Dizajn interijera

Ovaj muški stan moderno je namješten u tamnim tonovima

Muškarci žive drugačije i često imaju različite ideje o namještaju, namještaju i bojama. No to ne znači da bi tipičan stan svakog muškarca koji živi sam trebao biti nemaštovit i s malo šarma. Danas vam pokazujemo kako je dizajner opremio stilski muški stan. Glavna želja vlasnika bila je ogromna sofa na kojoj je mogao udobno promatrati zalaske sunca.

Žive ideje za moderan muški stan

Stan od 40 m² namješten u tamnim bojama za samca

Mali stan nalazi se u novoj stambenoj zgradi u Kijevu. Prema tlocrtu stan ima ukupno 42 četvorna metra i podijeljen je na sljedeće prostorije: otvoreni dnevni boravak s kuhinjom, malu spavaću sobu, mali kvadratni ulazni hodnik, kupaonicu i podrum. Nasuprot ulaznim vratima nalazi se noseći stup koji je vješto integriran u objekt.

Tlocrt jednosobnog stana od 40 m²

tlocrt jednosobnog stana 40 m²

O projektu:

Lokacija: stambeni kompleks Comfort Town, Kijev, Ukrajina

Godina: 2019

Koliko četvornih metara: 42 četvornih metara

Tko ovdje živi: mladi slobodni čovjek

Dizajnerica projekta: Elena Fateeva iz Studija FateevaDesign

Važna točka za dizajnera bila je definiranje koncepta namještaja što je točnije moguće u fazi planiranja kako bi se izbjeglo skretanje u pogrešnom smjeru. Muški stan trebao bi odražavati navike, hobije i način života vlasnika. Na kraju je sve prošlo glatko, kako pokazuju slike muškog stana.

Planiranje namještaja u malom muškom stanu

Mali stan za samca namješten u nijansama sive i vinsko crvene

Prostrani dnevni boravak organiziran je na najmanju moguću mjeru: kuhinja s otokom za kuhanje, veliki kožni kauč s odgovarajućim stolićem za kavu i televizor postavljen na zid nasuprot kauča. Stan izgleda veći nego što jest jer je relativno otvoren. Nema vrata između hodnika i dnevnog boravka, već prostorna pregrada koja razdvaja jedno od drugog i integrira noseći stup u sredini sobe što skladnije u namještaj. Iz dvorane se nalazi i mala ostava u kojoj se nalazi perilica rublja i gdje se sprema skijaška oprema i vanjska odjeća.

Boje muškog stana

Opremanje muškog stana Savjeti za boje i ukrase

Interijer karakteriziraju bogate, ali prirodne boje. Odabir kombinacije vinsko crvene i antracitne sive boje nije slučajan. Prozori dnevne sobe okrenuti su prema zapadu tako da se možete diviti prekrasnim narančasto-crvenkastim zalascima sunca s kožne sofe. Prema dizajneru, prilikom uređenja sobe važno je uzeti u obzir vanjske čimbenike. Crni detalji dodaju kontrast i dinamiku.

Crni zid daje prostoriji veću dubinu

Crno -crvena kuhinja za samce

U stanu nema puno samostojećeg namještaja. Ovdje se radije radi o dovoljno ugrađenim ormarima i pametnim rješenjima za odlaganje koja su jednostavno neophodna. Mali jednosobni stan čini se mnogo većim od 40 četvornih metara. Rasvjeta je također planirana na način da je svako područje dovoljno osvijetljeno, a da sama svjetla vizualno ne ometaju.

Kožni kauč smeđe boje konjaka

Kožni kauč u konjaku i sivim jastucima

Kožni kauč u smeđoj boji konjak prava je atrakcija u otvorenom dnevnom boravku i stvara veliki kontrast crnoj i crvenoj kuhinji. Ovaj kauč prvoklasni je izbor za muški stan jer izgleda klasično muževno i u trendu u isto vrijeme. Sivi jastuci optički se usklađuju s tepihom i parketom.

Prozori od poda do stropa omogućuju dovoljno dnevnog svjetla da uđe u prostoriju

Sivi parket u cik -cak uzorku

Vrata se ugrađuju u ravnini sa zidom i dizajnirana su u istoj boji kao i zidovi kako ne bi preopteretili sobu nepotrebnim detaljima. Okviri vrata i šarke pametno nestaju u zidovima. Osim toga, vrata su dizajnirana tako da budu visoka do sobe, što osigurava jedva zamjetljive okomite crte i čini da soba izgleda više. Oni pomažu u ispravljanju geometrije stana u visini, na primjer u kupaonici, u hodniku ili u blizini kuhinjskog otoka. Uz pomoć pametno postavljenih ogledala – u hodniku, dnevnoj sobi i kupaonici – ovaj se učinak pojačava.

Skupina ukrasnih vaza različite visine kao ukras za muški stan

Vrata u ravnini sa zidom s nevidljivim okvirima i zidnim dizajnom u betonskom izgledu

Unatoč muškoj paleti boja i naglasku na funkcionalnosti namještaja, također je bilo važno stvoriti osjećaj ugode i ugode. Stoga se koriste različiti kućanski pribor i biljke. Sobne biljke koje se lako njeguju, poput paprati i sretnog perja, koje prežive čak i uz malo vode i svjetla, naravno pogodne su za muški stan.

Čak su i utičnice, prekidači za svjetlo i ručke na vratima crni

Vrata u ravnini sa zidom s nevidljivim okvirima i crnim utičnicama i prekidačima za svjetlo

Biljke ne smiju nedostajati ni u muškom stanu

Crne utičnice na okvirima prozora i noge za ukosnice

Taburei s ukosnicama za noge daju prostoriji industrijski štih

Tabure sa nogama za ukosnice za biljke

Spavaća soba s bračnim krevetom i spremištem

Ugradbeni ormar u crvenoj boji s nišom iznad uskog bračnog kreveta

Kupaonica je također dizajnirana u sivim tonovima

Kupaonica u sivoj boji sa zidnim pločicama u betonskom izgledu i podnim pločicama u drvenim izgledom