dječji vrtić

Opremanje dječje sobe: savjeti za odabir zdravog namještaja

Postavite dječje sobe-savjete-zdrav-namještaj-kupujte bez zagađivača

Bebe su posebno osjetljive na toksine i treba ih zaštititi što dosljednije. Ovo već počinje zdravim dizajnom interijera. Nažalost, u trgovinama je dostupno mnogo proizvoda koji su zagađeni nepoželjnim zagađivačima. Pokazat ćemo vam kako možete postaviti dječju sobu i drastično smanjiti razinu onečišćujućih tvari.

Postavljanje dječje sobe – čuvajte se zagađenja!

opremanje zdrave dječje sobe-oeko-namještaj-savjeti-kupnja

Zagađivači i opasne tvari vrebaju na mnogim mjestima. Dok se na tržištu nudi lošiji dječji namještaj koji je zagađen izuzetno hlapljivom tvari formaldehidom, nehlapljivi i lako hlapljivi kućni toksini također ulaze u sobni zrak premazima, lakovima i bojama. Odatle nije daleko do pluća stanovnika. Iako su u ovoj zemlji provedene mnoge zabrane opasnih tvari, najveće dopuštene razine nekih tvari dovoljne su da izazovu iritaciju. Ako želite zagađivati ​​sadržaj u dječjoj sobi na najnižu moguću razinu, morate pažljivo postupiti pri kupnji robe.

Opremanje dječje sobe – plombe odobrenja potvrđuju kvalitetu

Postavite dječju sobu-pečat odobrenja bez presvlaka-namještaja-bez zagađivača

Budući da je naizgled beskrajan asortiman namještaja za dječje sobe i bebe krajnje zbunjujući, a odabir visokokvalitetnih artikala sve teži, potrošači ovise o službenim pečatima odobrenja. Potvrđuju kvalitetu namještaja i služe kao vrijedan vodič pri usporedbi ponuda. Naveli smo neke od najvažnijih i najpoznatijih oznaka:

– LGA testirano

TÜV Rheinland dodjeljuje pečat “LGA testirano na štetne tvari” i razlikuje namještaj i madrace koji ispunjavaju navedene zahtjeve u pogledu emisija i zagađivača.

– Plavi anđeo

Bit će nagrađen samo namještaj bez formaldehida bez otapala, plastifikatora i organohalogenih spojeva. Oni koji kupuju namještaj s Plavim anđelom imaju koristi od proizvoda s niskim emisijama koji su testirani u smislu recikliranja, održivog šumarstva, stabilnosti, sigurnosti i jednostavnosti popravka.

Postavite savjete za dječju sobu-bijela-krevet-beba-princeza-bez-zagađivača-princeza

– Eko kontrola

Samo namještaj od punog drva koji je testiran na štetne tvari ima oznaku Öko Control pečat odobrenja. Neovisni ispitni laboratoriji provode relevantna ispitivanja.

– natureplus

Natureplus certificirani proizvodi provjeravaju se na njihove zdravstvene učinke na temelju strogih kriterija. Kupnjom ovog namještaja možete dati i konkretan doprinos zaštiti klime i očuvanju resursa.

– Zlatni M

Prije namještaja Zlatni M primljene, moraju se uvjeriti u različita područja kao što su kvaliteta proizvodnje, trajnost i sadržaj onečišćujućih tvari. Certifikat dodjeljuje Deutsche Gütegemeinschaft Möbel e.V., a povezana ispitivanja provode neutralni ispitni laboratoriji.

Vrijedna ulaganja

Postavite dječju sobu-vrhovi-drvo-dječji krevetić-stokke

Namještaj s odgovarajućim žigom odobrenja obično je malo skuplji od jeftinih, nekvalitetnijih verzija. Ali ulaganje je vrijedno u svakom pogledu. Dobar namještaj nadahnjuje povećanom sigurnošću, izdržljivom konstrukcijom i osjetno dužim vijekom trajanja. Jeftina roba često popusti nakon kratkog razdoblja upotrebe, što brzo stavlja nižu otkupnu cijenu u perspektivu. Preferirajte namještaj od punog drveta i pripazite na sastojke. Izbor dječjeg namještaja na internetu posebno je raznolik. U internetskoj trgovini robnih marki za sljedeću generaciju na adresi kinderwagen.com možete dobiti pregled trenutnog asortimana namještaja od poznatih proizvođača. Ovako strukturirane trgovine također olakšavaju kupnju potrošačima zahvaljujući praktičnim sustavima filtriranja koji omogućuju prilagođavanje pretraživanja individualnim potrebama. Prilikom istraživanja i usporedbe posebnu pozornost trebate posvetiti referencama na članke. Ozbiljni pružatelji usluga pružaju informacije o korištenoj šumi, bojama i još mnogo toga. Što su detalji proizvoda detaljniji, to bolje. Ako zazirete od visokih troškova dobrog dječjeg namještaja, pokušajte uštedjeti kupujući ga putem interneta, što je često jeftinije, umjesto da prihvatite gubitke kvalitete i rizike za svoje dijete.

Sigurnost na prvom mjestu!

Sigurno postavite dječje sobe-namještaj za bebe bez vrhova i zagađivača

Osim sadržaja onečišćujućih tvari, pri projektiranju dječje sobe trebate obratiti pozornost na maksimalnu sigurnost. Na primjer, namještaj, igračke i slično ne smiju imati oštre ili šiljate rubove. Ako se koristi mobilni namještaj, što može biti slučaj sa stolom za presvlačenje, na primjer, poželjniji su modeli s parkirnim kočnicama. Budući da bebe nastoje staviti sve što mogu u usta, različiti elementi u vrtiću moraju biti otporni na sline. To je još jedan razlog zašto je odsutnost štetnih tvari toliko važna u svim posudama. Ako sadrži opasne tvari, potomci ih unose izravno u kontaktu sa slinom, što je povezano sa zdravstvenim rizicima.

Na kraju, još pet savjeta za maksimalnu sigurnost u dječjoj i bebinoj sobi:

1. Namještaj i pribor moraju biti testirani na GS. Više informacija o ovom pečatu odobrenja možete pronaći na službenoj web stranici TÜV Rheinland.

2. Kablovi, remeni i vrpce predstavljaju sigurnosni rizik! Bebe se mogu slučajno zadaviti time. Uklonite takve stvari iz sobe!

3. Upotrijebite zaštitu od pada na stolu za presvlačenje kako biste spriječili padove.

4. Koristite samo dječju ogradicu s podom – osigurajte stabilnost!

5. Odaberite krevete s podesivim podovima. Čim potomci mogu samostalno sjediti, potrebno je odabrati najniži korak kako bi se izbjeglo penjanje.

Sljedeći video objašnjava dodatne savjete za projektiranje dječje sobe s niskim emisijama:

Ovdje možete pronaći prijedloge za kreativne dječje sobe. U ovom smo članku saželi 25 izvrsnih ideja za ukrase i dizajn zidova.

dječja soba-namještaj-savjeti-sivi-krevet za bebe-zid-ukrasi-planine