Dizajn interijera

Zaobljeni zidovi i prozori u modernom produžetku doma

zaobljeni zidovi fasada-staklo-travnjak-minimalistička-ideja

Ako posjedujete kuću koja nije dovoljno velika, možete je povećati dodavanjem proširenja. Na taj način stvaraju se dodatne prostorije koje poboljšavaju osjećaj življenja i osiguravaju veću udobnost. Kuća koju vam želimo predstaviti koristi zaobljeni zidovi u takvom uzgoju i nalazi se u Nizozemskoj.

Zaobljeni zidovi – povećajte malu kuću

zaobljeni zidovi hodnik kameni zidni zidni ukras

Ova je kuća stoga proširenje koje služi za proširenje glavne kuće. Budući da je ovo prilično malo, dovoljno veliko zemljište korišteno je za stvaranje veće stambene površine s većom udobnošću stanovanja. Novo proširenje sastoji se uglavnom od stakla, ima zaobljene zidove i u načelu je produžetak ranijeg nastavka.

Zaobljeni zidovi u kupaonici

zaobljeni zidovi-mozaik-uzorak žirafe-kupaonica-tuš

Posebnost ovog proširenja je to što su zaobljeni zidovi kombinirani s velikim prozorskim pročeljima, od kojih neki imaju i polukružni oblik. Ovaj dizajn ne samo da proširenje kuće izgleda iznimno zanimljivo i simpatično izvana, već stvara i originalan dizajn interijera s modernim štihom.

Dizajn dnevnog boravka

zaobljeni zidovi ugradbena polica za udobno stanovanje-krovni prozor

Zaobljeni prozori dizajnirani su da budu posebno učinkoviti u kupaonici. Tamo je za zidove korišten uzorak žirafe, a za pod bijeli mozaik. Stakleni krov čini da se osjećate kao da se tuširate na otvorenom. Organski oblici zidova stvaraju ugodan i neobičan ambijent.

Puno svjetla u unutrašnjosti

zaobljeni zid-zidna-dekoracija-lampa-luksuzni-dizajn-interijer

Umjesto zaobljenih zidova, takav se dizajn koristi za izvorni prozor u stropu u dnevnoj sobi. Ovaj prozor u kombinaciji s prozorskim pročeljima odgovoran je za svijetlu sobnu atmosferu koja traje do sumraka. Nakon toga izvori svjetlosti pružaju neizravno svjetlo, kao i atraktivna zidna lampa za ugodnost.

Zaobljeni prozor

zaobljeni zidovi-prozori-pročelja-moderni-stil-staklo-kuća-produžetak

Zaobljeni zidovi također se kombiniraju s prozorima istog oblika. Mala radna soba, na primjer, ima okrugli prozorski prozor koji je nadopunjen izlazom u vrt. Na taj se način soba izvorno povećava i dobiva dovoljno vrijednog dnevnog svjetla.

Vanjski zidovi od prirodnog kamena

zaobljeni zidovi-sadnja-krovište-nizozemska-arhitektura

I zaobljeni zidovi i normalni zidovi obloženi su atraktivnim i luksuznim prirodnim kamenom. Na taj način vlasnik se može osjećati blizu prirode i u isto vrijeme prima plemenito okruženje, bez obzira nalazi li se u zatvorenom prostoru ili u vrtu. Izvorni klizni prozori koji nestaju u zidu povezuju unutrašnjost s vanjskim dijelom.

Zaobljeni rubovi

zaobljeni zidovi-proširenje-ideja-beton-pogled na bazen

Osim zaobljenih zidova, na ovaj način se uklanjaju i mnogi uglovi. U načelu, to je i cilj zaobljenih zidova – izbjegavanje uglova i stvaranje tečnih prijelaza. To je također slučaj s ovim modernim betonskim podom. Postoje i integrirane lampe koje osvjetljavaju stepenice.

Zrcalni elementi zaobljenog izgleda

zaobljeni zid-vanjska-ideja-prirodni-kamen-obloga-beton-pod-izgled

Na ovoj slici možete vidjeti vrlo učinkovit pregradni zid. Nalazi se u vanjskom prostoru i ima reflektirajuću površinu koja ima zanimljiv učinak. Dizajn se temelji na istom principu kao i zaobljeni zidovi. Umjesto ravnih rubova, zakrivljena je površina odabrana za spajanje obje zrcalne strane.

Mali bazen u vrtu

zaobljeni zidovi-dnevni boravak-ravni-krov-vrt-travnjak

U ovom produžetku kuće zaobljeni zidovi savršeno se kombiniraju s ravnim. Suvremeni bazen, koji je pravokutnik i nije izgrađen jako veliko, također služi kao kontrast organskim oblicima. No, pod bazena ponovno je zaobljen i odvaja dnevne prostore od travnjaka.

Harmonično osvjetljenje

zaobljeni zid-rasvjeta-inspiracija-neizravno-staklo-prednja kuća-proširenje

Ako prirodno svjetlo više nije dovoljno, kao osvjetljenje se koriste različiti izvori svjetlosti, kao što je već spomenuto. Ravni i zaobljeni zidovi osvijetljeni su odozgo i sa strane i pružaju kući skladan ambijent noću.

Raspored

zaobljeni zid-tlocrt-soba-distribucija-u stilu bungalova

U tlocrtu kuće sa zaobljenim zidovima postaje jasna ne samo raspodjela prostorija, već i mjesto proširenja kuće na glavnoj kući. Oba elementa tvore U-oblik i djelomično uokviruju vrt. U produžetku ima prostora za radno područje, prostor za sjedenje i viseći kamin. Krov čini cjelinu i besprijekorno teče iz jedne kuće u drugu.

Kuća u 3D projektu

zaobljeni zid-3d-projekt-kuća-dizajn-drveće-vrt

Zaobljeni zidovi i sve prostorije unaprijed su planirani uz pomoć 3D projekta. Važni elementi arhitekture i dizajna interijera su podno grijanje, rashladni strop, ploče koje apsorbiraju zvuk i niše koje praktički skrivaju zavjese. Doista izvrsna implementacija proširenja kuće!

Dizajnirao De Bever Architecten.