Ideje za tetovaže

Tetovaža lava za muškarce i žene – značenje i ideje za klasične i moderne stilove

učinkovit dizajn tetovaže apstraktne krhotine lava

Iako su tetovaže do danas kontroverzan ukras tijela, njihova je popularnost ogromna. Ono što je nekad bilo tipično za zatvorenike ili članove bandi, sada se može vidjeti na gotovo svima, bilo u velikom formatu ili kao mali naglasak. Bez obzira na to treba li vam to biti prva ili sljedeća tetovaža, zasigurno ćete tražiti inspiraciju i ideje. Budući da nemate uvijek ideju o savršenom motivu, a nakon što je motiv odabran, postoji mnogo različitih varijanti dizajna s kojima možete predstaviti odabrani motiv. A budući da nije tako lako ukloniti tetovažu, naravno da biste trebali unaprijed dovoljno razmisliti kako kasnije ne biste požalili. Divlje mačke vrlo su popularan motiv, stoga vas želimo upoznati s atraktivnom tetovažom lava u ovom članku.

ženstvena tetovaža s cvijećem i lavom

Uz pomoć tetovaže ne možete samo razmetati određenim porukama ili preferencijama, već i ugraditi svoj osobni stil. Tetovaže mogu biti klasične, moderne ili minimalističke, predstavljati jednostavnu 2D sliku ili impresionirati 3D efektom, biti crno -bijele ili šarene, kombinirane s geometrijskim elementima ili slično. I naravno, svi su ti stilovi prikladni i za tetovažu lava. Ako još niste sigurni ili čak nemate pojma o svojoj budućoj tetovaži, evo nekoliko inspiracija koje vam mogu pomoći pri odluci. Bez sumnje, sljedeće tetovaže s lavovom glavom vrijedi razmotriti i mogu se koristiti kao predložak za vašu tetovažu lava. Podijelili smo primjere u kategorije, ali neke se preklapaju jer se zbog njihove popularnosti nije rijetkost da se različiti dizajni međusobno kombiniraju.

Značenje tetovaže lava

Muška ideja za tetoviranje s lavovom glavom na nadlaktici

Teško da itko ne doživljava divlje mačke kao impresivne životinje. Lav nije iznimka. Stoga ne čudi što je tetovaža lava toliko popularna. I premda ga najčešće biraju muškarci, nije rijetkost da žene izaberu kralja zvijeri. Razlog tome je što životinja ima mnogo značenja, od kojih neka nisu samo tipična za muškarce. Općenito, za lava se mogu dati sljedeća značenja:

 • obitelj
 • ljubav
 • nada
 • snage
 • mudrost
 • sila
 • Ravnoteža
 • hrabrost
 • sloboda
 • neovisnost
 • zaštita

Iako su neke simbolike tipičnije za muškarce, kao što vidite, mogu se pronaći i značenja koja čine tetovažu lava jednako privlačnom za ženu. To čini tetovažu rodno neutralnom i pogodnom za svakoga. A ako ste se odlučili za lava zbog značenja tetovaže, dolazi vam još jedan kompliciran korak, a to je pronaći pravi dizajn. Odaberite jedan od sljedećih stilova i izmijenite ga tako da odgovara vašoj osobnosti.

Jednostavan 2D portret

Tetovaža lava u klasičnom 2D -u za podlakticu

Klasik među tetovažama je jednostavan 2D izgled. Jednostavno ne bi trebalo značiti dosadno, jer 2D također može biti vrlo lijepo i učinkovito ako se pravilno izvede. Neki ne žele da to bude previše impozantno i u ovom slučaju takva tetovaža je super prikladna. Pogodan je za oba spola, može krasiti bilo koji dio tijela i biti bilo koje veličine. Tetovaža lava za ruku vrlo je popularna i znači i gornju i donju ruku. Iznad možete vidjeti atraktivnu mušku tetovažu s unutarnje strane podlaktice. Lav je prikazan sprijeda i podsjeća na crtež olovkom, čemu doprinosi i crna boja.

Lavovska tetovaža za žene u 2D s cvijećem

Ako tetovaža glave lava želi ukrasiti žensko tijelo i izgledati ženstvenije, tada se u tu svrhu mogu koristiti neki dodatni elementi. U gornjem primjeru to se radi uz pomoć cvijeća, od kojih su neki čak prikazani u boji. Lavova tetovaža za potkoljenicu odlično dolazi na svoje mjesto i, između ostalog, zbog svoje veličine ne izgleda ni previše pompozno niti previše suptilno. To je savršen model za ženu.

Tetovaža lava u 3D

Tetovaža lava s 3D efektom na podlaktici i cvijeću za žene

Cilj 3D efekta je učiniti subjekt što stvarnijim. Ovo je jedna od najpopularnijih varijanti, a također je i bezvremenska. Trodimenzionalni motiv se naravno može kombinirati i s dodatnim elementima. Sve ovisi o tome što želite izraziti svojom lavovskom tetovažom ili što vam se jednostavno sviđa. Iznad možete vidjeti žensku tetovažu koja opet sadrži cvjetne motive. Obojeni naglasci nisu obvezni i nisu za svakoga. Ako vam se sviđa više klasično i jednostavno, blackwork tetovaža je dobra odluka. Ovdje također imate izbor između različitih crnih i sivih tonova.

efektni 3D motiv lav s krilima

Ovaj je primjer malo upečatljiviji i kompliciraniji. To je agresivan lav u sjedećem položaju, koji također ima krila. Tetovaža lava za nadlakticu posebno je prikladna za muškarce sa zaštitnom funkcijom i u ovom obliku može simbolizirati hrabrost, kao i snagu i moć. Krila u kombinaciji s lavom obično su tipičan simbol za evanđelista Marka i zovu se Markov lav, ali naravno može se odabrati vrlo individualno tumačenje. Tetovaža je relativno velika i krasi cijelo područje od ramena do malo iznad lakta.

Tetovaža lava s geometrijskim dizajnom

Geometrijski dizajn tetovaže lava s krugovima i sazviježđem zvijezda

Geometrijski prikazi vrlo su moderni i popularni. Opcije prikaza ovdje su brojne. 2D ili 3D motiv može se odabrati i nadopuniti geometrijskim oblicima kao dodatnim elementima. No sam motiv može se sastojati i od geometrijskih oblika, kao na gornjoj slici, gdje su krugovi korišteni za oblikovanje tetovaže lava. Vrlo učinkovita i originalna ideja, zar ne mislite? Zvjezdano sazviježđe horoskopskog znaka Lava može se vidjeti i usred motiva krugova. Kao što vidite, vrijedno je uložiti vrijeme u planiranje tetovaže kako biste dobili nešto zaista neobično.

geometrijski dizajn lava s trokutima za nedovršen izgled

Ne samo da su okrugli oblici impresivni i dobra ideja. Kutne su također trendovske i moderna varijanta. Umjesto cijelog lavljeg tijela, u gornjem primjeru, izabrana je samo jedna lavova glava. Posebno je zanimljiva kombinacija 2D-a i geometrije, što motiv čini pravim plijenom. Želite li tetovažu lava za leđa? Onda bi ovo mogao biti dobar prijedlog za vas. Ovo je muška tetovaža, ali je pogodna i za žene.

Apstraktni dizajn

Lav tetovaža efekt apstraktnog oblika za ramena

Geometrijski dizajn tetovaža također se može djelomično svrstati u ovu kategoriju, jer apstraktna tetovaža zapravo može biti bilo što što prikazuje poznati objekt na neprirodan ili čak čudan način. U našem slučaju ovo je lav. Tetovaža lava za prsa sa gornje slike dobar je primjer za to. Iako se radi o vrlo kutnoj lavovskoj glavi napravljenoj od geometrijskih i djelomično trodimenzionalnih oblika i figura, odmah prepoznajemo da se radi o lavovskoj glavi. Podsjeća na razbijeno staklo i prilično je izvanredan.

apstraktna divlja mačka kao tetovaža ričući lav

Ovaj dizajn koristi vrlo slične elemente i metode. Međutim, ovaj put radi se o tetovaži dame, što dokazuje da je apstraktna tetovaža lava rodno neutralna. Ovaj put, lavova glava prikazana je sprijeda i sastoji se od različitih geometrijskih oblika koji u cjelini ostavljaju vrlo apstraktan dojam. Tetovaža na bedrima može se koristiti i za druge dijelove tijela, ovisno o veličini. Imajte na umu, međutim, da što je manji subjekt, lošiji oblici izlaze. Stoga se ne preporučuje za mini tetovaže ili druge male varijacije. Možete pitati svog umjetnika za tetovaže za savjet o alternativama.

Minimalistički

mali minimalistički dizajn na podlaktici s dotworkom

Minimalistički znači jednostavno, ali nimalo dosadno! Cilj je stvoriti impresivan dizajn tetovaža koji će privući poglede unatoč ili zbog jednostavnosti. Ovaj je stil izvrstan ako s jedne strane slijedite trend, a s druge želite tetovažu koja nije pretjerano nametljiva i zamršena. Čiste i ravne linije s nekoliko nijansi, koje su ovdje tipične, čine minimalističku tetovažu lava također prikladnu ako mali motiv treba ukrasiti tijelo. Stoga je savršen za motiv iza uha, na ključnoj kosti ili ako želite ukrasiti prst ili zglob s tetovažom lava.

minimalistička i lijepa tetovaža lava s mandalom i hvatačem snova

Ova tetovaža lava za podlakticu kombinirana je s mandalom, za koju u nastavku imamo još dva primjera. Mandala čini tetovažu malo ženstvenijom, ali uz pravilnu implementaciju može se koristiti i za muškarce. Primjer također sugerira hvatača snova. Hvatač snova vrlo je popularan motiv tetovaža. U oba primjera također je primjetno da je umjesto tipičnog zasjenjivanja na cijelom području u nijansama sive, korištena točka. Za trenutak ćemo objasniti što točno znači ovaj dizajn. Sve u svemu, ovi dizajni izgledaju vrlo prijateljski i prikladni su ako vaša tetovaža lava simbolizira nadu, mudrost ili ravnotežu, na primjer.

Dotwork lav tetovaža

Dotwork ženka i mužjak lava geometrija

Točka na engleskom znači točka, a tko je toga svjestan, odmah će moći pogoditi o čemu se vjerojatno radi. Točno, mnogo se točkica koristi u dizajnu tetovaža. Često se uz njihovu pomoć tetovira nijansa, zbog čega tetovaža izgleda jednostavnije i minimalističkije. Što su pojedinačne točke gušće tetovirane, sjena postaje tamnija. Ova minimalistička varijanta vrlo je popularna, a pogodna je i za tetovažu lava. Iznad možete vidjeti i izvrsnu kombinaciju s geometrijskim dizajnom. Što kažete na takvu tetovažu lava za bedro? A ako se ne možete odlučiti između mužjaka i ženke lava, zašto ne biste oboje tetovirali.

Tetovaža lava napravljena od dotwork -a s 3D efektom

Samo zato što su minimalizam i geometrija trenutno u trendu, naravno, to ne znači da se dotwork ne može koristiti i za složen i impresivan 3D dizajn, kao što je to učinjeno u ovom primjeru. Lav koji riče ima prekrasnu grivu koja se sastoji od posebno finog šiljastog dizajna. Morate sami odlučiti je li ova tetovaža lava prikladnija za muškarce ili bi mogla ukrasiti i ženska tijela.

Šareno s efektom akvarela

prekrasna akvarelna tetovaža u jarkim bojama s lavom

I dok smo na trendovskim tetovažama, tada je svakako vrijedna spomena i tetovaža akvarela. Posebnost ovog dizajna je što ostavlja dojam da nije tetoviran, već je zapravo naslikan na koži akvarelom, a zatim je otopljen. Također je savršen izbor ako želite tetovažu lava u boji. Pogodne su razne kombinacije boja. Od mješavine hladnih nijansi poput plave i tirkizne do toplih nijansi poput žute, narančaste ili crvene do šarolikog dizajna sastavljenog od nekoliko ovih boja, sve je dopušteno, ovisno o tome što želite predstavljati.

Efekt vodene boje u crno -bijeloj boji ili u boji muškog i ženskog

No to ne znači da ljubitelji crno -bijelih tetovaža ne mogu doći do svoje vrijednosti. Učinak akvarela može se postići i crnom bojom, što pokazuje gornji primjer s desne strane. Bez obzira učinite li tetovažu lava malom ili upečatljivom i u velikom formatu, izgled akvarela može se koristiti bilo gdje. S takvim lavovskim tetovažama možete ukrasiti podlakticu, nadlakticu, tele, potkoljenicu ili gornji dio tijela, kao i manja područja.

Tetovaža lava s krunom

Lavova tetovaža s krunom odiše snagom iz simetrične linije

Budući da je lav poznat kao kralj zvijeri, nije ni čudo što se nerijetko prikazuje u obliku tetovaže s krunom. To je dizajn koji je prikladan za oba spola. Samo se kruna koristi za utvrđivanje je li tetovaža lava ženstvenija ili muškija. Inače ni ovdje nema posebnih pravila. Ukrasite svoju ruku, ruku, nogu, leđa ili prsa tetovažom lava i stvorite posebnu privlačnost.

Kralj zvijeri s krunom u 3D

Ideja s krunom također je prikladna za bilo koji stil tetovaže. Kruna se može koristiti za geometrijsku, apstraktnu ili minimalističku tetovažu lava, kao i za klasični portret u 2D ili 3D. Može stajati ravno ili pod kutom na glavi ili čak biti posebno tetovirano i tako imati svoje značenje. To je u potpunosti vaša odluka.

Mandala s tetovažom lava

ženska mandala sa ženkom lava na leđima

Baš kao što lava možete kombinirati s krunom, možete umjesto toga odabrati i lijepu mandalu. Mandala daje dizajnu dašak duhovnosti. Posebno se dame vole odlučiti za tetovažu mandale jer je čak možete i sami izraditi s bilo kojim uzorkom. No ako vam to nije dovoljno, možete ga kombinirati s drugim elementima, a zašto ne i s lavom. Dobit ćete jedinstvenu tetovažu lava s individualnim i osobnim dodirom ako sami osmislite mandalu.

Lav s mandalom za muškarce i žene na bedru

Mandala je popularna i kod muškaraca. Stoga vrijedi razmotriti i gospodu. Nije rijetkost da se odabere cvjetni dizajn. No, postoje i muževniji modeli s jačim crtama, nazubljenim linijama i drugim geometrijskim oblicima zbog kojih mandala izgleda manje ženstveno. S mandalom, tetovaža lava izvrsna je za ramena, prsa, leđa, bedra ili druga veća područja, ali to ne znači da ne izgleda dobro čak ni u malom formatu.

Dobro staro pleme

Pleme s lavovima kao crnomrđom i crvenim očima

Čak i ako je pleme za mnoge odavno izašlo iz mode, još uvijek postoji barem toliko onih koji ga i danas smatraju privlačnim. A u kombinaciji s lavom izgleda posebno atraktivno. Budući da pleme dolazi od primitivnih naroda koji žive usred prirode i divljih životinja, dva simbola čak se izvrsno slažu. Imate izbor između lava izrađenog od plemenskih elemenata ili lava dizajnirate dodatno i ukrasite ga svuda s nekim plemenima. Tvoj izbor.