijl en een standaard fauteuil.

5. Slaapkamer in naturazilma-stijl – veel beige en groene planten. Foto’s of achtergronden die de natuur uitbeelden, helpen het interieur te verdunnen..

6. Landelijke slaapkamer – ziet er geweldig uit in beige. Het is mogelijk om berkenstammen te gebruiken bij de constructie van een bed of in het algemene interieur. Lichte kleuren, een geruit kleed op het bed, kant op de kussens, een kist voor spullen, een ventilatorkroonluchter aan het plafond en andere zeldzame dingen zullen het interieur verfraaien.