instrumenten

Hoe gebruik je een slagschroevendraaier?

Heel vaak moeten we verroeste bouten of schroeven losdraaien. Een gewone schroevendraaier is in dergelijke gevallen praktisch nutteloos. Zelfs als je het met een simpele schroevendraaier probeert los te draaien, stoot je gegarandeerd de angel eraf en maakt het onbruikbaar. In dit geval heeft een “ongewone” schroevendraaier haast om ons te helpen, namelijk – schok. We zullen het over haar hebben…

Qua uiterlijk kun je een slagschroevendraaier meteen onderscheiden van een conventionele. De schokbreker heeft een versterkte stalen behuizing en is meerdere malen groter dan zijn “broer”. De kit wordt meestal geleverd met 2 of 4 bits (kruis en plat). Bits worden op dezelfde manier ingebracht als in een gewone schroevendraaier.

Een slagschroevendraaier heeft een torsieschakelaar (omkeerbaar), meestal is deze nog losgeschroefd, maar als u een onderdeel stevig moet vastdraaien, is het omgekeerde erg handig.

Inhoudsopgave:

Operatie principe

Het werkingsprincipe van een slagschroevendraaier is heel eenvoudig – tijdens een slag draait het bit in de vereiste richting, en helemaal niet veel (met 1-3 mm), maar deze millimeters zijn voldoende om een ​​vastzittende bout neer te halen . Dan kun je een gewone schroevendraaier gebruiken. Het belangrijkste doel is de eerste fase van het losschroeven, wanneer het onmogelijk is om het handmatig te doen.

Hoe gebruik je een slagschroevendraaier? Nadat u eerder het omgekeerde op de schroevendraaier hebt ingesteld, plaatst u het bit voorzichtig op de vastzittende bout en begint u met een hamer te slaan totdat de bout uit het dode punt komt. Als het huishouden een schroevendraaier heeft, kan deze gemakkelijk de slagschroevendraaier vervangen. Zoals u kunt zien, werkt de slagschroevendraaier eenvoudig en effectief..

Bij elk gereedschap zit meestal een handleiding, een slagschroevendraaier is daarop geen uitzondering. Maar vaak zijn dergelijke instructies in een vreemde taal geschreven. In dit geval kun je de instructies voor de slagschroevendraaier op het netwerk downloaden, er zijn er hier genoeg.

Slagschroevendraaier FORCE

FORCE slagschroevendraaiers worden veel gebruikt, niet alleen door gewone gebruikers, maar ook door professionals die voor elke dag een effectieve slagschroevendraaier nodig hebben. Een van de bekende modellen op de Russische markt is FORCE 5064. We zullen het overwegen.

KRACHT 5064

Hoge kwaliteit slagschroevendraaier, bekend om zijn vermogen om zeer zware belastingen te weerstaan. Dergelijke belastingen omvatten het werk van gereedschap in zware industriële installaties, tankstations, auto-onderhoud, enz. Maar zelfs bij dagelijks gebruik is het niet vervangbaar..

Als u een gereedschap wilt kopen dat meer dan een jaar meegaat en tegelijkertijd eenvoudig en effectief is, is FORCE 5064 precies wat u nodig heeft.

Als u de foto van een slagschroevendraaier bekijkt, kunt u de kracht ervan visueel beoordelen..

Slagschroevendraaier Stayer

Duitse goederen staan ​​bij onze burgers al lang bekend als hoogwaardig en veilig, met alle gevolgen van dien. Ondanks de licht gestegen prijs zijn ze erg in trek bij alle bevolkingsgroepen. Het Duitse bedrijf KRAFTOOL is geen uitzondering. Dit bedrijf heeft een leidende positie in de wereld van bouwmaterialen..

Stayer 2565-H6

Een slagschroevendraaier voor het monteren en demonteren van schroefdraadverbindingen doet uitstekend werk met de taken en overtreft vele analogen. Slagbits van gehard chroom-vanadiumstaal zijn in staat om vastzittende bouten zeer goed langdurig los te maken.

De schroevendraaierset bevat 4 x 36 mm bits en 2 x 75 mm bits. De prijs ten opzichte van de Chinese tegenhanger is hoger, maar de kwaliteit is het waard.

Slagschroevendraaier Tootex

TOPEX is een Pools bedrijf voor de productie van constructiegereedschappen. Dit is een van de weinige bedrijven die meer dan anderhalfduizend producten produceert in de categorie “handgereedschap”. Het grootste deel van het gereedschap (de schroevendraaier is geen uitzondering) is bedoeld voor amateurgebruik en het wordt ten zeerste afgeraden om gereedschap van dit merk op professioneel niveau te gebruiken..

De beschikbaarheid van de producten van deze TM maakt de producten nog populairder. TOPEX-gereedschappen kunnen zowel in kleine bouwgereedschapswinkels als in grote supermarkten worden gekocht..

Slagschroevendraaiers TOPEX х6

Een set slagschroevendraaiers ТМ TOPEX van zes verschillende schroevendraaiers helpt u bij het losdraaien van de benodigde bout. Hoogwaardig CrV-staal beschermt uw schroevendraaier tegen verbrijzeling, waardoor de levensduur wordt behouden en verlengd. De geharde magnetische punt vereenvoudigt het werk van het gereedschap aanzienlijk. Dit type schroevendraaier is bedoeld voor huishoudelijk gebruik, maar heeft zich ook goed bewezen in de zware industrie..

Schroevendraaier Jonnesway SL 9.11mm

Slagschroevendraaier Jonnesway SL 9,11 mm is een veelzijdig gereedschap dat is ontworpen om te werken in zowel huishoudelijke als zware industriële omgevingen. Het gereedschap heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. De schroevendraaier heeft een lange levensduur en uitstekende prestaties. Professionals nemen vaak hun toevlucht tot het Jonnesway-model, omdat het aan al hun verwachtingen voldoet..

Conclusie

De keuze aan slagschroevendraaiers op de markt is eindeloos, dus iedereen zal het juiste gereedschap voor zichzelf kiezen. Hier is een lijst met de meest populaire en gevraagde schroevendraaiers, maar in feite is het veel meer. Let bij het kiezen van een slagschroevendraaier op merken, hoewel ze iets duurder zijn, zullen ze al uw verwachtingen overtreffen. En onder de goedkope opties zijn er fatsoenlijke, maar er zijn er maar heel weinig. Bespaar daarom geen geld op bouwgereedschap, want de vrek betaalt twee keer.

Bekijk tot slot de video over slagschroevendraaiers