fitnes

Mogu li dodaci pomoći pri gubitku masti?

dodaci za mršavljenje vježba trbušne noge trčanje

Put do figure iz snova nije uvijek lak, čak ni za ljubitelje fitnesa i strastvene sportaše. Zdrava prehrana i tjelovježba pomažu u izgradnji mišića, održavaju tijelo u formi i jamče da se neće pojaviti yo-yo učinak. No ponekad izvedba stagnira čak i redovitim treninzima. Odjednom se ne osjećate tako produktivno i ne možete pokrenuti metabolizam. Tada dolaze u pitanje takozvani dodaci. Osobito bodibilderi, koji se svakodnevno bave temom izgradnje mišića, često pribjegavaju dodacima prehrani. Pomno razmatramo pitanje pomažu li dodaci prehrani u gubitku masti.

Dodaci za gubitak masti trebali bi potaknuti metabolizam?

dodaci za mršavljenje djevojke gube na težini

Suplementi (iz engleskog dodatka) su dodaci prehrani koji opskrbljuju tijelo određenim hranjivim tvarima, poput vitamina, minerala i bjelančevina. Na taj način imaju namjeru nadopuniti opću zdravu prehranu, odnosno ne mogu nadomjestiti nedostatke u vašoj prehrani. Što više slijedi Dodaci za gubitak masti za optimalan učinak koristi se samo kada je već uspostavljen uravnotežen plan prehrane. Sportaši i bodibilderi koji intenzivno rade na vlastitim ciljevima treninga ponekad ne mogu zadovoljiti povećanu potrebu za gore navedenim vitaminima, mineralima i bjelančevinama samo zdravom prehranom. U dogovoru sa stručnjakom, tada se mogu odabrati pravi suplementi koji podupiru tijelo u smanjenju masnoća i izgradnji mišića.

Dodaci za gubitak masti – koji su dodaci prehrani prikladni?

kutija dodataka prehrani za mršavljenje

Razlika između štetnih i zdravih dodataka prehrani je u tome koji aktivni sastojci sadrže. Ljudskom tijelu je potreban dnevni koktel određenih hranjivih tvari, koje također sadrže odobreni dodaci za gubitak masti. Takozvani sagorjevači masti uglavnom su proizvodi biljnog podrijetla koji u kombinaciji s odgovarajućom prehranom i tjelovježbom posebno potiču metabolizam masti. Saželi smo najvažnije dodatke na tržištu za podršku sagorijevanja masti.

dodaci za mršavljenje vježba fitnes

Proteini ispunjavaju mnoge ključne funkcije – oni su gradivni blokovi za različite hormone, tkiva i antitijela imunološkog sustava. Proteini su također važan izvor energije. Dnevni unos proteina uz tjelesnu aktivnost pomaže u izgradnji mišića i dobar je za kosti, koje su često pod stresom tijekom svakodnevnog treninga.

Vitamin D je uključen u različite procese u ljudskom tijelu. Potiče normalnu funkciju mišića, doprinosi zdravlju kostiju, jača imunološki sustav i osigurava zdrave zube. Vitalan vitamin u velikoj mjeri nastaje kroz kožu uz pomoć sunčeve svjetlosti; tijelo ga u ograničenoj mjeri troši hranom. Stoga je posebno zimi vrijedno imati vlastitu razinu vitamina D koju će odrediti liječnik.

suplementi za mršavljenje žena yoga mat vježba

Kao sastavni dio brojnih enzima, element u tragovima cink potiče metabolizam. Svestrani podržava tijelo metabolizmom masnih kiselina, vitamina A i ugljikohidrata. Meso i riba smatraju se vrhunskim dobavljačima, pa zbog toga vegani i vegetarijanci ponekad ne mogu pokriti potrebe za cinkom i dolazi do nedostatka.

Kombinirani proizvodi biljnog podrijetla – na primjer sagorjevači masti s ekstraktom zelenog čaja. Zeleni čaj pomaže vam u mršavljenju potičući sagorijevanje masti. Proizvod za mršavljenje također je bogat antioksidansima i polifenolima koji štite stanice tijela od slobodnih radikala i, poput kave, sadrži kofein.

nadopunjuje gubitak masti fitnes vježbanjem trbušnih nogu

Zaključak: Uravnotežena prehrana i utvrđeni raspored treninga prvi su korak prema gubitku masti. Tada dodaci mogu doći u igru ​​i pomoći u kontroli gubitka masti. Dodaci prehrani djeluju različito od osobe do osobe – stoga je uvijek vrijedno unaprijed se posavjetovati s liječnikom za vlastitu primjenu. Stručnjaci su također upoznati s doziranjem.