Klimaat

Hogedruk brandstofpomp apparaat

De belangrijkste functie van de hogedrukbrandstofpomp is de toevoer van dieselbrandstof om de prestaties van de motor te waarborgen. Er zijn verschillende soorten brandstofpompen, die verschillen in het principe van werking, structuur en reikwijdte. We zullen de kenmerken van het hogedrukbrandstofpompapparaat verder bekijken..

Inhoudsopgave:

Hogedrukbrandstofpomp: functionele kenmerken

De belangrijkste functie van de hogedrukbrandstofpomp is om gedurende een bepaalde tijd dieselbrandstof over te brengen, wat de werking van het hele systeem garandeert. In relatie tot de methode en het werkingsprincipe hebben brandstofpompen een directe werkingsperiode of accumulatorinjectie.

De eerste optie omvat de implementatie van een mechanische aandrijving met een gelijktijdige stroom van injectie en toevoer. Om een ​​bepaalde druk te creëren, wordt een zuiger in de pomp gebruikt.

De tweede versie van de hogedrukpomp kenmerkt zich door de stroming van dieselbrandstof onder invloed van gecomprimeerd gas of een veermechanisme. Sommige apparaten worden gekenmerkt door de aanwezigheid van pompen, die bovendien een hydraulische accumulator hebben. In dit geval zijn injectie en injectie afzonderlijke processen die met verschillende tussenpozen plaatsvinden. Zo is de injectie en distributie van dieselbrandstof uniform en van hoge kwaliteit..

De hogedrukbrandstofpomp heeft een bepaald werkingsprincipe, waarvan de essentie is om de sorteeras te draaien, een bepaalde injectie te verkrijgen en deze over te brengen naar de krukas.

Tijdens het roteren van de sorteeras raakt een bepaald mechanisme het oppervlak van de duwer en verplaatst deze. Verder wordt de veer samengedrukt en gaat de zuiger omhoog. Tegelijkertijd wordt geleidelijk een bepaalde hoeveelheid brandstof verplaatst.

Om de hoeveelheid dieselbrandstof die door de pomp wordt geleverd te wijzigen, worden wijnglazen gebruikt die in de ene of de andere richting draaien. Onder de extra elementen van de brandstofpomp merken we op:

1. Deel, voortschrijdende injectie – verandert de injectiehoek, in relatie tot de snelheid van het mechanisme, bestaat uit de leidende, aangedreven halve koppelingen, gewichten, trekveren en steunpennen. Bij een minimale omwenteling van het mechanisme worden de gewichten door de veren opgespannen. Met een toename van de scharniermechanismen komen de veren in weerstand.

2. Regelaars van het type voor alle modi – kunnen de hoeveelheid dieselbrandstof die door de pomp wordt geleverd wijzigen. Bestaat uit body, deksel, gewichten, onderdelen, stelschroeven.

De regelaar zorgt voor de werking van de motor. Als het toerental toeneemt, neemt de hoeveelheid aan het systeem toegevoerde dieselbrandstof toe. Bij een toename van de belasting volgt een afname van de snelheid. Rek, regelt de stroom dieselbrandstof, wanneer deze naar één kant beweegt, stopt of start de motor.

Prijs en variëteiten van hogedrukbrandstofpomp:

De hogedruk dieselbrandstofpomp is een van de belangrijkste elementen die zorgen voor de prestaties van dieselmotoren. De belangrijkste functies van de pomp zijn:

  • toewijzing van een bepaalde hoeveelheid dieselbrandstof aan het systeem om de werking ervan te garanderen;
  • aanpassing van de motorprestaties.

De zuiger en cilinder zijn de belangrijkste componenten van het brandstofpompsysteem. Voor hun vervaardiging worden hoogwaardig gehard staal en hoge precisie van de verwerking gebruikt. Er is een zeer kleine opening tussen deze elementen, een zogenaamde precisierelatie..

Met betrekking tot de ontwerpkenmerken van hogedruk dieselbrandstofpompen moeten drie hoofdtypen worden onderscheiden:

  • in-line hogedruk brandstofpomp;
  • pomp distributeur;
  • hoofdlijnmechanisme:.

Voor injectie van dieselbrandstof in de eerste versie van de pomp wordt alleen het hierboven beschreven plunjerpaar van de zuiger en de cilinder gebruikt. Er zijn verschillende distributieparen in de distributiemotor. Met behulp van hoofdsedimenten wordt de brandstof aan de accu toegevoerd.

Het gebruik van een hogedruk dieselbrandstofpomp wordt ook geassocieerd met directe injectiesystemen op motoren die op benzine lopen. We raden u aan om vertrouwd te raken met de kenmerken van elk type brandstofpomp:

Bediening in-line hogedrukbrandstofpomp

Dit mechanisme heeft evenveel zuigerparen als cilinders in de motor. Zuigerparen zijn gemonteerd in het lichaamsdeel, dat ook de leidingen bevat waardoor de brandstof de unit binnenkomt en uit de unit wordt verwijderd. De zuiger beweegt dankzij een sorteeras die is verbonden met de krukas op de motor. Veren worden gebruikt om de zuigers met de nokken te verbinden..

Tijdens het draaien van de sorteeras duwt het de zuigers. Verder vindt het openen en sluiten van het toegangsmechanisme plaats, onder druk beweegt de brandstof naar de vereiste injector.

Om de hoeveelheid dieselbrandstof die aan het systeem wordt geleverd en het tijdstip van aankomst aan te passen, worden zowel mechanische als elektrische apparaten gebruikt. Om de mechanische afstelling van de mechanismen uit te voeren, moet de zuiger in de huls worden gedraaid, op het oppervlak bevindt zich een tandheugel met kleine tanden. Aan de bovenrand van de zuiger bevindt zich een hellend element, waarmee u de hoeveelheid dieselbrandstof die door de pomp wordt geleverd, kunt wijzigen.

Als het aantal omwentelingen op de krukas verandert, moet ook de timing van de brandstoftoevoer naar het systeem worden gewijzigd. Voor deze doeleinden wordt een centrifugaal onderdeel gebruikt, dat zich op een nokkenas bevindt. In het binnenste deel van het onderdeel bevinden zich gewichten die tijdens een toename van het motortoerental beginnen te divergeren. Tegelijkertijd, als het motortoerental wordt verhoogd, wordt de brandstof sneller toegevoerd, anders vertraagt ​​​​de brandstofstroom.

Hogedruk in-line brandstofpompen worden gekenmerkt door een hoge mate van betrouwbaarheid. Voor de smering van de pompen wordt dieselolie gebruikt. Deze pompvariant wordt het meest toegepast in een motor met gescheiden kamersystemen..

Distributie type hogedruk brandstofpomp diagram

Distributiepompen hebben meerdere zuigers die cilindrische stamobjecten bedienen. Distributiepompen zijn lichter en groter. Tegelijkertijd wordt een gelijkmatige brandstofstroom in het systeem gegarandeerd. Bovendien onderscheiden ze zich door een lage levensduur van de mechanismen. Deze pompen worden het meest gebruikt in aandrijfsystemen voor personenauto’s. Distributie brandstofpompen zijn van drie typen:

  • sorteeraandrijving met eindeigenschappen;
  • met voeringen met nokken;
  • externe nok-aangedreven.

De eerste en tweede optie zijn meer in trek in bedrijf. Omdat ze verschillen in de afwezigheid van vermogensbelastingsdelen op het oppervlak, is de gebruiksduur van dergelijke pompen veel langer.

De distributiebrandstofpomp met een aandrijfmechanisme van het sorteertype heeft een cilindrische staaf die roteert en brandstof in het systeem voedt. Voor de heen-en-weer beweging wordt een sorteerring gebruikt, die zich op het oppervlak van de rollen bevindt. Een veer wordt gebruikt om het mechanisme terug te brengen naar zijn oorspronkelijke positie..

Om de rotatie van de bewegingen te garanderen, wordt een aandrijfas gebruikt, die de brandstof voor elk van de cilinders scheidt. Om de hoeveelheid dieselbrandstof die het systeem binnenkomt aan te passen, wordt een mechanisch of elektrisch mechanisme gebruikt. Mechanismen van een mechanisch type bestaan ​​uit een centrifugaal deel en gewichten, die een effect hebben op het element in de vorm van een dispenser, die de hoeveelheid dieselbrandstof die het systeem binnenkomt verandert..

Om de hoeveelheid brandstofinjectie aan te passen, heeft deze een onbeweeglijke ring waarvan de hellingshoek de mate van verandering van deze waarde bepaalt. Een distributiepomp bestaat uit een workflow die brandstof injecteert, injecteert en distribueert. Roterende distributiepompen gebruiken twee zuigers voor brandstofinjectie en distributie. Het is met hun hulp dat dieselbrandstof wordt geleverd.

Wanneer de zuigers naar elkaar toe bewegen, neemt de druk toe en stijgt de dieselbrandstof, waarna deze via de drukventielen naar de veldspuit wordt getransporteerd. Om dieselbrandstof aan het systeem toe te voeren, moet u het onder druk zetten met een brandstofpompmechanisme. Het wordt meestal op de aandrijfas in het behuizingsgedeelte gemonteerd. Om een ​​dergelijk mechanisme te smeren, wordt dieselbrandstof gebruikt, die zich in het lichaamsdeel bevindt..

Doel van de hogedrukbrandstofpomp van het hoofdtype:

Het gebruik van een dieselbrandstofpomp van het hoofdtype is relevant voor batterij-injectiesystemen. In deze situatie injecteert hij dieselbrandstof. Met behulp van de belangrijkste pompmechanismen voor dieselbrandstof wordt een hoog drukniveau in het systeem gegarandeerd. Deze pompen hebben één tot vier zuigers. Om hun aandrijving uit te voeren, wordt een sorteeras of -ring gebruikt..

Tijdens het roteren van de sorteerassen bewegen de elementen naar de bovenste en onderste delen van het apparaat. Met een toename van het volume van de compressiecompartimenten, neemt de druk daarin af. De inlaatklep opent en dieselbrandstof komt binnen.

Naarmate de staven omhoog bewegen, neemt de druk toe en sluit de klep. Om de stroom dieselbrandstof in het systeem te regelen, is het motortoerental voldoende. Hij is de hoofdverdeler. In relatie tot het signaal van de elektronische blokkeringsmechanismen wordt de klep gesloten en wordt de dieselbrandstof die het systeem binnenkomt aangepast.

Hogedruk brandstofpomp afstelling

Voor het controleren en afstellen van de brandstofpompen kunt u het beste vertrouwen op gekwalificeerd personeel. De pompen worden afgesteld met behulp van speciale apparatuur in de vorm van stands.

De pomp wordt afgesteld in combinatie met beproefde sproeiers die een sectionele aansluiting hebben. Installatie van injectoren wordt geleidelijk rechtstreeks op de motor uitgevoerd, in relatie tot de sectionele mechanismen van de pomp.

Bij het controleren van de brandstofpompen moeten zowel de beginfase van de brandstoftoevoer als het bewegingsproces worden gecontroleerd. Voordat u met de aanpassing begint, moet u de volgende acties uitvoeren:

  • de olie die in de motor wordt gebruikt, wordt in het cartergedeelte van de pomp gegoten, olie moet door het bovendeksel worden gegoten, tot aan het aftapelement in de pomp;
  • vergeet tijdens het vullen niet het aftapgat te dichten, hiervoor wordt een afsluitschroef gebruikt.

Controle van de dichtheid van klepmechanismen door ze met dieselbrandstof in te drukken. Brandstof wordt aangevoerd via de toevoerkanalen, een manometer wordt gebruikt om de druk te controleren. Houd er rekening mee dat de aanwezigheid van een lek bij de pompaansluitingen onaanvaardbaar is..

Om het begin van de brandstofstroom naar de mechanismen te bepalen, moet de sorteeras onder een bepaalde hoek worden gedraaid. Om dit mechanisme te draaien, wordt een aangedreven halve koppeling gebruikt. In dit geval moet de positie van de rails een verhouding hebben met de maximale voeding.

Om het begin van de brandstofstroom te bepalen, moet u de uitstroom uit de leidingen zorgvuldig controleren. Elk van de secties moet op een bepaald tijdstip brandstof leveren. De discrepantie tussen de indicatoren mag niet meer dan twintig eenheden zijn. De duwhiel wordt onder het zuigergedeelte geïnstalleerd en wordt geselecteerd in relatie tot de nummerindicatoren die op de hiel zijn gedrukt.