fitnes

Fitnes kod kuće: koja vam je oprema potrebna za dobar trening kod kuće?

Fitnes kod kuće vježbe za bučice

Teretana nije savršeno mjesto za treninge za svakoga. Mnogi se jednostavno ne osjećaju ugodno u teretani i uvijek nađu izgovore kao što su dugo putovanje ili loše vrijeme. Kako biste izbjegli takve neugodnosti, možete vježbati i kod kuće. No, što vam je potrebno za stvarno učinkovit trening kod kuće? U članku sažimamo potrebnu opremu, kao i prednosti i nedostatke fitnessa kod kuće.

Prednosti i nedostaci kućnih vježbi

Oprema za vježbanje s kućnom opremom za vježbanje

Svi znaju da su tjelovježba i kondicija dobri za zdravlje i da bi trebali biti dio svačijeg života. Ipak, dugo vrijeme putovanja do teretane, često pretrpani fitnes studiji i visoke naknade obeshrabruju čak i entuzijastične ljubitelje fitnesa. Udobnost vaša četiri zida, s druge strane, nudi fleksibilno vrijeme treninga i ne morate uzeti u obzir druge. Nadalje, ako imate dobru rutinu vježbanja, vježbe kod kuće mogu biti jednako učinkovite kao i one u teretani. Vježbanje kod kuće također je vrlo jeftino – sve što trebate učiniti je uložiti u nekoliko komada opreme.

Savjeti Oprema za vježbe za kućno vježbanje

S druge strane, fitness kod kuće također ima nedostatke. Budući da nema trenera, netočnosti u izvođenju vježbi ne mogu se ispraviti, što može dovesti do ozljeda. Stoga se početnicima ne savjetuje intenzivno vježbanje kod kuće. Često se i motivacija za vježbanje gubi kada dođete kući nakon napornog dana na poslu. Nedostatak prostora u većini gradskih stanova također se može smatrati velikim nedostatkom. Stoga svatko mora sam odlučiti je li vježba kod kuće ili u studiju bolja.

Fitnes kod kuće: kakva vam je oprema potrebna?

Oprema za vježbanje kod kuće kettlebell tenisice

Za učinkovito vježbanje kod kuće, prava oprema također igra odlučujuću ulogu. Možete trenirati samo s vlastitom tjelesnom težinom, ali s nekom opremom za vježbanje ili praktični bicikli za vježbanje željeni učinak može se postići brže.

Fitness kod kuće stolica za vježbanje kod kuće sobni bicikl

Bez obzira pretvarate li cijelu sobu u stanu u privatnu teretanu ili samo koristite pod u dnevnoj sobi, potrebna vam je oprema. Opremu za kućnu kondiciju možete pronaći na internetu, na primjer na gorillasports.de kupiti. Važno je koncentrirati se na najvažnije. Najbolje je koristiti opremu koja može trenirati više mišićnih skupina. Time ne samo da štedite novac, već i prostor.

Kardio strojevi su među najpopularnijim strojevima za trening izdržljivosti. Oni su također ponuđeni za kućnu uporabu i omogućuju kardio trening u bilo kojem trenutku. Steperi, eliptični i stacionarni bicikli učinkoviti su, ali zauzimaju puno prostora u prostoriji. Stoga je poželjno odabrati samo jedan od njih za postavljanje vlastite fitness sobe.

Savjeti za kućnu fitness Prednosti Nedostaci

Mali sportski rekviziti poput bučica, trbušnih valjka, loptica za vježbanje itd. Vrlo su jeftini, ali su ipak savršeni za učinkovite treninge cijelog tijela. Namještaj kod kuće može vam poslužiti jednako dobro. Čvrsta stolica, na primjer, može učiniti čuda za kućne vježbe i koristi se u mnogim programima vježbanja.

učinkoviti savjeti za vježbanje kod kuće

Mnogi misle da u pidžami možete vježbati kod kuće. No, udobna odjeća i udobne tenisice neophodne su za dobar trening, a mogu imati i pozitivan učinak na motivaciju. Udobna sportska odjeća poput sportskog grudnjaka i tajica za žene omogućuje maksimalno kretanje tijekom treninga i na taj način smanjuje rizik od ozljeda. Pogodan je za kućne vježbe, kao i za teretanu. Osnovna oprema također uključuje prostirku za vježbanje i ručnik za optimalnu higijenu kod kuće.