dnevna soba

Dizajniranje praznog kuta u dnevnoj sobi: cool ideje za opremanje i uređenje

Vaš dnevni boravak savršeno je namješten, osim praznog kuta. No, kako se tamni i neugodni kut sobe može dizajnirati i ukrasiti? Od kutnih polica za kutak za čitanje do fotozidova za hladnu sjedalicu: Pokazat ćemo vam 25 cool ideja kako maštovito staviti i najmanji prostor u središte pozornosti i pretvoriti prazan kutak u dnevnoj sobi u apsolutni vrhunac!

Dizajnirajte prazan kutak u dnevnoj sobi: popunite praznine pomoćnim stolovima

Napravite prazan kutak u dnevnoj sobi sa slikama i pomoćnim stolićem

Dizajnirali ste udoban prostor za sjedenje s dvije sofe ili kaučem i dnevnim krevetom ili naslonjačem. No koliko god ugodno izgledalo ovo mjesto za sjedenje, mrtvi kut automatski privlači vaš pogled. U ovom slučaju pomoćni stolić pravi je svestrani i savršen suputnik za kauč, kauč i krevet. Bočni stolić u visini sjedala savršeno premošćuje prostor do zida i može se postaviti na različite načine. Jer ne nudi samo prostor za daljinske upravljače i popodnevnu kavu, već i za knjige, časopise i kipove. Čak se i plakati i slike mogu ležerno nasloniti na zid.

Ideje za kutove dnevne sobe: postavite prostor za čitanje

Ideje za uglove u dnevnoj sobi Ljestve kao zidna polica

Dizajniran daleko od televizije i dnevnog boravka, udoban kutak za čitanje obećava ugodne sate s vašom omiljenom knjigom u ruci. U velikom dnevnom boravku nudi utočište, u manjem – fleksibilno sjedenje. Kako biste osigurali da ne samo da izgleda lijepo, već je i funkcionalan, prilikom postavljanja morate uzeti u obzir nekoliko stvari:

1. Police su posebno učinkovite na kratkom zidu. Tako su vam omiljene knjige i časopisi uvijek nadohvat ruke.

2. Fotelja je vrhunac kutka za čitanje. Može se postaviti i kao solist i u kombinaciji s tabureom. Udobni prekrivači, presvlake od umjetnog krzna i ukrasni jastuci dodaju dašak udobnosti.

3. Moderna podna lampa učinkovito upotpunjuje interijer. Zauzima malo prostora i fleksibilno je rješenje koje svatko može postaviti bilo gdje u prostoriji.

4. Ukrase možete staviti na zid iza naslonjača. Slike, plakati ili obiteljske slike automatski privlače pogled i dosadne su pri čitanju.

Ideje za kutne police i fotelje u dnevnom boravku u skandinavskom stilu

Ako želite mrtvi kut u dnevnoj sobi pretvoriti u prostor za čitanje, odaberite kut odmah do prozora. Pazite da fotelju postavite na udaljenosti od oko 30 cm od zidne police.

Dizajnirajte igralište u dnevnoj sobi

Ideje za dizajn mrtvih kutova dnevnih soba za kućice za lutke izrađene od washi trake

Mališani se uvijek žele igrati u blizini svojih roditelja. Postavite igralište tako da u dnevnom boravku vlada red, a umiljate igračke, automobili i lutke ne lutaju naprijed -natrag. Obrise kućice za lutke možete nacrtati washi trakom, a nekoliko polica pruža prostor za lutke i pribor. Igralište je spremno u trenu. Prilikom projektiranja igrališta, pazite da djeca dođu do svih igračaka. Po potrebi možete postaviti i jastuk za sjedenje na pod.

Dekoracija za uglove u dnevnoj sobi

Neka kutak dnevne sobe bude ukrašen vilinskim svjetlima

Postavili ste ugodan prostor za sjedenje ispred kamina. No budući da je sav namještaj postavljen na sredinu sobe, uglovi ostaju prazni. Problem: jednostavno nema dovoljno mjesta za dodatni namještaj i morate ukrasiti kut sobe. Ali kako? Vilinska svjetla i stropna svjetla s više svjetiljki sjaje čak i najtamnijim i golim kutovima. S lancem svjetla posebno učinkovito izvlačite rubove i uokvirujete raspoloživi prostor. Možete jednostavno prisloniti stropna svjetla s više svjetiljki na dva zida i postaviti uzbudljive naglaske.

Napravite mali kutak u dnevnoj sobi

Upotrijebite mrtvi kut za stvaranje police za knjige u dnevnoj sobi

Mali kutovi veliki su izazov za većinu dizajnera interijera. Kutne police po mjeri rješavaju probleme s prostorom u malom dnevnom boravku. Sustavi polica koji kombiniraju odjeljke, police i ladice u višenamjenskom dizajnu pokazali su se idealnima. Nema mjesta samo za zbirku knjiga, već i za obiteljske fotografije, brojne suvenire s vašeg posljednjeg odmora, vaze sa svježim cvijećem, pa čak i domaće predmete.

Dizajniranje ugla dnevne sobe: sobne biljke

Kutovi soba s biljkama stvaraju ideje za sobne biljke u dnevnoj sobi

Prazan kutak u dnevnoj sobi može se začiniti i sobnim biljem. Prilikom odabira biljaka svjetlosni uvjeti igraju odlučujuću ulogu. Obožavatelji sunca ne mogu napredovati na tamnom mjestu, primjerice iza vrata. Biljke koje vole sjenu neće se osjećati ugodno izravno ispod južnog prozora. Stoga, da biste bili sigurni, potražite savjet u vrtnom centru. Možete čak donijeti fotografiju praznog kuta ili gledati preko vikenda koliko dugo i pada li sunčeva svjetlost izravno na kut.

Dekoracija za kut u dnevnoj sobi: dizajnirajte sliku ili fotozid

Dekoracija za kut u dnevnom boravku u stilu industrijskog zida od cigle u potkrovlju

Biste li radije učinili da dnevna soba izgleda prostrano i da se umjesto namještaja usredotočite na ukrase? Onda je sljedeća ideja taman za vas. Zid od fotografije ili slike može se izvrsno stvoriti u kutovima. Kombinirajte vintage plakate i crno -bijele umjetničke otiske u različitim veličinama kako biste zidu slike dali više karaktera. Nekoliko plakata s citatima ili inspirativnim izrekama može dodati raznolikost.

Koristite mrtvi kut u dnevnoj sobi za kućni ured

Kutno rješenje za dnevni boravak Ideja za kućni ured sa sklopivim stolom i kutnom policom

Ranije se rijetko nalazio u većini domova, a sada je postao neodvojivi dio interijera: kućni ured. Naravno, najbolje je postaviti kućni ured u zasebnu prostoriju. Međutim, ako je raspoloživi stambeni prostor oskudan, onda postoji samo jedan izlaz: pretvaranje praznog kuta u dnevnoj sobi u fleksibilan kućni ured. Zidna polica sadrži uredske dokumente, sklopivi stol nudi prostor za prijenosno računalo i stolnu svjetiljku. Potpuno! Kad se ne koristi, radni prostor u dnevnoj sobi može se pretvoriti u pomoćni stol za piće i grickalice. Također savršeno ako organizirate zabavu kod kuće.

Kut za opuštanje s visećom stolicom u dnevnoj sobi

Opustite kutak u dnevnom boravku s dizajnerskim idejama

Komad namještaja bio je dugo zaboravljen, no u posljednje vrijeme doživljava pravi povratak: viseća stolica. Posebno su popularni akrilni modeli. Mogu se učinkovito postaviti s udobnim prekrivačima od umjetnog krzna, izgledati prozračno i savršeno se mogu kombinirati sa stolićima i podnim svjetlima.

Ideje za ukrašavanje kutka dnevne sobe

Postavite prazan kutak u dnevnoj sobi. Ideje za kutak za čitanje u retro stilu

U nastavku vam pokazujemo tri različite varijante za učinkovit ukras u kutu dnevnog boravka. Ukrasite ugodan kutak s hipi izgledom, odlučite se za udoban prostor za sjedenje s egzotičnim biljkama ili idite u vintage stil s pronađenim predmetima s buvljaka. Možete birati između različitih varijanti.

Ugao dnevne sobe: ukras s hipi izgledom

Mrtvi kut u dnevnoj sobi ukrašava ideje u hipi izgledu

Vintage gramofon, ukrasno kamenje, kaktusi i druge egzotične biljke, vrećica od graha ili tabure sa poklopcem za kukičanje, vintage ogledalo i metalne posude za biljke sa mjedenim izgledom stvaraju opušteni kutak s hipi izgledom. Savršeno za sve ljubitelje Coachelle i za dnevnu sobu s retro izgledom.

Ideje za ukrašavanje kutka u dnevnoj sobi: čista egzotika

Mrtvi kut u dnevnom boravku egzotičnog bilja i kožnih fotelja

Kožna fotelja, drvena stolica koja služi kao pomoćni stolić, nekoliko posuda za biljke i dva ogledala kao ukras na zidu: novi udoban prostor za sjedenje u dnevnoj sobi je spreman. Paleta boja u zemljanim tonovima i izbor sobnih biljaka (sve egzotično) čine da sanjate o egzotičnim destinacijama za putovanje, tropskim otocima i ljetnim odmorima.

Vintage ukras za kut u dnevnoj sobi

Ukrasite i opremite ugao sobe dnevnim krevetom i jastucima

Vintage komoda, jednostavan dnevni krevet i košara od ratana upotpunjuju opremanje kutka u vintage stilu. Možete ukrasiti starinskim crtežima, vazama i glinenim posudama s buvljaka te domaćim ukrasnim jastucima.

Da biste postavili udoban i elegantan kutak sobe, potreban vam je siguran instinkt za dizajn interijera. Čak i ako ne uspijete implementirati željeni koncept, nema razloga za brigu. Pokušajte ponovno. Nadahnjujuće primjere možete pronaći u galeriji fotografija ispod. Dopustite da vas to inspirira.

Moderna zidna polica i dnevni krevet

Ukrasite kut dnevne sobe zidnim policama i dnevnim krevetom

Kutna sofa za uske prostorije

Kutna rješenja za kauč u dnevnoj sobi pored prozora

Ideje za ukrašavanje kutnog zida dnevne sobe u tamnoj boji

Slikanje na zidu učinkovito ističe mali kutak u dnevnoj sobi

Dekoracija za ideje dnevnog boravka sa slikama

Prostor za sjedenje u malom dnevnom boravku

neiskorišteni kutak u dnevnoj sobi postavio je ideje s košarom od ratana i naslonjačem i čupavim tepihom

Kućni ured u kutu

Ideje za kut dnevnog boravka za kućni ured i kartu kao zidnu dekoraciju

Dnevni boravak u dnevnom boravku

Stvorite uglove dnevnog boravka s pomoćnim stolom i naslonjačem i podnom lampom

Zidna polica iz Ikee

Kutni dizajn za dnevni boravak s kutnom policom s pretincima

Štednjak u malom kutu

Kut za opuštanje u dnevnoj sobi ispred kamina