Dizajn interijera

Unutrašnjost steampunka hladna je i luda u isto vrijeme

steampunk dizajn interijera kuhinja-crno-sivi-pod-industrijski

Steampunk je trend koji postaje sve popularniji i odnosi se, između ostalog, na modu, ali i na dizajn soba. Vrlo je popularan Unutrašnjost steampunka za barove i moderne kafiće. Tamna i djelomično mistična atmosfera tamo je izvrsno prikladna. Sada dizajn postaje sve popularniji i za unutarnje uređenje stanova. U ovom ćemo vam članku pokazati kako možete implementirati steampunk dizajn.

Prilagodite dizajn interijera u stilu steampunka

steampunk interijer kožna smeđa sofa dnevni boravak mural

Interijer steampunka u osnovi je mješavina modernih i futurističkih detalja i viktorijanskih elemenata sa svojim ukrašenim izgledom. U načelu, to je sve što se može dati u smislu objašnjenja. Budući da steampunk nema posebnih pravila i svatko ga može individualno dizajnirati. Stil se može posebno dobro definirati izrazom “Budućnost iz prošlosti”.

Steampunk dizajn interijera – mješavina starog i novog

steampunk dizajn interijera zeppelin-lampa-strop-kuhinja-svjetlo-drvo

Ako želite pravilno implementirati steampunk dizajn interijera, morate se pokušati staviti na mjesto ljudi s početka 20. stoljeća. Vjerojatno imate otprilike predodžbu o tome kako je objekt tada izgledao. Sada pokušajte zamisliti budućnost s njihovog gledišta i vremena. Pa kako bi tada izgledali futuristički objekti? Što bi dizajn računala predstavljao da je već postojao u to vrijeme? Kombinirate ih s namještajem i ukrasima iz 19. i 20. stoljeća i postavili ste temelje.

Prepraviti namještaj

steampunk dizajn interijera kredenca-dnevna soba-polica-globus-starina

Kad je riječ o dizajnu interijera u stilu steampunka, naglasak je stavljen na istjerivanje modernog izgleda našeg doba. Namještaj, ukrasi, pa čak i uređaji poput računala, štednjaka i pećnice trebali bi dobiti retro izgled. Na primjer, za računalo je prikladna tipkovnica koja nalikuje tipkovnici. Monitor uokvirujete starinskim okvirom za slike, a za štednjak koristite, na primjer, stari plinski štednjak.

Industrijski akcenti

steampunk-dizajn interijera-kupaonica-dizajn-moderan-trend-edison-žarulje

Unutrašnjost steampunka također karakteriziraju male stvari u odgovarajućoj prostoriji. To dokazuje da se steampunk može implementirati bez velikih ulaganja. Zupčanici koji se jednostavno okače na zid umjesto slike ili svjetiljke sa stalcima od cijevi doprinose željenoj atmosferi. Da biste to učinili, kao i u industrijskom stilu, upotrijebit ćete metalne cijevi. U kupaonici ih ostavljate slobodnim umjesto da ih prikrijete.

Materijali i boje

steampunk interijer victorian-interior-chesterfield-couch-bookshelf-ladder

Materijali koji ne bi trebali nedostajati u ovom stilu su mjed, koža, a također i drvo, dakle tipični materijali s početka 20. stoljeća. Svi oni stvaraju nostalgičnu atmosferu, što je i cilj interijera steampunka. Uobičajeni neutralni prirodni tonovi, poput smeđe i bež, ali i crni, od pomoći su. “Futuristički” naglasci u boji također se mogu postaviti šarenim tonovima.

Dizajn dnevnog boravka

steampunk-interijer-interijer-inspiracija-koža-namještaj-tepih

Unutrašnjost steampunka također se može pojednostaviti, kao što je to učinjeno u ovom stanu u potkrovlju. Neki manji ukrasni predmeti mogu stvoriti isto raspoloženje kao raskošni ukrasi. Svjetiljke s metalnim stalcima, stolićima ili drugim namještajem s kotačima i stepenicama u hrđavom izgledu stvaraju savršen učinak. Svjetla u boji donekle su orijentirana na budućnost (sa stajališta osobe koja je živjela prije 100 godina, naravno).

Steampunk u kupaonici

steampunk-interijer-kupaonica-mesing-cijevi-umivaonik-mramor

Ako ste odlučili svoj stan dizajnirati sa stijenkama, to bi se naravno trebalo proširiti na sve prostorije. To je slučaj i u kupaonici. Ovdje samo koristite izložene mjedene cijevi, a zašto ne i metalni sudoper. Mramor pruža malo elegancije i potreban vintage štih, koji se može izvrsno kombinirati s industrijskim naglascima.

Moderna spavaća soba

steampunk unutarnja dekoracija jednobojna svjetiljka od opeke žiroskop

Ovu atraktivnu spavaću sobu karakterizira, između ostalog, svijetao interijer u stilu steampunka. Retro detalje dodaje zidna dekoracija izrađena od zupčanika, kao i stari radijator i otrcana drvena vrata. Izloženi zidovi od opeke naglašavaju stil steampunka uz stropnu svjetiljku s žiroskopom.

Nautički detalji

steampunk-interijer-nadrealni-dizajn-spavaća soba-žuta-rasvjeta

Pojedinosti, kakve poznajete sa starih brodova ili podmornica, izvrsno su prikladne za unutrašnjost steampunka. Cijevni ventili, otvori za vrata i veliki vijci dobrodošli su ukrasni elementi, a mogu se koristiti i za dodavanje nekih obojenih naglasaka u interijer bojenjem u bilo koju boju. Također možete stvoriti određenu shemu boja uz pomoć rasvjete.

Zupčanici na zidu

steampunk-interijer-zidna dekoracija-ideja-oprema-krevet-spavaća soba

Već smo spomenuli zupčanike. Savršen su ukras za interijer steampunka. Posebno su zanimljive kombinacije zupčanika u različitim veličinama, koje se također mogu izvrsno preklapati. Dakle, u osnovi kao u starom stroju. Ako ne možete pronaći zupčanike za ukrašavanje zida, možete upotrijebiti i tapete ili zidno slikanje. To se također čini još nostalgičnijim.

Dizajn kuhinje u sivoj boji

steampunk-dizajn-interijer-jednobojna-kuhinja-rerto-hladnjak

Možete imitirati metal i za unutrašnjost steampunka. To se ne može provesti samo sa zanimljivim retro hladnjakom, kao što je to slučaj ovdje u kuhinji, već i sa bilo kojim drugim komadom namještaja. Nekoliko zakovica i siva boja, po mogućnosti metalik, čine čuda. Ali ne zaboravite odgovarajuće ukrasne predmete. Pregradnja namještaja jeftina je alternativa kupnji novog.

Viktorijanski i industrijski

steampunk-interijer-namještaj-izvorna-kuhinja-kuhinja-otok-metalna barska stolica

Možete čak i brzo napuniti seosku kuhinju osjećajem steampunka. U tu svrhu, međutim, morate uložiti u starinsku opremu, štednjak i eventualno barske stolice ili stolice izrađene od metala. Bez ikakvih drugih velikih radova na obnovi, dobivate savršen interijer u stilu steampunka.

Ludi establišment

steampunk-interijer-dnevni boravak-futuristički-stan u potkrovlju

Koliko ćete ukrasa koristiti ovisi o vašem ukusu, ali i o prostoru koji imate na raspolaganju. Također, pazite da ne pretjerate. Dekoracije za interijer steampunka mogu se pojaviti u većim količinama, ali ih ipak treba vješto rasporediti. Rezultat bi trebao izgledati ludo, ali ipak elegantno.

Ideje za kupaonicu i WC

steampunk-dizajn interijera-WC-ideja-tuš-metal-optika

Posebno je kupaonica vrlo prikladna jer se za dizajn koristi mnogo metala. Međutim, za to biste trebali koristiti metale otporne na hrđu jer je tamo vlaga vrlo visoka. Na zidovima možete izvrsno imitirati metalne površine za unutarnji dizajn stijene koristeći pločice poput one na slici s desne strane. Zrače hrđavim izgledom, koji zbog sjajne površine izgleda još autentičnije.

Viseća svjetla i Edisonove žarulje

steampunk-unutarnja-rasvjeta-zidna-klinker-cigla-cijevi.vjesna svjetla

Bez obzira na stil, rasvjeta igra važnu ulogu u svakoj prostoriji. U unutrašnjosti steampunka dobivate savršenu atmosferu s dobrim starim Edisonovim žaruljama koje odaju toplo svjetlo. Oni su postavljeni na scenu s visećim svjetlima ili se izvrsno koriste za ukrašavanje zidova cijevima.

Svjetiljke

steampunk-interior-bar-design-nostalgia-tile-lanterns

Svjetiljke su također izvrsna ideja i mogu stvoriti prigušenije svjetlo. Rasporedite ih, na primjer, po kuhinjskom otoku ili blagovaonskom stolu i objesite ih u niz. Topla boja hrđe može se izvrsno kombinirati sa smeđom kožom. Mogućnosti su beskrajne!

Studija stilskog stila

steampunk-interijer-namještaj-uredski namještaj-police-oprema-deco-stol

Starinski stolovi nisu samo lijepi za pogledati, već su i obično mnogo udobniji od modernog dizajna. Kombinirajte takav model s metalnim policama za mape. Izvrstan dizajn zida koji odgovara unutrašnjosti steampunka također se može vidjeti u ovom primjeru. Zidovi od opeke ili grubo ožbukani zidovi mogu se na određenom području obložiti hrđavim valovitim željezom kako bi se stvorio zanimljiv naglašeni zid. Veliki zupčanici se pak mogu pretvoriti u satove.

Originalni stol za blagovanje

steampunk-unutarnja dekoracija-žiroskop-metal-blagovaonica-futuristički-stol

Neka originalni stol za blagovanje bude izrađen od metalne konstrukcije. Stari motori su izvrsna ideja. Može se koristiti staklena ploča tako da okvir nakon toga bude jasno vidljiv. Zatim možete uravnotežiti hladne nijanse jastucima za sjedenje od smeđe ili bež kože za stolice. Također, postavite skulpture ako imate dovoljno mjesta u stanu. Tamno drvo i mnogo knjiga također su izvrsna opcija za unutrašnjost steampunka kako bi se osigurao dovoljno topao ambijent.

Preoblikovanje računala

steampunk-interijer-studija-računalo-orgulje-optika-mjedi-akcenti

Suvremene tehnologije obično ne ostavljaju osobito prikladan dojam u unutrašnjosti steampunka. Iz tog razloga, oni se često preoblikuju prema stilu. Evo jedne zanimljive ideje za računalo. Monitori su ukrašeni okvirima za slike, zvučnici su integrirani u gramofonske zvučnike, a tipkovnica nalikuje pisaćoj mašini. Umjesto radnog stola, sve je to bilo pričvršćeno i na atraktivne orgulje.