instrumenten

Hoe kies je een tuinstofzuiger?

“Het is een droevige tijd! Ogen charme!

Je afscheid schoonheid is aangenaam voor mij –

Ik hou van de weelderige verwelking van de natuur,

In karmozijnrode en met goud beklede bossen ”A.S. Poesjkin

Tuinstofzuiger: hoofddoel

De herfsttijd – voor sommigen – is een schilderachtige periode van gouden kronen, betoverende bladval, die de met vocht verzadigde grond bedekt met gevallen bladeren en de oever van de vijver bezaaid met kleurrijke bloemen. Een geweldige tijd voor romantische ontmoetingen. Voor anderen is het een moeilijke periode waarin het probleem van het oogsten van gebladerte met een rand wordt gesteld, omdat de gele bladeren snel zullen veranderen in lelijk rottend afval – een echte verblijfplaats van insecten, larven en andere schadelijke insecten. Natuurlijk is het makkelijker om een ​​probleem te voorkomen dan om te gaan met de gevolgen die zijn gekomen. Dit betekent dat met het begin van de herfst tuinders, gewapend met de juiste apparatuur, zullen beginnen met harken, verwijderen en verbranden.

Tegenwoordig is dankzij de ontwikkeling van wetenschap en technologie de traditionele reinigingsapparatuur vervangen door speciale apparatuur die het proces van het reinigen van grote en kleine oppervlakken aanzienlijk vergemakkelijkt – moderne tuinstofzuigers en -blazers. Het gebruik van dergelijke apparaten kan de arbeidskosten bij het oogsten van gebladerte aanzienlijk verlagen, en het gebruik ervan is niet beperkt tot alleen in de herfst..

Opgemerkt moet worden dat oogsten met een krachtige luchtstroom een ​​gunstig effect heeft op de toestand van de bodem en planten door ze te verrijken met zuurstof en de mogelijkheid van mechanische impact uit te sluiten. Maar net als andere apparaten is een tuinstofzuiger verantwoordelijk voor een verantwoorde aanpak en een zuinige houding..

Laten we dus dieper ingaan op de classificatie en het doel van dit soort apparatuur en de belangrijkste aanbevelingen van specialisten schetsen bij het kiezen van een blazer of een tuinstofzuiger.

Classificatie van tuinstofzuigers

Alle modellen tuinstofzuigers zijn onder te verdelen in drie groepen:

1. Handmatige bladstofzuiger, ontworpen voor werkzaamheden in kleine ruimtes, uitgerust met een comfortabele handgreep en een verstelbare riem, waardoor de apparatuur gemakkelijk te vervoeren is. De handstofzuiger voor in de tuin heeft een zeer betaalbare en begrijpelijke functionaliteit en een aantrekkelijk design, compactheid en een laag gewicht..

De prestaties van tuingereedschap en het bedieningsgemak, evenals het geluidsniveau dat tijdens het gebruik wordt geproduceerd, worden bepaald door het type geïnstalleerde motor, dat tuinstofzuigers in 2 groepen indeelt:

  • elektrisch,
  • benzine.

Modellen met elektrische en benzinemotoren hebben een aantal onderscheidende kenmerken en hebben zowel voor- als nadelen..

Bijvoorbeeld, tuin stofzuiger elektrisch (ryobi-tuinstofzuiger) is stil, veiliger en gemakkelijker te bedienen, maar is qua vermogen en mobiliteit aanzienlijk inferieur aan benzine-tegenhangers, wat betekent dat experts het gebruik ervan over een groot gebied niet aanbevelen. Daarnaast moet je zorg dragen voor verlengsnoeren en stopcontacten. Als de site echter klein is, is de elektrische tuinstofzuiger (tuin kalme stofzuiger) de beste assistent in de strijd tegen gebladerte en puin.

Het is onmogelijk om het bestaan ​​niet te vermelden tuinstofzuigers uitgerust met batterijen, – dit zijn modellen die alleen de voordelen van benzine en elektrische eenheden combineren.

Ze zijn stil, draagbaar, milieuvriendelijk en hun beweging wordt niet beperkt door de lengte van de kabel, maar de lading wordt gedurende een half uur met kracht geprezen, wat betekent dat je pauzes moet nemen om hem op te laden..

Onthoud: wanneer u een tuinstofzuiger kiest, moet u de technische kenmerken van populaire modellen van bekende fabrikanten bestuderen..

Benzine tuinstofzuiger (mtd-tuinstofzuiger) wordt als krachtiger en mobieler beschouwd, terwijl hij geen stroomkabel nodig heeft en vrij in de ruimte kan bewegen, hoewel het geluidsniveau en de uitlaatgassen die tijdens het gebruik worden uitgestoten, kunnen worden vergeleken met een motorfietsmotor. Dergelijke modellen zijn ontworpen voor het reinigen van grote oppervlakken..

Tip: controleer bij de aanschaf van een bepaald model tuinstofzuiger eerst het geluidsniveau. Buren zullen je hier zeker dankbaar voor zijn.!

2. Knapzak tuinstofzuigers kan veilig worden aangemerkt als professionele apparatuur. Het toepassingsgebied van hun gebruik is uitgestrekte gebieden, daarom zijn ze uitgerust met een benzinemotor. Het ontwerp van dit type stofzuiger lijkt op de vorm van een rugzak, wat het transport van het gereedschap over de hele site aanzienlijk vereenvoudigt.

3. Als u op grote schaal bladeren en puin schoonmaakt, is de ideale metgezel een krachtige tuinstofzuiger op wielen.

Wielmodificaties zijn uitgerust met brede hulpstukken met een grijpbreedte van 40-65 cm, een vuilnisbak met een volume tot tweehonderd liter en serieuze snijsystemen die met succes takken met een dikte van 30-50 mm verwerken. De meegeleverde gegolfde slang maakt reiniging op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk.

Gebruiksgemak en mobiliteit van de stofzuiger worden geboden door een betrouwbare handgreep en twee paar brede wielen, waarvan de voorkant zwenkbaar is. Fabrikanten brengen de aandrijving vaak over op de achterwielen, waardoor het ontwerp zelfrijdend is. Deze benadering is vooral relevant als de apparatuur groot of zwaar is..

Professionele tuinstofzuiger is in staat om snel en effectief vuil uit de ruimte te verwijderen, bladeren en gras, kleine twijgen en snoeisel van struiken te verzamelen die na het maaien zijn achtergebleven. Door functies uit te voeren zoals het blazen, zuigen en hakken van gebladerte, vermindert de techniek de arbeidsintensiteit en de tijd van schoonmaken aanzienlijk..

Tuinstofzuiger: gebruikswijzen

Tijdens het reinigen van het gebied van vuil, kan de tuinstofzuiger een van de drie bedrijfsmodi gebruiken:

1.stofzuiger;

2. blazer;

3. versnipperaar.

Elke tuinstofzuiger kan in een van de twee modi werken – een stofzuiger of een blazer, of met succes combineren (bijvoorbeeld een Black Decker-tuinstofzuiger).

Eerste modus – stofzuiger – vergelijkbaar met een traditionele huishoudelijke stofzuiger en waarmee u klein tuinafval kunt verwijderen: delen van planten en gebladerte door een plastic stopcontact zuigen, verzamelt het in een vuilniszak.

Ventilator, dankzij het hoge vermogen van de luchtstroom verplaatst hij het vuil gemakkelijk. Om dit te doen, wordt lucht uit het mondstuk geblazen, werkend als een bezem. Met de blazer kunt u moeilijk bereikbare plaatsen van kleine grassprietjes reinigen, wat dit model gunstig onderscheidt van zijn handmatige tegenhanger.

Vaak kunnen tuinstofzuigers deze twee modi combineren, ze veranderen met een eenvoudige schakelaar – in dit geval kunt u afval verzamelen met een blazer en vervolgens, door over te schakelen, het in een zak met een stofzuiger verplaatsen..

Terugkomend op het onderwerp van het kiezen en kopen van een tuinstofzuiger, let op zo’n handige functie als het versnipperen van afval..

3. Tuinstofzuiger versnipperaar (bosch tuinstofzuiger) zal de hoeveelheid afval aanzienlijk verminderen en tijd besparen bij het uitladen van de zak. Dit versnipperen resulteert in een uitstekend mulch- of compostmateriaal..

Aanbevelingen bij het kopen van een tuinstofzuiger

Als u serieus overweegt een tuinstofzuiger aan te schaffen voor een betaalbare prijs, dan is professioneel advies van een specialist niet overbodig: u kunt kennis maken met verschillende modellen tuinstofzuigers van de meest bekende merken, hun doel, functionele kenmerken en technische parameters, motortype en bedrijfsmodus.

Ook de fabrikant en de montagekwaliteit van de unit zijn belangrijk. Nadat u de tuinstofzuiger in de winkel heeft getest, zult u het geluidsniveau en het gebruiksgemak kunnen waarderen. Goed gekozen tuingereedschap zal jarenlang uw trouwe assistent zijn.

Youtube video

Een video van youtube vertelt je in detail hoe je een tuinstofzuiger kiest.