Dizajn interijera

Stvorite više prostora za pohranu pomoću police po mjeri-5 ideja

stvoriti skladišni prostor prostor razdjelnik-polica sustav-korak polica

Prilikom opremanja stana stvaranje dobro osmišljenog skladišnog prostora jednako je važno kao i odabir namještaja. Jer imati dovoljno prostora i prostora za skladištenje nije važno samo za male prostorije. Veće sobe i stanovi također imaju koristi od pametnog planiranja i optimalnog korištenja prostora. Bez obzira radi li se o dnevnom boravku, spavaćoj sobi, dječjoj sobi, kupaonici ili kuhinji: s razumnim prostorom za pohranu i konceptom narudžbe, svaka soba izgleda strukturirano i uredno. Popularni trikovi za dobivanje više prostora za skladištenje su, na primjer, sustavi polica i dodatna učvršćenja u nišama, stepenicama ili kosim stropovima. Danas ćemo vam dati neke ideje kako maksimalno iskoristiti svaki prostor s policama po mjeri.

Individualno dizajniran skladišni prostor

ugrađeni ormar-hodnik-bijeli-prednji-ormar bez ručki stvara prostor za pohranu

Za sve kojima standardne dimenzije ne odgovaraju ili za koje njihove ideje o boji i dizajnu nisu točno ispunjene, dostupna su kreativna posebna rješenja. Police po mjeri prilagođavaju se svakom prostoru milimetarskom preciznošću i pretvaraju vaša četiri zida u raj po mjeri. Takvi su predmeti po mjeri luksuzni? Ne mora biti tako. Police izrađene po mjeri u dobroj kvaliteti po povoljnim cijenama – to omogućuje hamburška tvrtka Pickawood. na pickawood.com Kupci mogu koristiti mrežni konfigurator za sastavljanje svojih polica od različitih vrsta drva i boja. Možete odrediti vanjske dimenzije, broj polica i debljinu ploča te dizajnirati policu iz snova prema vlastitom ukusu. Prilikom planiranja mjerenje je alfa i omega. Sve što trebate su dimenzije željene police u duljini, širini i dubini. To vam daje osnovu za sva daljnja razmatranja o “unutrašnjosti” police.

Stvorite skladišni prostor s policama iznad vrata ili oko kreveta

Skladišni prostor stvaraju ormarići koji se pretvaraju u police preko vrata

Nema više gubljenja prostora pored ili iznad vrata. Sustav polica može se pametno integrirati u zadanu arhitekturu kao pretvorba vrata i savršeno iskoristiti raspoloživi prostor. Na ovaj način ne samo da dočaravate skladišni prostor gdje zapravo nema, već i ugodan ambijent. Pojedinačna rješenja polica mogu se primijeniti i za široke okvire vrata ili krilna vrata.

Slično, raspoloživi prostor u spavaćoj sobi može se bolje i ljepše koristiti. Polica oko kreveta prostor za spavanje čini zaista omiljenom nišom, a istovremeno nudi prostor za pohranu knjiga i slično. Noćna svjetla mogu se postaviti na bočne zidove okvira.

Stepenice su svestrane

stvoriti-spremište-prostor-korak-police-stepenice-otvoriti-zatvoriti

Stepeničaste police nude veliku slobodu dizajna i puno prostora za skladištenje. Čak stvaraju prostor ispod stepenica i nagnutih stropova, gdje je polica sa standardnim dimenzijama rijetko prikladna. Također su vizualni naglasak jer se prostorne pregrade i oblik stubišta mogu koristiti na mnogo načina. S Mrežni konfigurator opet imate mogućnost individualno dizajnirati svoju policu i prilagoditi je vlastitim zahtjevima. Polica ne mora samo biti sužena. Također možete prilagoditi pojedinačne visine stepenica i eksperimentirati s različitim oblicima.

Iskoristite svaku nišu

Stvorite-spremište-prostor-nišu-upotrijebite-zidnu policu-iznad-stola

Dugo je godina niša bila više negativna riječ. No, niše u zidu mogu se koristiti kao skladišni prostor ili kao ukrasna površina. Ugrađeni ormari, police i sjedeća mjesta učinkovito su rješenje za tako teške situacije u prostoriji. Još jednostavnija i jeftinija opcija bile bi zidne ploče koje se točno uklapaju u niše. Zidna ploča može se koristiti na različite načine: kao prostor za pohranu knjiga, za prezentiranje obiteljskih fotografija i uspomena ili za pohranu vaših datoteka u kućnom uredu.

Kutne police idealne za teške uglove

Stvorite-spremište-prostor-kutne police-kut-knjižnica-dnevni boravak

Prazni kutovi u prostoriji često su ukrašeni ukrasnim elementima poput visokih podnih vaza, jednostavnih sobnih biljaka ili skulpturalnih predmeta. No, ako ne želite trošiti vrijedan skladišni prostor, namještaj možete prilagoditi veličini kuta. Kutna polica lijepa je životna ideja koja dobro izgleda i dobro koristi raspoloživi prostor u kutu sobe.

Neka vas inspiriraju naše ideje i dizajnirajte vlastiti, vrlo individualni namještaj iz snova po mjeri. Tada kosi stropovi, uglovi i niše postaju sofisticirani životni i skladišni prostori koji izvrsno stvaraju dodatni životni prostor i stvaraju sklad.