Isolatiematerialen

Installatie van geventileerde scharnierende gevels

De technologie voor de constructie van geventileerde gevels in Rusland verscheen relatief recent, maar werd populair en wijdverbreid in de bouw. Ze hebben uitstekende technische en functionele eigenschappen. Ze worden zowel bij de bouw van nieuwe als bij gerenoveerde gebouwen gebruikt. Geventileerde gevels kunnen worden ontworpen in huizen, industriële voorzieningen, openbare gebouwen. De voordelige kenmerken zijn: eenvoudige en snelle installatie, waarvoor geen eliminatie van defecten en nivellering van het oppervlak vereist is, duurzaamheid van de structuur (afhankelijk van het geselecteerde materiaal is de levensduur ongeveer 25-50 jaar), een variëteit in de keuze van bekledingsmaterialen, thermische isolatie en geluidsisolatie van het gebouw, milieuvriendelijkheid, brandwerendheid, het vermogen om individuele delen van de gevel snel te repareren.

Inhoud:

Geventileerde geveleigenschappen

Hangende geventileerde gevels zijn ontworpen voor architectonisch ontwerp en effectieve isolatie van gebouwen. Volgens de constructietechnologie is de gevel een meerlagige structuur van bekledingsmaterialen die zijn bevestigd aan een ondersteunend metalen frame. De onderconstructie wordt zo bevestigd dat er een luchtspleet blijft tussen de muur en de bekleding, die dient om overtollig vocht en stoom af te voeren. De bekledingsmaterialen zijn: gevelpanelen en platen, sandwichpanelen, metalen cassettes, porselein, composietmaterialen, polymeer structuurcoatings, enz. De metalen draaibank kan worden gemaakt van gegalvaniseerd staal, roestvrij staal, aluminium.

Voor extra isolatie van geventileerde gevels wordt tussen de buitenmuur en de dragende onderconstructie thermische isolatie aangebracht, die de muur beschermt tegen bevriezing en dooi. Daarnaast heeft de warmte-isolerende laag geluidsabsorberende eigenschappen..

Functies uitgevoerd door geventileerde gevels

De luchtspleet is een fundamenteel onderscheidend kenmerk van de geventileerde gevelconstructietechnologie. Hierdoor wordt het overtollige interne vocht van het gebouw vrijelijk afgevoerd door de circulerende luchtstroom. De linker spleet en isolatielaag verkleint de kans op warmtebelasting op het gebouw, warmteverlies tijdens de verwarmde periode en oververhitting van het gebouw in het zomerseizoen. Deze voordelen verlagen de kosten van thermische energie voor het verwarmen van het gebouw..

De distributiefuncties van het bekledingsmateriaal en het draagframe maken het mogelijk om het gebouw te beschermen tegen ongunstige omgevingsinvloeden, wat de levensduur van het gebouw aanzienlijk kan verlengen.

Geventileerde gevels voldoen aan alle brandveiligheidseisen, want de gebruikte afwerkingsmaterialen, isolatie van minerale wol en bevestigingsmiddelen zijn onbrandbare materialen.

Installatie van geventileerde scharnierende gevels

Een van de belangrijkste voordelen van geventileerde constructies is een snelle en eenvoudige installatie. Bovendien is plaatsing het hele jaar door toegestaan ​​en bij temperaturen onder het vriespunt. Een goed gemaakt en geïnstalleerd systeem van scharnierende geventileerde gevels verlengt de levensduur en beschermt het gebouw tegen invloeden van buitenaf.

Het onderbekledingssysteem bestaat uit verschillende elementen: een monolithische of intrekbare beugel, isolatie, verticale en horizontaal-verticale geleiders, bevestigingsmiddelen.

De technologie voor het installeren van een geventileerde gevel is verdeeld in verschillende hoofdfasen: ontwerp en voorbereiding van een gebouw voor isolatie, ontwikkeling van een draagconstructieschema en markering van de gevel, bevestigingsbeugels, isolatie en winddichte film, bevestigingsgeleiders, installatie van bekledingsmateriaal.

U moet beginnen met het installeren van een geventileerde gevel na bestudering van alle projectdocumentatie en in overeenstemming met de installatie-instructies. Tijdens de studie van het object worden een geodetisch onderzoek van het gebouw en warmtetechnische berekeningen uitgevoerd, waarbij de werkelijke afmetingen, staat, type en toelaatbare belasting van de buitengevel van het gebouw worden bepaald. Op basis van de verkregen gegevens wordt een installatieproject uitgewerkt, het type en de dikte van de gevelisolatie. Met behulp van de verkregen berekeningen wordt een diagram van de draagconstructie opgesteld, waarna de markering van de gevel en bevestigingspunten wordt uitgevoerd. De indeling wordt, net als de plaatsing van de gehele geventileerde gevel, van onder naar boven uitgevoerd..

Omvang van geventileerde gevels en bevestigingswijze

Geventileerde gevelsystemen zijn ontworpen voor het bekleden van gebouwen: sandwichpanelen, porcellanato, metalen cassettes, composietcassettes, natuursteen, vezelcementplaten, golfkarton, gevelbekleding, enz. De gebruikte materialen moeten voldoen aan alle normen, kwaliteits- en technische eisen, voldoen aan een specifiek project en bestemd zijn voor geventileerde gevels.

Een van de belangrijkste elementen van de onderconstructie is de verankering, waarmee de beugels aan de muur worden bevestigd. De diameter van de verankering en de diepte van de bevestiging worden gekozen rekening houdend met de belasting die op de beugel werkt. De lengte van de beugel voor een geventileerde gevel wordt gekozen in overeenstemming met de dikte van de isolatie. Het aantal beugels per 1m2 wordt bepaald door statistische berekening, rekening houdend met: de maximaal toelaatbare belasting van de buitenmuur en beugel, de massa bekledingsmaterialen.

Bevestiging van warmte-isolerende platen wordt uitgevoerd op schijfpluggen, die dicht bij elkaar verspringen. De isolatie van buitenaf wordt afgesloten met een winddichte film, met een overlap van 10-15 cm.De afstand tussen de thermische isolatie en het bekledingsmateriaal moet meer dan 20 mm zijn, maar een afname van de luchtruimte is niet meer toegestaan dan 5 mm.

Na het aanbrengen van de isolatielaag en winddichte folie worden de geleiders gemonteerd. De geleiders worden op de beugels geïnstalleerd door de groeven die in de planken van het draagprofiel voor de geventileerde gevel zijn gesneden. Hun verticale vlak wordt genivelleerd en bevestigd aan de beugels, waarvan het overschot wordt gebogen of afgesneden. Het wordt aanbevolen om een ​​gat van 10 mm te laten op de kruising van de twee geleiders. Hoekstukken worden met hoekplaten aan de rails bevestigd.

Deur- en vensterbanken worden in overeenstemming met het project geplaatst. De zij-, boven- en onderhellingen van de opening worden bevestigd aan de verticale geleidingen van het draagframe, met een trede van minimaal 400 mm. Frame-elementen worden in de fabriek of direct tijdens de installatie van de gevel in een enkele doos gemonteerd.

Installatie van geventileerde gevelbekleding van porseleinen steengoedplaten

Een van de meest populaire is de geventileerde gevel gemaakt van porseleinen steengoedmaterialen..

Een onderscheidend kenmerk van de installatie van porseleinen steengoedplaten is het gebruik van metalen profielen – klemmen. De installatie van de platen begint met de startklemmen die langs de horizontale lijn zijn geïnstalleerd, waarop het porseleinsteengoed wordt bevestigd. Borden worden vastgezet met gewone klemmen, 2 cm hoger dan de plaat zelf. Er wordt een opening van 2 mm gelaten tussen de start-, gewone, eindklemmen en porcellanato. Installatie van porseleinen steengoedbekleding wordt uitgevoerd van onder naar boven, van links naar rechts.

Installatie van bekleding voor geventileerde gevels van composietmaterialen

Geventileerde gevels van composietmaterialen worden veel gebruikt. Dit materiaal, gemaakt van metalen platen en minerale samenstelling, heeft een hoge sterkte en weerstand tegen de externe omgeving, is bestand tegen temperaturen van -500 C tot +800 C.

Installatie van composietcassettes gebeurt op twee manieren: op hoeken of iklya en skids gemonteerd op rails. De hoeken worden met klinknagels gemonteerd, waarna de cassette aan de geleiders wordt bevestigd. In het tweede geval wordt een composietcassette opgehangen aan de klinknagels en sleden die in de muur zijn bevestigd en vervolgens worden bevestigd met klinknagels.

Wat bepaalt de installatiekosten en de kosten van een geventileerde gevel?

De installatie van een geventileerde structuur duurt gemiddeld 10 dagen tot een maand. Het wordt niet aanbevolen om installatiewerkzaamheden uit te voeren tijdens regen, dichte mist of buitentemperaturen onder de toegestane arbeidsveiligheidseisen. Voordat u met de installatie begint, moet u het dak van het gebouw installeren. Om het bekledingsoppervlak te beschermen, wordt het afgeraden om er vreemde elementen in te installeren..

De kosten van geventileerde gevels zijn afhankelijk van de grootte van het gebouw, de gekozen gevelbekleding, bevestiging, isolatie en dragende materialen. De kosten voor het plaatsen van geventileerde gevels zijn gebaseerd op verschillende componenten: het geselecteerde bekledingsmateriaal en de complexiteit van de gevel. Het technisch ontwerp en de installatie van dit complexe engineeringsysteem moet worden uitgevoerd door gekwalificeerde specialisten, rekening houdend met alle nuances, instructies en vereisten. Fouten in ontwerp en installatie kunnen ernstige gevolgen hebben..