Dizajn interijera

Ovo su trend boje zidova koje bi trebale dominirati našim životnim prostorima 2021. godine!

Kao i većina ljudi, jedva čekamo da ova godina napokon prođe. Naravno, još uvijek nema jamstva da će 2021. godina biti bez pandemije, ali u ovom trenutku djelujemo pomalo nadamo se. No, što god se dogodilo, uvijek je lijepo gledati naprijed i vidjeti koji su novi životni trendovi u porastu. Nakon svih previranja u 2020. godini, veselimo se novom početku i prilikama da u novu godinu unesemo više boja u naše živote. Ali koje će boje zidova biti u trendu sljedeće godine??

Za vrijeme korone ostajemo kod kuće

Ovdje smo za vas sastavili predviđanja boja najvećih proizvođača boja i lakova za 2021. godinu. Kod većine marki možete vidjeti utjecaj koronavirusa na trendove boja zidova za sljedeću godinu. Vidimo mnoge tople, umirujuće nijanse koje osiguravaju da se zaista možemo opustiti i osjećati se dobro kod kuće. Osim toga, nježne pastelne boje i mirni plavi i sivi tonovi stvaraju dobru osnovu za ukrase u boji. No, postoji i trend prema svjetlijim nijansama, koje bi trebale naša četiri zida dati više boje i sreće. Tako novi trendovi nude lijepu kombinaciju mirnih nijansi s lijepim svijetlim mrljama boje.

Boja godine 2021 iz Duluxa zove se Hrabro tlo

Trend zidna boja za dnevni boravak 2021 bež smeđa

Stručnjaci za boje u Duluxu odabrali su “Brave Ground” kao trend bojenja zidova za 2021. To je topla, zemljana sjena koja stvara osjećaj stabilnosti i smirenosti. Zidna boja daje nam veliki prostor za promjene i kreativnost te se lako može kombinirati s drugim bojama. U ovom članku možete pronaći lijepe ideje o mogućim kombinacijama Hrabrog tla.

Boja zida bež za dnevni boravak ili spavaću sobu Brave Ground

Dulux Australia prognoza boja za 2021. godinu temelji se na 3 palete boja Povucite se, hranite i resetirajte, izazvati privlačne slike opuštanja, mira i udobnosti. Ovi trendovi zidnih boja daju osjećaj obnove, ali imaju i nostalgičan dodir.

Neutralna siva stvara mekan i suvremen izgled

Trend boja zida kamena siva za blagovaonicu 2021

Povlačenje nudi domaću estetiku i nostalgičan spoj udobnosti i sigurnosti. Od spavanja, jela i rada do vježbanja, naš je dom sada postao središte mnogih napornih dana. Ono što je nekad bilo mjesto odmora i opuštanja sada utjelovljuje životno okruženje koje se sastoji od obitelji, posla i razonode.

Siva i plava zrače smirenošću i koncentracijom

Trend boje zidova za spavaće sobe 2021. siva i plava

Prigušeni tonovi zemlje stvaraju skladno okruženje za poticanje inspiracije i kreativnosti. Budući da se naš privatni i poslovni život nastavlja zamagljivati, trebali bismo prema tome nadograditi svoje sobe kako bismo zadržali mješavinu funkcionalnosti i udobnosti. Ovo nudi vrhunski raspon za fleksibilan život.

Nježni plavi i sivi tonovi savršeno se kombiniraju sa zemljano smeđom i bordo

Trend boje zidova 2021 Retreat

* Uvjerite se da se nazivi boja zidova Dulux u Njemačkoj ne podudaraju. Palete boja i prikazani primjeri trebali bi vam poslužiti kao inspiracija za odabir boja. 

Tamno maslinasto zelena opušta osjetila u spavaćoj sobi

Trend zidna boja za spavaće sobe tamno maslinasto zelena

Danas smo svi digitalno zasićeni. Hraniti potiče nas da budemo prisutni u ovom trenutku i izaziva ponovno cijenjenje prirodnih ljepota. Paleta boja temelji se na toplim neutralnim bojama i pobuđuje novi interes akcentima u žutoj i zelenoj boji. Jednostavne nijanse inspirirane su prirodom i stvaraju mirnu atmosferu koja revitalizira vaš dom i hrani dušu.

Trend boje zidova 2021 Nourish

Razigrane retro boje vraćaju se natrag

bijela sa sivim podtonom za dnevnu sobu

Jače boje iz Poništi-Paleta neka s optimizmom gleda u budućnost. Živahne boje sa zabavnim retro bojama vraćaju 70 -e. Kombinacija terakotne crvene, benzinsko plave i mente jamči podizanje raspoloženja!

Trend boje zidova 2021. resetirane

Prijedlog moderne kuhinje sa retro štihom

Trendi boje zidova za kuhinje: svijetlozelena, ružičasta i čili crvena

Trend zidna boja 2021. od Benjamina Moorea: Aegean Teal

Boja pregradnog zida 2021 tirkizno plava

Američki proizvođač boja Benjamin Moore odabrao je meku, umirujuću plavo-zelenu boju kao trendovsku boju zida za 2021. Nijansa se zove Aegean Teal (2136-40) i kombinira mirnu prirodu plave s wellness štihom zelene boje, dok sivi podton daje moderan osjećaj. To je fascinantno plavo-zeleno koje odiše harmonijom i poziva nas da odvojimo trenutak za razmišljanje i resetiranje. Smirujuća svojstva boje čine je izvrsnim izborom za spavaću sobu ili kućni ured.

Trendovska boja tele za dnevnu sobu tirkizna

“Aegean Teal” jedna je od 12 smirujućih, sunčanih nijansi koje je Benjamin Moore odabrao kao Trend Wall Colors 2021. Dvanaest nijansi u paleti zrači toplinom i blagostanjem. To su boje zbog kojih će se vaš stan još više osjećati kao kod kuće. Evo potpunog popisa:

Zidne boje u trendu toplih boja 2021. godine, Benjamin Moore

Na slici: Zidna boja “Muslin”

Muslin u boji zida do tirkizne

Na slici: “Chesterton Buff”

Zidna boja za kuću ChestertownBuff

 Trend zidna boja 2021. od Sherwina Williamsa: urbana bronca

Trend boja zida 2021. sivo-smeđa urbana bronca

Sherwin-Williams odabrala je “Urbanu broncu” za boju 2021. godine. Dom je sada krajnje utočište od svijeta, a boja je jednostavan i učinkovit način za stvaranje osobnog utočišta. Urbana bronca je tamna, sofisticirana nijansa sive boje s toplim podtonom. Boja nas nadahnjuje da pronađemo utočište u bilo kojoj prostoriji. Urbana bronca ima učinak uzemljenja i prenosi osjećaj smirenosti i stabilnosti. Boja je topla i opuštajuća, a također i dovoljno neutralna da se može koristiti kao baza i kombinirati s drugim nijansama.

Antracit u boji zida za dnevni boravak 2021

Osim službene boje za 2021. godinu, marka je također objavila predviđanja istaknutih boja za sljedeću godinu. Nakon burne godine, Sherwin-Williams je za svoju ColorMix prognozu 2021 odabrala četiri palete boja koje se odnose na ravnotežu i ritam. Ako je Sherwin-Williams u pravu, “snažni blues, mutno zelenilo, prigušeno crveno, svijetle ružičaste i tople bijele boje” uskoro će dominirati našim životnim prostorima.

Paleta boja “Sanctuary”

neutralne boje zidova za dnevne sobe u trendu

Svetilište temelji se na principu biofilije. Izraz dolazi od grčkog i znači “ljubav prema životu” ili “ljubav prema živim bićima”. Imajući to na umu, ova smirujuća paleta odražava povratak prirodi i fokusira se na promicanje blagostanja i mira. Boje se savršeno slažu s trendovskim stilovima poput toplog minimalizma i scandi chic.

neutralna paleta boja prigušenih zelenih i smeđih tonova

Paleta boja “Encounter” utjelovljuje moderni boemski stil

koje su boje zidova u trendu 2021

Ta paleta govori o nasljeđu i pričama iza njih, kaže Sherwin-Williams. Odražava modernu boemsku estetiku s prirodnim materijalima i bogatim zemljanim tonovima.

Kombinirajte trendi boje zidova

Paleta boja “Continuum”

koje su boje zidova u trendu 2021

Ne može se poreći da je tehnologija promijenila naše živote kod kuće. A sada kada mnogi od nas rade od kuće, to je još evidentnije. Ova paleta odražava kako se tehnologije uklapaju u naše živote i predstavlja hibrid između umjetnog i prirodnog.

šarene boje zida za naglašeni zid

“Tapiserija” kao dopuštenje za igru

Boje zidova u trendu su ružičasta, zelena i antracit

Ako neutralno nije vaša stvar, provjerite paletu boja Tapiserija. Ova paleta boja fokusira se na kreativno izražavanje i radost i puna je živahnih nijansi poput Jaipur Pink, Enjoyyable Yellow i Jovial.

svijetle boje losos zelena i plava

Trendovi boja 2021. iz Behra

moderan namještaj u bež tonovima izgleda ugodno

Paleta boja BEHR za 2021. godinu odabran je odabir nijansi za stvaranje željenog raspoloženja koje nadopunjuje vaš stil u svakoj prostoriji. BEHR bira paletu boja s 21 jedinstvenom nijansom podijeljenu u 6 tema boja, ali sve mogu raditi zajedno. Nude novu interpretaciju ‘udobnosti’ koja nadilazi tradicionalne bež, sive i zelene tonove i uključuje boje koje mogu redefinirati i poboljšati životne prostore.

“Ležerna udobnost”

tople boje zidova u bež krem ​​smeđoj boji

Ove tople neutralne boje stvaraju privlačan osjećaj u hodnicima, kuhinjama i otvorenim životnim prostorima.

“Mirna zona”

umirujuće pastelne boje zidova u trendu

Umirujući plavi i zeleni stvaraju opuštajuće utočište koje nudi lakoću i udobnost.

“Suptilni fokus”

Pastelne boje zidova nastavljaju biti moderne 2021

Pastelne nijanse su mirnije na oku i stvaraju pozitivnu atmosferu posvuda. Oni stvaraju atmosferu koja je profinjena i dobrodošla u isto vrijeme.

“Mirna luka”

zelene i plave boje wadna u trendu 2021

Duboke boje imaju umirujući učinak i pretvaraju vaš dom u mirnu oazu.

“Optimistički pogled”

Trendovi boja zidova 2021 Šareni i optimistični

Šarene mrlje boja podižu raspoloženje u svakoj prostoriji i idealne su za kuhinje, dječje sobe i bilo gdje gdje se želite osjećati puni energije.

Sada znate koje će boje zidova biti moderne 2021. Jeste li već raspoloženi za novi sloj boje? Evo još jednog savjeta: Naveli smo sve boje zidova ovih međunarodnih proizvođača boja s njihovim nazivima i kodovima boja. No, oni se mogu razlikovati u različitim zemljama. Koristan alat za pronalaženje boje koju želite i usporedbu oznaka boja je Encycolorpedia. Tamo također možete otkriti slične boje drugih marki.

Usporedite boje zidova različitih marki