Kuća i vrt

Dizajnirajte moderne zidne fontane iznutra ili izvana – elegantne ideje za vaš vrt ili interijer

zidna fontana moderna izvana dizajn kameni zid voda značajka vodopad

Moderno oblikovanje zidnih fontana savršen je način za stvaranje daška spokoja u bilo kojem uredu, dnevnoj sobi ili vrtu. Na ovaj način možete unijeti miran osjećaj prirode u kuću. Unutarnje zidne fontane mogu stvoriti osjećaj mira, a da zapravo ne zauzimaju puno prostora. Osim toga, to čak može učiniti sobu prostranijom. Vodene značajke izvrsni su dodatak svakom području. To vam omogućuje da svakodnevno uživate u umirujućim učincima zidnih vodenih značajki. Zamislite da ste u svom uredu, između tihog zvonjenja telefona i tipkanja tipkovnica, s glatkim, stalnim izvorom tekuće vode pored vas.

Ako se želite prepustiti opuštanju, zidna fontana izvana ili iznutra mogla bi biti savršen dodatak vrtu ili dnevnom boravku. Prirodno smirujući zvuk tekuće vode stvara opuštenu atmosferu, sličnu osjećaju koji imate kada sjedite uz brbljavi potok ili slušate udaljeni odjek vodopada. Iz tog razloga, fontane – uključujući zidne fontane – često su dizajnirane po feng shui dizajnu, čiji je cilj postaviti predmete na način koji potiče pozitivnu energiju u prostoriji. A ako imate problema sa zaspanjem noću, možete postaviti modernu zidnu fontanu kako bi mogla djelovati kao prirodno pomagalo za spavanje.

Dizajniranje zidnih fontana na moderan način – prednosti

zidna fontana moderna izvana dizajn kameni zid voda značajka biljke živa ograda vrt

Prednosti ipak ne prestaju s umirujućim zvukom. Zidne fontane zapravo pomažu u vlaženju zraka oko njih, što je dobro za vašu kožu i disanje. To je osobito ugodno u suhoj klimi ili u hladnim zimskim mjesecima, kada grijanje prostorije usisava prirodnu vlagu iz zraka. Također se vjeruje da proces ispuštanja molekula vode iz bušotine oslobađa negativne ione u zrak. Neka istraživanja čak tvrde da negativna ionizacija ima zdravstvene koristi. Na primjer, vjeruje se da povećanje negativnih iona pomaže povećati energiju, smanjiti stres i poboljšati raspoloženje. Na kraju, ali ne i najmanje važno, ako imate zidnu fontanu instaliranu na moderan način, možete je jednostavno cijeniti i kao estetsku komponentu uređenja sobe.

zidna fontana moderna iznutra vanjski oblik kameni zid voda značajka cvijeće kamen

Mogući nedostaci zidnih fontana obično se mogu izbjeći pravilnim održavanjem i njegom. Pod uvjetom da održavanje ne vidite kao nedostatak. Međutim, ako ste i dalje zabrinuti da bi vaša zidna fontana mogla ispasti s nosača ili ostaviti vlažno mjesto na vašem zidu, postoje i druge mogućnosti. Podni i stolni bunari rade na istom principu kao i cirkulacijski sustav, ali ne zahtijevaju veće napore pri instalaciji. Možete čak postati kreativni i napraviti vlastitu stolnu ili zidnu fontanu modernom s potopnom pumpom, ukrasnom zdjelom ili šljunkom. Naravno, mogli biste se samo zadovoljiti ovlaživačem zraka i strojem za buku s podešavanjem vode. Međutim, šum ovlaživača zraka mogao bi ugušiti stroj za buku, a tko je čuo za umjetnički dizajniran ovlaživač zraka??

Stilske ideje kako zidna fontana izgleda moderno

zidna fontana moderna unutra izvana dizajn kameni zid voda značajka mlaz vode trokut mramor

Budući da postoji toliko širok raspon značajki koji potpadaju pod ponudu vodenog zida, odabrali smo neke od naših omiljenih ideja i napravili kratki popis koji će pustiti vašoj mašti na volju. Ispod su tradicionalne zidne fontane i one koje su starinske, od lijevanog željeza ili kamena. Njihove karakteristike treba uzeti u obzir u skladu s najnovijim kreativnim dizajnom vrta.

zidna fontana moderna izvana oblik kameni zid voda značajka cvijeće beton kamen travnjak planine dvorište vrt

Položaj, funkcija i izgled svakog od ovih projekata zapanjujući su i jedinstveni. Ono što tehnički funkcionira u jednom vrtu može se potpuno razlikovati od onoga što cvjeta u drugom vrtu. Zato budite otvoreni u vezi s tim i samo pogledajte donje prijedloge. Uključili smo odgovarajuće primjere i potičemo vas da istražite pozadinske informacije, upute i još mnogo toga ako želite postaviti zidnu fontanu u moderan dom.

Zid nalik vodopadu

zidna fontana moderna izvana dizajn kameni zid voda značajka biljke stepenice

Ova zidna fontana ima beskrajno tekući zid vode koji teče sa strane podignutih sadnica vrtne terase. Cijela stvar stoji uz stubište i pomaže definirati zid. Na taj način vanjska zidna fontana daje području ogromnu vizualnu privlačnost i tajanstveni ambijent.

Slobodno stojeći zid

zidna fontana moderna izvana dizajn kameni zid voda značajka prirodni kameni bazen vodopad trio

Dizajn koji vidite sadrži trio okićenih i jednostavnih slapova koji su vodoravno raspoređeni preko jednog zida na rubu terase. Uokvirena stručno njegovanim grmljem, zidna fontana ima puno uglačanog kamenčića. Pod od prirodnog kamena dodaje ugodan dodir i zaokružuje cijelu stvar.

Vodena zavjesa

zidna fontana moderna izvana dizajn kameni zid vodeni zidovi stupovi privatnost zaslon grčki stil dizajn

Ova nevjerojatna značajka vode prekida zavjesu vode između stupova vrtnog zida u grčkom stilu. Starinska vrtna fontana zida teče preko umjetno stvorenog ribnjaka u široki okomiti prostor. Kao spektakularna, prozirna pregrada, ovaj jedinstveni vodopad može poslužiti i kao osjetljiv zaslon za privatnost ako imate znatiželjne susjede.

Instalirajte monolitni zid od vode kao modernu zidnu fontanu

zidna fontana moderan interijer vanjski dizajn monolitni vrt

Na ovoj fotografiji možete vidjeti široku zidnu fontanu s crnim kamenjem, koja vanjski prostor vrlo stilski upotpunjuje kao ukrasni vodeni zid. Minimalistički dizajnirani element privlači pažnju usred svijetlog i zelenog vrta. Zid također podržava privatnost u terasi uspješnom zamjenom ograde. Kombinacija s gustom sadnjom i strukturiranom površinom dopušta vodi da razigrano igra na svjetlu na suptilnom prostranstvu tamnih nijansi.

Zidna fontana od bakra

zidna fontana moderna izvana vanjski oblik kameni zid voda značajka šljunak umivaonik vodopad bakreni materijal vrt

Ova samostojeća jedinica ne zadovoljava najstrožu definiciju zida vode, ali je ipak zidna varijanta. Šljunak predstavlja optimalnu površinu na kojoj voda može stvarati ugodne zvukove tijekom protoka. Cijela stvar istovremeno izgleda rustikalno i kreativno jer je zidna fontana na moderan način postavljena uz vrtnu stazu. Svijetla boja bakra u suprotnosti je s prirodnim okruženjem, dok gusti mlaz vode pogađa korito uglačanog kamenja.

Dizajnirajte modernu zidnu fontanu kao elegantan kameni zid

zidna fontana moderna izvana dizajn kameni zid voda značajka vitice kaskadno jezerce biljke cigla

Umjetničko djelo bezvremenskog izgleda karakterizira mješavina opeke i drugih kamenih ukrasnih elemenata. Time se stvara mozaik teksture na kojem se voda može preliti. Složena struktura uključuje gornji rezervoar koji se stapa u umjetno jezerce na dnu. Za kraj, dizajner se odlučio za izrezbarene vitice na okomitoj površini. Dajte svom vrtu novu dubinu s očaravajućim kamenim elementima i kipovima koji su istaknuti nježnom slapom slatke vode.

Najsuvremenija zidna fontana sa zrcalnim kuglama

zidna fontana moderna izvana dizajn kameni zid voda značajka zrcalna sfera ultramoderna

Mnogi suvremeni modeli opremljeni su i zvučnom zaštitom koja jamči tihi rad. Mislimo da je to dobra investicija jer ćete na kraju dana htjeti čuti kapanje vode, a ne motor potopne pumpe.

Zidna fontana za unutarnju upotrebu

zidna fontana moderan dizajn interijera luksuzni mramorni podni dizajn vodeni zid

Postavljanje zidnih fontana u zatvorenom prostoru može biti izvrstan način da zadivite svoje goste. Bez obzira na to je li vani hladno ili prevruće, unutra možete uživati ​​u prirodi s prekrasnom zidnom fontanom. Doista, dostupni modeli dolaze u završnoj obradi od elegantnog mramora ili prirodnog kamena, kao i izvanrednih zrcalnih površina. Izazivaju osjećaj povezanosti sa prirodnim svijetom. Organski tok vode stvara atmosferu mira. Uz unutarnje zidne fontane i viseće fontane možete se opustiti kod kuće ili stvoriti atmosferu bez stresa na poslu. Umjetno dizajnirane inačice daju svakoj prostoriji osjećaj fascinacije i stvaraju mirno, elegantno okruženje.

zidna fontana moderna iznutra vanjska strana kameni zid vode značajka bazen unutar vodeni zid mramorni pod

Dizajneri interijera, izvođači radova i vlasnici kuća prepoznali su ogromnu vrijednost dodavanja vodenih površina u prostoriju. Slapovi postavljeni na zid ne samo da oduzimaju dah, već i osiguravaju smanjenje strahova i promicanje opće dobrobiti. Oni koji su redovito ulagali u zidne fontane kažu da su takve nekretnine brzo postale njihova najvrjednija imovina. Osim opuštanja, vodene igre čak promiču zdravo disanje ostavljajući suhi zrak hidratantnim učinkom.