Dizajn interijera

Unutarnji vodopad – Unesite prirodu u zatvoreni prostor

Uredska konferencijska soba s unutarnjim vodopadnim vratima

Stara židovska poslovica kaže da moramo uživati ​​u prirodi maksimalno vani – zvuk tišine, valovita voda su poput čiste glazbe za ljudsko uho. Danas se mnogi dizajneri također trude unijeti prirodu u interijer Unutarnji vodopad integrirati. Vaš krajnji cilj je stvoriti mjesto puno svježine, mira i udobnosti gdje je zrak svjež i čist. Današnji članak govori o takvim mjestima za opuštanje i poslovnim sastancima i razgovorima, posebno ispod staklene kupole atrija u zimskom vrtu. Kako vam zvuči? Malo romantično, sigurno? Čitajte, postaje još zanimljivije!

Unutarnji vodopad i staklena stijena

vodopad carrara zatvoreno područje biljke bambusa andres remi arhitekti

Sigurno volite sjediti u šumi i gledati kako voda buči, juri i slijeva se u planinsku rijeku. Svježina koja istječe je proživljavanje, to je čista priroda. A tamo gdje postoji vodopad, priroda dolazi na svoje punom snagom: možete vidjeti snagu vode u njenoj ljepoti, pa čak i osjetiti je u neposrednoj blizini. Slapovi su tako divne prirode! Kako bismo unijeli prirodu u dizajn interijera, u naš dizajn interijera možemo integrirati i slapove.

Unutarnji vodopad i zen atmosfera

Unutarnji vodopad hodnik podne daske kipovi u azijskom stilu

Slapovi mogu postići isti učinak kao u prirodi u uređenju interijera. To su vodeni sustavi s dekorativnom funkcijom, u kojima voda teče niz zid. Izgledaju poput vodene zavjese i vrlo su učinkovite! Kako bi se poboljšao prekrasan izgled, zid je izrađen od čvrstog kamenja ili ukrašen mozaikom. Brzina vode je mala, a učinak zaista oduzima dah.

Zidna fontana od bakra

Vodopad unutarnje područje bakrena zidna montaža rasvjeta ukras kamenje

S ovim vodenim sustavima koristi se tehnologija fontana i postiže se mirna i mirna atmosfera. Slapovi i vodene zavjese u Intereueru prikladni su za prostrani ambijent pa ih možemo vidjeti samo u javnim zgradama: u luksuznim hotelima, toplicama, poslovnim prostorima, uredima, atrijima, zimskim vrtovima i polukatovima. No, gdje god se točno nalazili, njihova je funkcija doista preslatka. Oni pročišćavaju zrak u prostoriji i osvježavajuće djeluju na tamošnje ljude. Za vrućih ljetnih dana voda djeluje kao prirodni “sustav klimatizacije” i unosi puno svježine u ambijent, pretvarajući ga u mjesto odmora i opuštanja. Osim toga, vodene zavjese nesumnjivo su izvrstan ukras u unutrašnjosti. Za veći učinak potrebne su vam vrlo velike prostorije u kojima visina doseže 5, 10, 15, 20 ili više metara. Ovisno o visini, morate naravno izračunati željenu širinu sustava i udaljenost do ruba.

    Vodopad usred moderne kućeVodopad u zatvorenom stakleni zid bazen bazen od bambusa posude

U ovom trenutku već postoje mnoge tehničke mogućnosti i mogu se postići drugi učinci, poput distribucije malih kapljica vode, pokretnih valova, integriranja rasvjete u vodeni sustav itd. Oblik vodene zavjese također može biti različit, ovisno o uvjetima lokacije Prijedlog arhitekta kao investitora – oblik može biti kružni, eliptični, ravni, spiralni ili dugini. Ako se svira i tiha glazba, jači učinak aktivira se 100%. Zanimljivo, nije?

Kameni zid i drveni strop

Vodopad unutarnja dekoracija zidne drvene stepenice hodnik

valovita voda na zidu

Čelična zidna fontana sa vodopadom

samostojeća varijanta

Unutrašnja fontana sa vodopadom samostojeći kamenčić