Meubels en interieurartikelen

Hoe maak je volumetrische harsproducten met je eigen handen

Een type kunsthars is een materiaal op basis van epoxy. De veelzijdigheid van dit materiaal bepaalt de breedte en populariteit van de toepassing. Hoe we producten van polyesterharsen kunnen maken, zullen we verder overwegen.

Inhoudsopgave:

Epoxy acrylharsproducten – Materiaalkenmerken:

Als we de structuur van de hars vanuit chemisch oogpunt bekijken, dan bestaat deze uit synthetische oligomere verbindingen. Op epoxy gebaseerde materialen zijn zeer populair in verschillende industrieën en in het leven. Om een ​​gepolymeriseerd materiaal te verkrijgen, is echter een verharder vereist. Met zijn hulp neemt de hars een vaste vorm aan..

Als je verschillende soorten op hars gebaseerde materialen met elkaar combineert, kun je stoffen met verschillende soorten dichtheid krijgen. Een van de voordelen van epoxyhars zijn:

  • weerstand tegen zure omgeving;
  • weerstand tegen allerlei chemicaliën zoals halogenen, alkaliën;
  • na uitharding geeft de hars geen schadelijke stoffen af, heeft een lichte krimp.

Er zijn twee hoofdelementen van een epoxyverbinding. Als ze met elkaar worden gemengd, begint het polymerisatieproces. Door verschillende soorten harsen met verharders met elkaar te combineren, is het mogelijk om materialen te verkrijgen met een harde, rubberen of zachte textuur..

Het gebruik van fenolen, tertiaire fenolen, maakt het mogelijk om harspolymerisatie te verkrijgen. Het type en de hoeveelheid harsverharder wordt bepaald door de samenstelling en het gewenste uithardingsresultaat. Epoxyharsen zijn thermoharders, het proces van het verbinden van de verharder met de hars is onomkeerbaar. Na polymerisatie kan de uitgeharde hars niet worden opgelost of gesmolten.

Als je een grote hoeveelheid verharder aan de hars toevoegt, of omgekeerd, te weinig van deze stof, dan zal de kwaliteit van het resulterende polymeer onvoldoende zijn. Het risico bestaat dat de sterkte, weerstand tegen hitte, chemicaliën of water wordt verminderd. Als er te weinig verharder wordt toegevoegd, zal het resulterende polymeer plakkerig zijn, omdat de hars niet voldoende hecht. Overtollige polymeren komen geleidelijk aan de oppervlakte. De hoeveelheid verharder wordt individueel bepaald en wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing van de epoxyhars. Meestal is de verhouding hars tot verharder één op één of één op twee.

Houd er rekening mee dat het uithardingsproces enige tijd in beslag neemt en dat u niet te veel verharder moet toevoegen om het te versnellen. Om de polymerisatie te versnellen, volstaat het om het materiaal tot een bepaalde temperatuur te verwarmen. Als de temperatuur van de samenstelling met tien graden wordt verhoogd, vindt de polymerisatie twee, drie keer sneller plaats..

Sommige epoxy’s genezen ook verkoudheid. Doorslaggevend zijn echter de temperatuur van het werk en de soort stof waarmee de uitharding wordt uitgevoerd..

Epoxyhars producten foto:

Een van de voordelen van het gebruik van epoxyhars zijn:

  • hoge sterkte van de gewrichten;
  • minimale krimpsnelheid;
  • lage vochtopname;
  • hoge weerstand tegen schurende slijtage;
  • uitstekende fysieke kenmerken.

Polyesterhars voor het vormen van producten: toepassingskenmerken

Om de temperatuurhars uit te harden, volstaat het om het materiaal te gebruiken bij een temperatuur van -5 +190 graden, in verhouding tot de gebruikte samenstelling. Er zijn twee soorten harsen:

  • koude stolling;
  • hete polymerisatie.

In huishoudelijke omstandigheden wordt meestal een hars met een verharder van het eerste type gebruikt. Bovendien is het gebruik van dit materiaal relevant als het niet mogelijk is om een ​​warmtebehandeling uit te voeren..

Om producten te maken die zeer duurzaam zijn, goed bestand zijn tegen hoge temperaturen en chemicaliën, moet een hete uithardende hars worden gebruikt. In dit geval is het mogelijk om een ​​dichter netwerk van temperatuuromstandigheden te vormen. Er is een variant van epoxyhars die zelfs in zeewater kan uitharden.

Wij bieden u aan om vertrouwd te raken met het toepassingsgebied van epoxyhars:

1. Met behulp van deze harsen wordt glasvezel of glasvezel geïmpregneerd. Deze materialen worden op hun beurt gebruikt in de elektrische, radio-elektrische, machinebouw- en luchtvaartindustrie..

2. Uitvoeren van een waterdichtmakende functie. Met behulp van dit materiaal beschermen ze kelders, zwembaden, vloeren en muren tegen vocht.

3. Vervaardiging van coatings die zich onderscheiden door chemische resistentie. Epoxyhars is een onderdeel van verven en vernissen die worden gebruikt in het proces van binnen- en buitendecoratie van gebouwen. Bovendien maakt dit materiaal deel uit van de composities die hout, metaal en beton beschermen tegen beschadiging..

4. Bij huishoudelijk gebruik, in de designsfeer, worden volumetrische producten gemaakt van hars, die een uitstekende decoratie zijn voor binnen, buiten en in het huishouden..

Meestal wordt het gebruik van epoxy geassocieerd met zijn prestaties als lijm. Met hulp. epoxyharsen kunnen materialen met een poreus of vlak oppervlak hechten.

Bovendien werken sommige van de epoxyformuleringen als een kleefmiddel omdat ze een hoge hechting aan verschillende stoffen hebben. Deze formuleringen hebben ook een hoge mate van stijfheid en elasticiteit..

Sommige koudeharders zijn gemakkelijk te gebruiken omdat ze niet in een bepaalde verhouding hoeven te worden verdund..

De lijm op epoxybasis onderscheidt zich vooral door zijn sterkte en betrouwbare verbinding van onderdelen met elkaar. Daarom wordt het veel gebruikt in verschillende industrieën..

Om deze stof te bereiden, moet een beetje verharder aan de epoxyhars worden toegevoegd. De geschatte verhouding van de ingrediënten is één tot tien. Componenten worden handmatig met elkaar verbonden.

DIY-harsproducten: hoe maak je hars?

Om epoxy thuis te bereiden, heb je de hars zelf en de verharder zelf nodig. Houd er rekening mee dat bij het maken van een grote hoeveelheid hars veel warmte wordt gegenereerd tijdens de polymerisatie van het materiaal..

Er zijn enkele epoxyopties die direct uitharden na het toevoegen van een verharder. Als u bepaalde technologieën voor de vervaardiging van hars niet volgt, bestaat het risico op koken, rook en bederf van het eindproduct. In sommige gevallen kan de hars vlam vatten.

Raadpleeg daarom bij het kopen van materiaal de verkoper over de technische eigenschappen van het materiaal, de reikwijdte van het doel ervan. Na polymerisatie moet uit de hars een transparante, gelijkmatig gestolde grondstof worden verkregen..

Als we kijken naar het proces van het maken van hars en lijm, dan verschillen deze technologieën van elkaar. Voordat een weekmaker aan de hars wordt toegevoegd, voor de vervaardiging van bulkproducten, moet de temperatuur worden verhoogd door verwarming. Bovendien zal het op deze manier mogelijk zijn om de viscositeit van het materiaal te verminderen. Gebruik een waterbad om de hars op te warmen, laat de hars vervolgens in een bak met water zakken en koel af tot vijftig graden.

Merk op dat deze verwarmingsmethode ook zal helpen om de uithardingstijd van de hars te verlengen. Tijdens het koken van de hars verschijnt wit schuim op het oppervlak en wordt de kleur enigszins troebel. Deze samenstelling is niet geschikt voor gebruik, daarom moet er een oplosmiddel aan worden toegevoegd om de viscositeit ervan te verminderen. Houd er echter rekening mee dat de aanwezigheid van een verdunningsmiddel in de hars de sterkte negatief beïnvloedt, dus de kwaliteit van het materiaal blijft in dit geval op een laag niveau..

Er mag geen water in de hars of in de verharder aanwezig zijn. Wanneer er vocht in de hars komt, begint deze te troebelen. De harsbereidingsprocedure begint met de toevoeging van een weekmaker aan de samenstelling. Tegelijkertijd wordt de samenstelling geleidelijk verwarmd..

Om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed met elkaar mengen, moet u een bouwmixer of een speciaal hulpstuk op een elektrische boormachine gebruiken. In de instructies moet u kijken naar de hoeveelheid weekmaker die aan de hars is toegevoegd, meestal is dit vijf tot tien procent in de samenstelling.

Verder volgt na het toevoegen van de weekmaker het proces van het inbrengen van de verharder in de samenstelling. In dit geval moet de hars worden afgekoeld tot dertig graden. Omdat het mengsel nooit mag koken. De verhouding tussen hars en verharder is één op tien. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de uitharding op het juiste niveau blijft, moeten alle componenten van de samenstelling goed met elkaar worden gemengd..

Giet de verharder geleidelijk en heel langzaam in om een ​​homogene samenstelling te verkrijgen. Houd er rekening mee dat als u het aandeel van de verharder iets overschrijdt, de hars begint te koken. In dit geval is het verdere gebruik ervan onaanvaardbaar. Om veel hars te koken, gebruik je een boor om het te roeren.

Er is een term als de levensduur van de hars, het betekent het proces dat begint vanaf het moment dat de verharder aan de hars wordt toegevoegd en eindigt met de volledige polymerisatie van het materiaal..

Transparante harsproducten: hoe doe je het zelf?

Om een ​​groot harsmateriaal te maken, moet u zich houden aan een bepaalde technologie om met dit materiaal te werken. Als gevolg hiervan moet het eindproduct bijzonder transparant zijn en mogen er geen luchtbellen in aanwezig zijn..

In dit geval moet de hars gelijkmatig uitharden, zowel binnen als buiten het product. Bij een productdikte van meer dan twee millimeter wordt het materiaal geleidelijk aangebracht, pas nadat de eerste laag is gestold.

Er is een optie om hars in speciaal voorbereide vormen te gieten. Om ervoor te zorgen dat het product na polymerisatie gemakkelijk uit de vorm kan worden verwijderd, moet het voor het gieten worden gesmeerd met vaseline of een andere vettige substantie..

Voor het kleuren van het product worden speciale kleurstoffen in poedervorm gebruikt. Na het gieten wordt het product op een bepaalde temperatuur gehouden, na twee of drie uur begint het te polymeriseren. Om dit proces te versnellen, raden we aan om het product vijf uur in het braaduur te plaatsen. Het volledige polymerisatieproces duurt meer dan een week..

Verdere acties ten koste van een epoxyharsproduct zijn gebaseerd op de mechanische verwerking, snijden, slijpen. Bij het vervaardigen van producten van epoxyhars moet de voorkeur worden gegeven aan in het buitenland gemaakte hars, omdat huishoudelijke materialen worden gekenmerkt door lage en ongelijkmatige polymerisatie, vooral in producten..

Om een ​​gekleurde epoxysamenstelling te bereiden, moet u speciale kleurstoffen gebruiken. Houd er rekening mee dat de kleurstof gelijkmatig door de compositie moet worden verdeeld. Anders zal het product ongelijkmatig gekleurd zijn..

Houd er rekening mee dat alleen hoogwaardige pigmenten mogen worden gebruikt, omdat anders het risico bestaat dat de hars vertroebelt of zijn aantrekkelijkheid verliest. Producten gemaakt van polyesterhars en glasvezel worden gekenmerkt door een hoge bruikbaarheid en goede hechting. Vanwege hun hoge kosten zijn ze echter niet gebruikelijk..

Het is mogelijk om epoxy te combineren met polyester. Houd er echter rekening mee dat contact van deze twee vloeistoffen zonder polymerisator niet is toegestaan..

Leer dat het gebruik van epoxyhars in vloeibare vorm zeer giftig is, daarom moet het proces van het maken van sieraden van sieradenhars worden uitgevoerd in overeenstemming met bepaalde veiligheidsregels..

We raden u aan er vertrouwd mee te raken:

1. Het is verboden om hars in schalen te gieten, die verder zullen worden gebruikt voor het bewaren van voedsel..

2. Om brandwonden of dermatitis te voorkomen, is het noodzakelijk om speciale kleding, handschoenen en een beschermend masker te dragen.

3. De bewaartermijn van de hars is een jaar, na deze periode wordt deze onbruikbaar.

4. Als de hars op de open delen van de huid komt, was deze dan van het oppervlak af met een sopje..

5. Als het werk met de hars binnenshuis wordt uitgevoerd, moet er een hoogwaardig ventilatiesysteem zijn..

Video van epoxyharsproducten: