Meubels en interieurartikelen

DIY meubelen voor een zomerresidentie

Hoe aangenaam is het om tijd door te brengen op het platteland, zittend onder een vertakte wilg op een bankje. Het blijkt dat het absoluut niet moeilijk is om met je eigen handen meubels voor een zomerverblijf te maken en te genieten van een aangename tijd in de natuur, weg van de drukte van de stad. Als je een beetje fantasie toepast, krijg je iets dat geschikt is voor een tuin en heel passend in het interieur van een landhuis. Meestal worden landelijke meubels gemaakt in een kenmerkende rustieke stijl. Dergelijke producten zijn onder andere ook vrij economisch, omdat geïmproviseerd materiaal wordt gebruikt om ze te maken..

Inhoudsopgave:

Soorten landelijke meubelen

Om meubels voor een zomerverblijf met uw eigen handen te maken, moet u eerst weten wat voor soort landmeubilair is. Conventioneel is het verdeeld in 2 soorten: draagbare en opvouwbare headsets voor zomerhuisjes, evenals stationaire producten voor zomerhuisjes en tuinfiguren.

Als u zelden een zomerhuisje gebruikt, is het handiger en winstgevender om opvouwbare meubels te maken, die indien nodig in het zomerhuisje kunnen worden gebracht. Stationair meubilair is ontworpen voor permanent gebruik, daarom zijn dergelijke headsets goed bestand tegen ongunstige omgevingsinvloeden.

De meest redelijke oplossing is het gelijktijdig gebruik van draagbare en stationaire meubels voor een zomerresidentie. Met behulp van permanent meubilair zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een ​​rustplaats uit te rusten, waar het gebruikelijk is om een ​​grote massieve tafel, banken en banken te hebben. Daarnaast kunt u, afhankelijk van de situatie en het aantal gasten, schommelstoelen, stoelen, ligstoelen en een hangmat uit het huis halen.

Landelijke meubels met je eigen handen

Om landmeubels met uw eigen handen te maken, moet u van tevoren beslissen over de materialen voor de productie ervan. Dus, afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt, zijn landelijke meubels van hout, rieten, zacht, tuin of plastic.

Houten landelijke meubels

In ons land is hout al eeuwenlang de favoriete grondstof voor landelijke meubelen. Volgens statistieken worden nu massieve banken, tafels, stoelen en banken, evenals tuinmeubelen, gemaakt van hout van oer-Russische soorten. Een ontelbaar aantal houten attributen vormt oorspronkelijk een aanvulling op het interieur van landhuizen.

Voor de vervaardiging van meubels gebruiken ze goed gedroogd hardhout, hele stammen, mooie stronken, stammen en allerlei soorten twijgen. Naast natuurlijk materiaal is het gebruikelijk om multiplex, spaanplaat, vezelplaat te gebruiken. Headsets om te geven van grof gebreide delen zien er erg stijlvol uit. Op de foto van meubels voor een zomerresidentie is duidelijk een rustieke smaak te herkennen..

Hout is gemakkelijk om mee te werken, je hoeft geen speciale vaardigheden te hebben om bijvoorbeeld metaal te lassen. Om de levensduur van landelijke meubelen te verlengen, wordt aanbevolen om hout van hoge kwaliteit te selecteren. De beste oplossing zou zijn om lariks-, berken-, linde-, eiken-, walnoot-, beuken-, esdoorn-, essen-, kersen- en dennenhout te gebruiken. Teakproducten worden beschouwd als het meest bestand tegen temperaturen onder het vriespunt..

Unieke meubelsets kunnen worden aangevuld met stenen, stof, kunststof en metalen gaas. Als je een genezend effect wilt krijgen van zomerhuisjes, moet je ze van een espboom afslaan. Van Aspen is bekend dat het ongezonde energie onderdrukt..

Bij het monteren van afzonderlijke elementen is het niet nodig om schroeven, bouten en spijkers als bevestigingsonderdelen te gebruiken. Meubellijm of PVC kan met succes worden gebruikt. Trouwens, lijm helpt de headset in de toekomst te redden van piepen. Hout moet zorgvuldig worden geschuurd en behandeld met speciale coatings.

Rieten meubels voor zomerhuisjes

Rieten meubels gemaakt van plantaardig materiaal zijn populair bij zomerbewoners. Een van de voordelen zijn milieuvriendelijkheid, lichtheid en luchtigheid, het is niet in staat om statische ladingen op te hopen en past perfect in het dorpsleven. De beste materialen voor het maken van rieten zelfgemaakte meubels voor een zomerresidentie worden beschouwd als wilgentakjes en rotanstokken..

Rieten meubelen zijn het meest geschikt voor een woning, tuinhuisje, veranda of overdekt terras. Maar op straat, door neerslag en temperatuurveranderingen, verliest het snel zijn aantrekkelijkheid, gelaagdheid en scheuren langs de vezels van de boom.

Wijnstokken hebben geen uniforme diameter, dus je moet meubels weven van korte fragmenten. Hierdoor zijn er veel gewrichten die bijdragen aan een afname van de kracht. Het frame is gevlochten met een ruw wilgentakje. Het is belangrijk om zo’n staaf met vernis te bedekken, zodat deze waterafstotende eigenschappen krijgt, wat de levensduur van het product meerdere keren verlengt. Hoge sterktewaarden van meubels worden bereikt door grondig drogen van onderdelen.

Een uniek materiaal dat geschikt is voor het maken van rieten meubels is bamboe met zijn karakteristieke gladde stam. Het onderscheidt zich door hoge sterkte, vochtbestendigheid, brandwerendheid, geluids- en warmte-isolerende eigenschappen, heeft een absoluut gelijkmatige en vezelige structuur, is bestand tegen temperatuurschommelingen, vervaagt niet en exfolieert niet in de zon..

Kunststof meubels voor een landhuis

Voor een zomerverblijf en een tuin kunnen comfortabele meubels worden gemaakt van plastic flessen die met een doek zijn vastgebonden. Op deze manier wordt het niet moeilijk om tafels, voetenbankjes en banken te maken. Kunststof meubelen zijn de beste oplossing voor de inrichting van een landhuis en landhuis, maar ook voor verschillende buitenevenementen, omdat het onmiskenbare voordeel de extreme mobiliteit is..

Om een ​​stoel te maken, heb je ongeveer 260 plastic flessen nodig, voor een fatsoenlijke tweepersoonsbank – 500-600, voor een eenpersoonsbed – 780 plastic flessen. Voor werk is het beter om alleen flessen van twee liter te gebruiken. Vaak vereist een tekening van meubels voor een zomerverblijf dat de flessen hetzelfde moeten zijn in het deel van de nek. Om de modules van de flessen elastisch en duurzaam te maken, is het noodzakelijk om ze met dikke tape met goede druk om te wikkelen en stevig vast te draaien. De vorm van de module moet vierkant zijn en niet vervormd.

Gestoffeerde landelijke meubels

Gestoffeerde meubels in elk huis creëren een sfeer van echt comfort en gezelligheid. En de datsja is in dit geval geen uitzondering! Na een zware dag in de tuin of in de tuin wil je immers graag op een relaxte bank duiken! Het lijdt geen twijfel dat de echte eigenaar geen headsets van winkels voor een landhuis zal kopen, hij zal met zijn eigen hand meubels maken voor een zomerresidentie.

Wil je zelf een bank of fauteuil in elkaar zetten, beknibbel dan niet op de aanschaf van materiaal. Gebruik alleen duurzame en hoogwaardige stof en schuim. Bovendien is het de moeite waard om voor het opklapmechanisme van de bank te zorgen, omdat er veel manieren zijn. Schuim moet zorgvuldig worden gekozen, zodat het niet te hard of te zacht is..

Voor het monteren van de basis wordt aanbevolen om planken van 15 centimeter breed en 5 centimeter dik te maken. Monteer de basis met zelftappende schroeven. Het is gebruikelijk om de onderkant van vezelplaat te maken en deze aan beide zijden met latten aan de basis te bevestigen. Vervolgens worden de poten aan de resulterende structuur bevestigd..

Om de rugleuning van een bank of stoel zacht te maken, kunt u polyurethaanschuim gebruiken, dat in holofiber is gewikkeld. Het vouwmechanisme van de bank bestaat uit gewone scharnieren die de rugleuning met zelftappende schroeven met de basis verbinden. Zijwanden van de bank moeten van spaanplaat zijn.

Draagbare tuinmeubelen

In tegenstelling tot gewone landelijke meubels, kunnen tuinmeubelen worden herschikt en gerangschikt afhankelijk van het tijdstip van de dag, het evenement of het aantal gasten dat is uitgenodigd voor het diner. Een puur persoonlijke kwestie, hoeveel meubelen er in de tuin staan. Je kunt een hele set meubels maken of je beperken tot één comfortabele bank.

Experts raden aan om hout te gebruiken dat is behandeld met een speciale verbinding, die tuinmeubelen beschermt tegen alle weersomstandigheden. Bedenk dat uw tuinmeubelen in de toekomst buiten staan. Op basis van soortgelijke overwegingen is het beter om daarbij roestvrije schroeven en waterdichte lijm te gebruiken..

Tuinmeubelen moeten met een lichte helling worden gemaakt. Dit geldt voor fauteuils, banken en stoelzittingen. Dan zijn de meubels het meest comfortabel. Als je geen hout hebt gevonden dat geïmpregneerd is met een speciale beschermende samenstelling, wanhoop dan niet. Direct na het monteren van de headset kan deze worden gecoat met een laag atmosferische olieachtige vernis.

Reparatie van landelijke meubels

Houten sets voor zomerhuisjes kunnen in een slecht geventileerde ruimte verslechteren door vochtigheid. Daarom is het de moeite waard om het proces van schade aan meubels te stoppen door een patch aan te brengen. Je hebt een beitel, zaag, hamer, blok hout, lijm, schuurpapier, potlood, vernis of verf nodig.

Gebruik een beitel of een zaag en een hamer om het onbruikbare stuk hout te verwijderen en de plaats te reinigen van rot. Trim randen, verwijder vuil en houtstof.

Pak dan een blok hout op (idealiter dezelfde soort als je headset). Zaag het benodigde stuk uit het blok, dat is ongeveer 20 millimeter langer en 1 millimeter dikker dan het gat.

De randen van het werkstuk moeten worden uitgelijnd met de belangrijkste houten vloer. Breng een pleister aan op het beschadigde gebied en pas het op maat aan. Beweeg heen en weer totdat de structuur van het meubilair en de patch zich in de meest optimale positie bevindt.

Trek de pleister met een potlood rond de contour, zodat u precies weet in welke mate u het beschadigde gebied moet uitbreiden. Verwijder daarna het overtollige hout op de pleister zelf en in het bed ervoor. Zorg ervoor dat u het tijdens het werk niet overdrijft – maak geen krassen op het meubilair en verwijder het overtollige niet.

Breng op de bodem van het beschadigde gebied een kleine hoeveelheid lijmtimmerwerk of caseïne aan. Giet niet te veel om vlekken te voorkomen. Plaats de pleister in het behandelde gebied en druk hem met een zwaar gewicht naar beneden. Laat de lijm goed drogen en verwijder vervolgens het gewicht..

Schuur de gerepareerde plek totdat het oppervlak volledig is geëgaliseerd met schuurpapier. Verf en lak in dezelfde kleur als de zomerhuisjesset, verf over de gerepareerde plek. Lak indien nodig opnieuw.

Zoals je begrijpt, valt knutselen bij veel zomerbewoners in de smaak. En als resultaat van dergelijk werk verschijnen behoorlijk degelijke houten banken, tafels en stoelen. Het lijdt geen twijfel dat de echte eigenaren altijd zelf meubels maken voor het zomerhuisje en alle gebouwen in de tuin bouwen.