Dizajn interijera

Modernizirajte svoj stan: korak po korak do udobnog doma

Boja zidova je izblijedjela, namještaj – staromodan, a raspored prostorija sve samo ne funkcionalan? Čak i najljepši interijer dobiva se godinama i tada se mnogi vlasnici pitaju kako mogu modernizirati svoj dom bez puno truda. Objašnjavamo vam što je važno kada je u pitanju modernizacija i kako možete unijeti više kvalitete života u svoj dom uspješnom koncepcijom sobe i namještaja.

Modernizirajte svoj stan: Dobro planiranje je sve i kraj

Modernizirajte svoj stan, obojite zidove Savjeti

Dobro planiranje vrlo je važno za krajnji rezultat. Ako želite modernizirati svoj stan, najprije napravite skicu s preciznim dimenzijama i razmislite što želite promijeniti u raspodjeli prostora. Još prije početka modernizacije trebali biste utvrditi koje su vaše životne potrebe. Jasna formulacija ciljeva i stvaranje projektne mape sa fotografijama podova, zidova, dizajna interijera bit će od velike pomoći tijekom obnove.

Modernizirajte planiranje stanova i izbor materijala

Vlasnik bi tada trebao zatražiti savjet jesu li željene promjene strukturno moguće i koje su dozvole za to potrebne. Ovdje glavna stvar nije uštedjeti novac na pogrešnom kraju i dati stan arhitektu pregledati prije početka građevinskih radova. Ovo je jedini način da se na vrijeme identificiraju skriveni nedostaci, što može dodatno opteretiti proračun. Ovisno o tome jesu li i koji građevinski radovi potrebni, povezani troškovi mogu se jasno navesti.

Modernizirajte svoje kuće Ideje i savjeti za obnovu

Modernizacija je skupa, zbog čega se obično provodi svakih 20 godina. Svatko tko uloži toliko novca i vremena u građevinske radove svakako bi trebao zaštititi krajnji rezultat. Osiguranje kuće pokriva brojne štete do željene osigurane svote.

Modernizirajte svoj stan: u nekoliko koraka do stana iz snova

Modernizirajte ideje za opremanje spavaćih soba za spavaće sobe

Ovisno o tome koliko su stari zidovi, pod, izolacija, ulazna vrata itd. predstoje sljedeći poslovi modernizacije:

1. Prilikom obnove stare zgrade prvo što trebate učiniti je zamijeniti električni sustav, vodovodne cijevi i unutarnju izolaciju (ako ih ima) ili instalirati nove.

2. Drugi korak do doma iz snova je dobra izolacija. U tome odlučujuću ulogu imaju visokokvalitetna ulazna vrata i prozori. Iako su skuplji za kupnju, ulaganje se definitivno isplati, jer je vijek trajanja preko 30 godina.

Ideje za preuređenje apartmana modernizirati stan

3. Sustav grijanja također se mora modernizirati i radijatori mijenjati svakih 15 godina. Stoga je vrijedno saznati više o tome prije početka građevinskih radova i eventualno kupiti nove radijatore.

4. Zidovi i podovi moraju mnogo izdržati tijekom godina. Posebno bi pod trebao biti robustan i jednostavan za njegu, ali u isto vrijeme i izgledati dobro. Drveni pod ili parket mogu se koristiti više od 40 godina ako se pravilno njeguju, dok prirodni kameni proizvodi i pločice mogu trajati više od 35 godina. Profesionalno ožbukani zidovi moraju se prefarbavati ili tapetirati svaka 3-4 godine.

Modernizirajte stan Renovirajte kupaonicu s tušem

5. Kupaonica i kuhinja renoviraju se svakih 20 godina. Ako želite uštedjeti novac, to možete učiniti sami ili otići u masovnu proizvodnju. Po želji se mogu zamijeniti samo prednje strane kuhinjskih ormara i kupaonskog namještaja. Mali popravci ili radovi na obnovi također su potrebni u kupaonici: tuševe, tuš glave, zavjese itd. Treba mijenjati svakih 8-10 godina.

6. Modernizirajte stan sustavom pametne kuće. Zahvaljujući funkcionalnim cjelovitim rješenjima, možete dodatno opremiti rasvjetu, termostate, pa čak i kuhinjske aparate senzorima i upravljati njima putem aplikacije.

7. Namještaj i ukrasi su posljednji. Stvar su ukusa i po želji se mogu lako zamijeniti novim.