Dizajn interijera

Soba za hobi interpretirana na moderan način: Apartman sa vlastitim klizalištem

hobi soba-dizajn-moderan-čovjek-udaranje-vreća-kauč-televizija

Stanar ovog elegantnog stana mladić je koji uživa u druženju sa svojim prijateljima. Njegovi hobiji uključuju skateboarding, surfanje, igranje biljara i boks. Zato je tim InHouse Design Studija dizajnirao za njega modernu sobu za hobi, gdje se s vremena na vrijeme može isključiti. Vrhunac je objekt za klizanje, koji se nalazi izravno u stanu. Pravi raj za ljubitelje skateboarda!

hobi soba-dizajn-moderno-led-svjetla-sjedenje-kauč-tv

Projekt su dizajnirali kreativni direktor Aidan Hart i dizajnerica Jenine Bruce. Odabrali ste moderan objekt u industrijskom stilu. Stan se nalazi u Cape Townu, Južna Afrika. Prostrana hobi soba podijeljena je na nekoliko područja koja služe različitim namjenama.

hobi soba-dizajn-moderan-biljar-stol-kauč-televizor-rasvjeta

Podne pločice velikog formata u bijeloj boji odabrane su kao podna obloga za hobi sobu, koje se savršeno usklađuju sa sivo obojenim zidovima i stropom u betonskom stilu. Zakrivljena drvena konstrukcija i dizajn zida s crnim šesterokutnim pločicama stvaraju lijep kontrast.

hobby room-design-modern-led-pruge-sofa-beanbag

Posebna pozornost posvećuje se rasvjeti. Kako bi optimalno osvijetlili prostranu hobi sobu, dizajneri koriste nekoliko izvora svjetlosti, poput LED traka, LED vodilica, stropnih reflektora i visećih svjetala iznad šanka.

dizajn hobi soba-moderno-led-lampe-strop-zid-pločice-podovi

Pojedini elementi poput tepiha s uzorkom, mekanih presvlaka za namještaj od tkanine i kože i udobnih vrećica za grah donose udobnost u ovu hobi sobu u industrijskom stilu. Fotozid s obiteljskim fotografijama i slikama surfanja dodaje osobni pečat.

hobi soba-dizajn-moderno-bijeli podovi-pločice-izložena beton-stropna vreća za probijanje

hobi soba-dizajn-moderan-klizač-objekt-kuća-crteži-zid

Vrhunac u stanu nesumnjivo je klizalište. Ovaj impresivan kompleks nije bio lak zadatak za arhitekte. Nakon šest tjedana u potpunosti su izvršili svoj plan. Iako je proces izgradnje trajao duže nego što je prvotno planirano, rezultat je funkcionalan klizački objekt koji je zasigurno san svake mlade osobe i njezinih prijatelja.

hobi soba-dizajn-moderno-klizač-ugradnja-beton

Freske mladog južnoafričkog umjetnika Jacka Foxa, koje ukrašavaju zidove oko klizačke staze, dodaju dodatnu uzbudljivost ovom području. Umjetnik je unaprijed osmislio sliku bez koncepta i dovršio improvizirano umjetničko djelo za dvanaest sati.

hobi-soba-dizajn-moderno-vlastito-klizač-instalacija-beton

hobby room design moderni ljubitelji skateboarda

hobby room-design-modern-deco-skateboard

* Projekt autora InHouse Studio