Kuhinja

Ugradnja kuhinjskih slavina ispred prozora – Kako odabrati pravu mješalicu i slavinu za umivaonik

kuhinjska slavina ispred sudopera dizajn crni okvir prozora dvorište

Kao jedno od najčešće korištenih područja u vašem domu, vaš kuhinjski prostor treba odgovarajuću kuhinjsku slavinu ispred prozora kako biste optimalno iskoristili prostor. Slavina prednjeg prozora također definira glavnu funkciju kuhinjske ploče i često je važna vizualna značajka. Stoga je postavljanje odvodne rupe, samog sudopera i slavina kritično. Na taj način ne samo da ispunjavate potrebne funkcije prostora za kuhanje, već i osiguravate da su ispunjeni vaši estetski zahtjevi. Ovo često nije laka odluka, a ovaj vodič je naš vodič koji će vam pomoći. Pokušavamo vam dati korisne savjete o izboru slavine i kako odrediti njezino prikladno mjesto, stil i funkcije.

Više svjetla s kuhinjskim elementima ispred prozora

kuhinjska slavina stari mesing metalni materijal za proizvodnju vintage rustikalni sjajni mlaz vode inox pogled na veliki grad

S kuhinjskom slavinom ispred prozora možete stvoriti mjesto za kuhanje koje nudi i odličan pogled. To vam omogućuje da u potpunosti iskoristite raspoloživi prostor i bez problema prozračite prostor za kuhanje. Možete birati između brojnih modela i, na primjer, odlučiti se za miješalicu niskog tlaka, zidnu mješalicu od nehrđajućeg čelika, miješalicu s jednom ručicom ili mješalicu za umivaonik na izvlačenje s tušem.

kuhinjska slavina ispred prozora jednoručna mješalica tuš lučni umivaonik kuhinjska radna ploča

Također je važno provjeriti svaki aspekt veličine slavine za prozor prije naručivanja ili instaliranja. Prije svega, morate se pozabaviti dimenzijama u smislu funkcionalnosti. Mnogi proizvođači nude veliki izbor okova od nehrđajućeg čelika koji osiguravaju da ništa ne ometa otvaranje ili zatvaranje prozora.

kuhinjska slavina ispred prozora mješalica s jednom ručicom tuš lučni umivaonik drvena radna ploča od nehrđajućeg čelika dizajn kuhinjskih aparata

Dizajn i tehnike gradnje također ostavljaju malo želja. Bez obzira odlučujete li se za kuhinjsku slavinu ispred prozora s priključkom na uređaj ili rješenje koje se može ukloniti, pomoću ovih kuhinjskih naprava možete osigurati da ništa ne ometa miješalicu.

Domet i visina kuhinjske slavine ispred prozora

kuhinjska slavina ispred prozora crijevo miješalice s jednom ručicom fleksibilno ispiranje šparoga

Zatim provjerite je li vaša slavina postavljena u odnosu na sudoper tako da razmak i proporcije budu dobro uravnoteženi. Velika kuhinjska slavina ispred prozora izgledala bi bolje od malog sudopera, dok bi mala slavina u ogromnom sudoperu mogla biti čudna i nezgodna. Iz tog razloga, visina i doseg često su zanemarene dimenzije, ali su vrlo važne.

visina

kuhinjska slavina ispred prozora jednoručna mješalica lučni sudoper dvostruka funkcija vaza cvijeće

Visinu kuhinjske slavine ispred prozora možete pronaći u različitim izvedbama ili je sami prilagoditi. Iznad svega, pobrinite se da odaberete ugradni element koji je dovoljno visok da u njega stane kuhinjsko posuđe. Što je izljev veći, lakše je ispod staviti velike lonce ili drugo posuđe za punjenje ili čišćenje. Na primjer, ako imate široku prozorsku dasku, velika slavina s niskim tlakom možda neće stati.

Domet

kuhinjska slavina ispred prozora tamna boja materijal kvaliteta kuhinja stražnji zid bež pločice bijela sudoper

Ovo jednako važno i često podcjenjivano mjerenje odnosi se na vodoravnu udaljenost od izljeva slavine do mjesta spajanja sa sudoperom ili radnom površinom. Drugim riječima, radi se o tome koliko se kuhinjska slavina proteže u sudoper ispred prozora. Ovaj raspon određuje koliko veliki luk vaše slavine može biti u sudoperi. Ovaj aspekt također morate uskladiti s veličinom umivaonika kako mlaz vode ne bi padao previše unatrag ili prema naprijed u sudoper.

kuhinjska slavina ispred prozora jednoručna mješalica lučni sudoper popločan kuhinja stražnji zid jabuke

Kuhinjska slavina ispred prozora koja se može izvući ili slavina s crijevom pomoći će u izbjegavanju neusklađenosti. Međutim, vjerojatno ćete htjeti da vaša slavina bude pravilno orijentirana dok je izljev na odgovarajućem mjestu. Čak i ako imate umivaonik s dvije funkcije, unaprijed se morate pobrinuti da kuhinjska slavina za ugradnju ispred prozora dopušta razumni raspon. Općenito, protok vode trebao bi udariti u odvod, a ne u sudoper, dok je slavina otvorena. Najbolje je izmjeriti udaljenost od rupa za slavinu do središta odvoda kako biste dobili ispravna mjerenja.

Udaljenost do prozora ili stražnjeg zida kuhinje

kuhinjska slavina ispred prozora jednoručna mješalica tuš lučni umivaonik radna ploča dvostruki umivaonik umivaonik kuhinjski sudoper ručnik

Ako niste sigurni je li udaljenost kuhinjske slavine ispred prozora dovoljna, možete odabrati odgovarajuću mješalicu s jednom ručicom koja se okreće prema naprijed. Recimo da kupite slavinu koja ima jednu ručku koja kontrolira temperaturu okretanjem. Zatim donesite ovaj dom i instalirajte ga. Međutim, kad uključite vodu, morate utvrditi da ručka udara u prozor ili donju stražnju stijenku prije nego što ga uključite do kraja.

kuhinjska slavina stari mjed metalni proizvodni materijal vintage rustikalni sjajni mlaz vode nehrđajući čelik crni umivaonik

Ako je tako, provjerite specifikacije proizvoda da biste vidjeli postoje li preporuke za prskanje leđa. Također provjerite ima li dovoljno prostora između vašeg prozora ili kuhinjskog stražnjeg zida i slavine za miješanje za preporučena mjerenja. Inače, možete odabrati i miješalicu za sudoper s jednom polugom čija se ručka može pomicati samo prema naprijed.

kuhinjska slavina koja se može ukloniti ispred prozorske sudopere slavina zidna slavina električni luk sudoper osnovna jedinica pećnica

Prilikom postavljanja kuhinjske slavine ispred prozora, možete naići na izraze koji se odnose na udaljenost od središta jedne rupe do najudaljenije s druge strane. Neki široko rasprostranjeni i moderni sudoperi s okovima od nehrđajućeg čelika opremljeni su fleksibilnim vodovodnim cijevima. Oni omogućuju dodatnu kontrolu.

Kvaliteta i materijal se računaju

kuhinjska slavina stari mesing metalni materijal za proizvodnju vintage kaktusi i sukulenti mramorna prozorska daska

U prošlosti je materijal za izradu slavina uključivao jednostavan metal. Glavna ideja u tom smislu bila je jamčiti dugovječnost i neprihvatljivost curenja. Mesing se tradicionalno smatra najboljim metalom u tu svrhu. Međutim, većina materijala stavlja minimalnu količinu olova u vodu, a današnji propisi ograničavaju ove sastojke.

kuhinjska slavina ispred prozora drveni materijal svijetle boje bez metalnog sudopera na stražnjoj strani kuhinje

Neke tvrtke koriste plastiku, što se smatra znakom loše kvalitete. Kako bi proizveli doista slavinu bez olova, drugi proizvođači pronalaze različite načine za zadovoljavanje ovih standarda. Najbolje je biti u tijeku s ovim i istražiti prije bilo kakve kupnje. Lošiji proizvod može vas dugoročno koštati puno novca, vremena i živaca.

kuhinjska slavina ispred prozorskog sudopera slavina zidna slavina lučni sudoper cvijet

Većina dizajnera predlaže da svoju kuhinjsku slavinu uskladite s prozorom s ostalim sadržajima i opremom. Ako su svi vaši kuhinjski aparati izrađeni od nehrđajućeg čelika, ova vrsta miješalice za umivaonik bio bi pravi izbor za njih. Neki ljudi preferiraju potpuno isti završetak u svakoj kupaonici i kuhinji, dok drugi preferiraju šarene i slatke kombinacije. Najbolje je vjerovati vlastitom ukusu kako biste mogli postaviti udobnu i zgodnu kuhinjsku slavinu ispred prozora.